ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από το Βόλο στην Ελλάδα

από-το-βόλο-στην-ελλάδα-714210

Συνεχίζονται οι περιοδείες της «βολιώτικης» παράστασης αφήγησης «DUCK. Μύθοι και ιστορίες ζωής σε οικονομικό πόλεμο» σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια βολιώτικη παράσταση, παρόλο που δεν έχει προσκληθεί να παρουσιαστεί στο Βόλο και στην Μαγνησία, δεδομένου ότι αποτελεί έργο δύο γνωστών καλλιτεχνών της πόλης μας, του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη και του αφηγητή Στέλιου Πελασγού.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε δύο διαφορετικά θέατρα των Αθηνών, στην Πρέβεζα και τα Ιωάννινα. Σειρά τώρα έχει η Πάτρα αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου στο πολιτιστικό κέντρο «Επί Τεχνών». Την οργάνωση της περιοδείας έχει αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά γραφεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, το «Νέο Ρεύμα» το οποίο εκπροσωπεί στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα της τέχνης όπως ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς και έχει οργανώσει περιοδείες για τον Γιαν Μέρτενς, το Σύνολο του Φίλιπ Γκλάς κ.α.

Στην περιοδεία του Στέλιου Πελασγού περιλαμβάνεται και η παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους «Μην Φοβάσαι. Παραμύθια ενάντια στον Φόβο». Την επόμενη βδομάδα η παράσταση αυτή θα παρουσιαστεί σε σχολεία των Αθηνών, στην Πάτρα και στο τέλους του Απριλίου στα σχολεία της Ζακύνθου. Τα σχολεία της Μαγνησίας που θα ήθελαν να τα επισκεφτεί η συγκεκριμένη παράσταση, μπορούν να επικοινωνήσουν κατευθείαν με τον καλλιτέχνη.

Παράλληλα συνεχίζονται τα εργαστήρια «Ανθρώπινο συναίσθημα μου μυρίζει» στο Μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας, «Παραμύθια ενάντια στην εξάρτηση» στο ΚΕΘΕΑ Διάβαση όπως και το εργαστήρι για τον φόβο στον Βόλο (στέκι Οικολογίας, 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) 150) και στο εργαστήρι Μαιρηβή στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου