ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής Βόλου

εγγραφές-στο-θεατρικό-εργαστήρι-της-π-731200

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων με αντικείμενο τη θεατρική τέχνη, με την Πειραματική Σκηνή να διοργανώνει και φέτος το θεατρικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους, ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευόμενους.

Τα παιδιά, που συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής, παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το θέατρο. Με κινητικές ασκήσεις και αντίστοιχες φαντασίας τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και τη σωματική τους πειθαρχία. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.

Στη διάρκεια των φετινών δράσεων θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.

Στη διάρκεια των έντεκα ετών λειτουργίας τους τα «Θεατροταξίδια» παρουσίασαν στο κοινό τα έργα: «Η ζωή είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις σκιές μας», «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Ορνιθες», «Ο Μανωλάκης γυρεύει τον Θεό», «Μερικοί το προτιμούν ελληνικό», «La strada», «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Τα Χριστούγεννα του κυρ – Αλέξανδρου», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βερν, «Παραμονές Χριστούγεννα», «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτορος Ουγκό και «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες».

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός – ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής. Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου