ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι με τον θρυλικό Μουτζούρη

ταξίδι-με-τον-θρυλικό-μουτζούρη-731204

Εντυπωσιακό το πρώτο μέρος της εκπομπής «Προσωπικά» της ΕΡΤ 1, που ήταν αφιερωμένο στο θρυλικό τρενάκι του Πηλίου

«Ταξίδι με τον θρυλικό Μουτζούρη στα χωριά του Πηλίου» επιχείρησε με επιτυχία η εκπομπή «Προσωπικά» με την Ελενα Κατρίτση, που προβλήθηκε προχθές από την ΕΡΤ 1.

Η κάμερα της εκπομπής συνάντησε ανθρώπους, που με κοινή αφετηρία αυτόν τον τόπο, το Πήλιο, αναζητούν τρόπους να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Στον σταθμό, στις Μηλιές, η Ελενα Κατρίτση συνομίλησε με τον σταθμάρχη Βόλου, Γιώργο Αποστολέρη, για την ιστορία του θρυλικού Μουτζούρη. Στη συνέχεια, το τηλεοπτικό συνεργείο ανηφόρισε για το χωριό με τη θαυμαστή βιβλιοθήκη και την πιο παλιά εκκλησία του Πηλίου, την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στις γραφικές Μηλιές, η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελένη Ψυχούλη και η Υρώ Μανέ μίλησαν για τους λόγους που τις έκαναν να ξεχωρίσουν, να αγαπήσουν και να κάνουν δικό τους αυτόν τον τόπο.

Στη συνέχεια, η κάμερα της εκπομπής κατευθύνθηκε προς τη Βυζίτσα για να συναντήσει, στο παλιό σχολείο του χωριού, που είναι, πλέον, το εργαστήριό τους, τις γυναίκες που δημιούργησαν στην κρίση τον δικό τους συνεταιρισμό με τοπικά προϊόντα. Τα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βυζίτσας περιέγραψαν πώς ήταν η ζωή στο χωριό τα παλαιότερα χρόνια και με περηφάνια παραδέχτηκαν πως οι κόποι τους απέφεραν, επιτέλους, καρπούς.

«Το ταξίδι στο μαγευτικό Πήλιο και στα πανέμορφα χωριά του, παρέα με τους ανθρώπους του, που μας γνωρίζουν το παρελθόν και μας μιλούν για το μέλλον αυτού του τόπου, συνεχίζεται με ένα ακόμη αφιέρωμα, που θα προβληθεί προσεχώς» αναφέρουν οι συντελεστές της εκπομπής, προλογίζοντας το δεύτερο μέρος, που αναμένεται με ανάλογο ενδιαφέρον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου