ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eκθεση παιδικών δημιουργιών στο Ιδρυμα Γουλανδρή

eκθεση-παιδικών-δημιουργιών-στο-ιδρυμ-732563

Kαλλιτεχνικές ανησυχίες σε καιρό πανδημίας

Τη χαρά να απολαύσουν ευχάριστη έκπληξη που μόνο αποτέλεσμα παιδικής φαντασίας μπορεί να είναι έχουν το τελευταίο διάστημα όσοι επισκέπτονται το Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή.

Τα 252 παιδιά που ανταποκρίθηκαν στην δημιουργική αυτή πρόσκληση εξέφρασαν μέσα από τα έργα τους όχι μόνον το ταλέντο τους αλλά και τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς που είχαν κατά την διάρκεια μιας περιόδου ιδιαίτερης, διαφορετικής, δύσκολης. Κι εκεί είναι που έγκειται το ενδιαφέρον της έκθεσης με τα έργα τους η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο όροφος των περιοδικών εκθέσεων έχει μετατραπεί σε ένα φυτώριο λιλιπούτειων δημιουργών οι οποίοι εκπροσωπούνται από τα έργα που φιλοτέχνησαν κατά την περίοδο της καραντίνας, ανταποκρινόμενοι στο ανοιχτό κάλεσμα του μουσείου να «δημιουργήσουν».

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι υψηλού συμβολισμού καθώς μ’ αυτή ουσιαστικά το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, το αθηναϊκό μουσείο, που άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό επιστρέφει δυναμικά στην ενεργό εικαστική δράση, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας.

Το νέο μουσείο αποτελεί ένα κόσμημα για την Ελλάδα, το οποίο, από τον Οκτώβριο του 2019 που εγκαινιάστηκε μέχρι την άνοιξη του 2020 που αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του, λόγω κορονοϊού, έχει φιλοξενήσει 106.479 επισκέπτες αποσπώντας, μάλιστα, πολύ εγκωμιαστικά σχόλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου