ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα αύριο στη σχολή βυζαντινής μουσικής

πρεμιέρα-αύριο-στη-σχολή-βυζαντινής-μ-732581

Tην παράδοση αιώνων διατηρεί η σχολή της Μητρόπολης Δημητριάδος

Για 74η συνεχή χρονιά λειτουργεί φέτος η σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο πρωτοψάλτη και καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

Οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται κάθε μέρα, 6 – 8μ.μ., στην έδρα της σχολής (Αναλήψεως 164Α – Ογλ, πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου). Τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά αρχίζουν αύριο Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Για 2η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Διδάσκων θα είναι ο φιλόλογος και μουσικός Νικόλαος Παρθένης.

Θα λειτουργήσει, επίσης, για πρώτη φορά, ετήσιο σεμινάριο τυπικού των ιερών ακολουθιών, το οποίο θα είναι ανοικτό και για τους κληρικούς, τους εν ενεργεία ιεροψάλτες και κάθε ενδιαφερόμενο. Διδάσκων θα είναι ο πολύπειρος καθηγητής Ιωάννης Σχώρης, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα καλώντας στα τηλέφωνα 2421093501, 93517 και 40440.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου