ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μπαράκι ως κουζίνα

το-μπαράκι-ως-κουζίνα-714056

Μαγείρεμα θεατρικό με ετερόκλητα κείμενα είναι η παράσταση με τίτλο «Το μπαράκι ως κουζίνα» που θα παρουσιαστεί απόψε στις 9:30 το βράδυ στο μπαρ Μαραμπού, Ογλ 35, στον Βόλο. Μαγειρεύουν οι Βολιώτες: Φιλίνα Πανταζή, Μαρία Ζέρβα, Γιάννης Φαρμακίδης και η Κατερίνα. Ο προτελευταίος, επί πλέον, μετέφρασε και σκηνοθέτησε.

Θα προσφερθούν τα εξής πιάτα: ένα απόσπασμα από το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Μετά την πρόβα». Διάλογος για την σχέση μεταξύ τριών δυνάμεων, του Σεξ, του Έρωτος και του Θεάτρου. Η σειρά της αναφοράς δεν είναι τυχαία. Στην συνέχεια το έργο της Λιζ Μαρτέν «Ο άντρας μανταρίνι». Για κλείσιμο, ένα απόσπασμα από το έργο του Γιάννη Φαρμακίδη «Κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής». Κείμενο που εφιστά την προσοχή για τις εγκληματίες της διπλανής πόρτας. Προσοχή, το άρθρο ήταν «τις», θηλυκού γένους, «τις εγκληματίες».

Η ιδέα για την παράσταση αυτή προέκυψε την άρνηση της ομοιομορφίας. Οι σπονδυλωτές παραστάσεις, αυτές που αποτελούνται από επί μέρους έργα, περιέχουν έργα με κάτι κοινό μεταξύ τους. «Ε, λοιπόν, εδώ, σ’ αυτήν την παράσταση, στο Μαραμπού, τα κείμενα δεν έχουν το παραμικρό κοινό μεταξύ τους. Το μόνο κοινό και στις τρεις εικόνες-εδέσματα είναι η επιθυμία της επιδείξεως. Ναι, ο εγωϊσμός, η επιδειξιμανία είναι ελαττώματα φρικτά κατά την συνήθη, καθημερινή άσκηση της ιδιότητος του άνθρωπου, αλλά για έναν ηθοποιό αποτελούν αρετές ύψους ολυμπίου» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παράστασης.

Η παράσταση αυτή αποτελεί επίσης ένα ακόμη βήμα προς την μεγαλύτερη παράσταση που θα παρουσιαστεί από Παρασκευή 19 Απριλίου έως και Τετάρτη 24 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου