ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πλατείες και κρήνες» – Διαδικτυακή μαθητική έκθεση φωτογραφίας

πλατείες-και-κρήνες-διαδικτυακή-μ-699666

Διαδικτυακή μαθητική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Πλατείες και κρήνες», διοργανώνεται με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων.

Στους διαδικτυακούς κόμβους τόσο των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», όσο και της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, με την κοινοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, αναρτήθηκε η διαδικτυακή μαθητική έκθεση φωτογραφίας.

Οπως αναφέρει σε σημείωμά της η πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» Σούλα Μπαρτζιώκα, «η πανδημία του Covid-19 έφερε όλους μας σε πρωτόγνωρη και εξαιρετικά ασυνήθιστη κατάσταση. Ο πολιτισμός και η τέχνη λειτούργησαν σαν αντίδοτο τις ημέρες της απομόνωσης. Ατομικά εγχειρήματα, παραστάσεις, τραγούδια, εικονικές περιηγήσεις μουσείων συνέβαλαν στη μείωση της απομόνωσης και του αισθήματος της μοναξιάς και πολλά μουσεία και ιδρύματα αύξησαν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες για να στηρίξουν τους ανθρώπους, παρέχοντας ψυχαγωγικό κι εκπαιδευτικό υλικό».

Το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα πολιτισμού τροφοδοτώντας το κοινό, τα μέλη του και τους φίλους του με ψηφιακές ξεναγήσεις.

«Σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας με την ιδιότητα των Φίλων των Μουσείων παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση. Υποσχόμαστε με προσαρμοστικότητα, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα να φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά, συνεχίζοντας τις ψηφιακές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές μας δράσεις», υπογραμμίζει η κ. Μπαρτζώκα.

Στόχος της έκθεσης είναι οι μαθητές αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη, αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου στον χρόνο.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν εκ μέρους του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» η Σοφία Παπασταύρου, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Σοφία Κανταράκη, εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Αντώνης Αντωνίου, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων η Λιάνα Πασχούδη και εκ μέρους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου ο Λέων Μουρτζούκος.

Θα απονεμηθούν πέντε βραβεία και τρεις έπαινοι στους μαθητές, καθώς και δελτία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου