ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα χωρικά ύδατα του ΔΗΠΕΘΕ

στα-χωρικά-ύδατα-του-δηπεθε-69115

Το θερμό χειροκρότημα των φίλων του θεάτρου αποσπά το έργο των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη «Μιας πεντάρας νιάτα» που παρουσιάζεται στην Παλιά Ηλεκτρική, ανοίγοντας την φετινή θεατρική σεζόν του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το πάντα διαχρονικό και επίκαιρο έργο που επελέγη από τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, προσφέρει άφθονο γέλιο και επίκαιρα μηνύματα στο κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιοχής μας και όχι μόνο. Οι συντελεστές της παράστασης είναι όλοι ταλαντούχοι και συνθέτουν μια δυναμική θεατρική ομάδα που αποδίδει θαυμάσια το έργο.

Η συγκεκριμένη παραγωγή σηματοδοτεί παράλληλα την πρώτη συνεργασία της Ειρήνης Κουτρουμάνου και του Αλέξανδρου Μπαλαμώτη, δύο νέων, ταλαντούχων ηθοποιών με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, οι οποίοι υποδύονται μάλιστα τα αδέλφια επί σκηνής.

Η Βολιώτισσα Ειρήνη Κουτρουμάνου, είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και του τμήματος Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και συνεργάζεται, όπως προαναφέρθηκε, για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά «από μικρή επιθυμούσα να ασχοληθώ με το θέατρο και επέλεξα να σπουδάσω στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσω το όνειρό μου». Η 25χρονη Ειρήνη, που υποδύεται την αδελφή του Δαμάσκου, έχει συμμετάσχει σε αξιόλογες παραγωγές, όπως η «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων» που παρουσιάστηκε στο θέατρο Μπρόντγουεϊ της Αθήνας, το αφιέρωμα στους Μπητλς που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο και το αντίστοιχο αφιέρωμα της Λυρικής στο ρετρό. Σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία της αποτέλεσε η συνεργασία της με τον Τηλέμαχο Μουδιστάκη στην «Αλκηστη» του Ευριπίδη, που ταξίδεψε με επιτυχία στο φεστιβάλ της Αβινιόν, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.

Η σύμπλευση της χαρισματικής ηθοποιού με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου αποτελεί αναμφίβολα ευτυχή στιγμή κι όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά «είναι η πρώτη μου συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου κι αισθάνομαι πολύ όμορφα. Το περιβάλλον είναι πολύ οικείο, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον Σπύρο Μαβίδη και τους συντελεστές της παράστασης και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Έχω την αίσθηση, προσθέτει η ίδια, ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου, κοντά στους δικούς μου ανθρώπους». Μιλώντας για το έργο υπογραμμίζει ότι «είναι ευχάριστο και επίκαιρο σε ότι αφορά στην οικονομική κρίση που βιώνουμε» και προσθέτει «είμαι πολύ ικανοποιημένη με την παρούσα συνεργασία και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσω την πορεία μου στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Βόλου».

Ο Λαρισαίος Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, ο οποίος μετράει ήδη επτά χρόνια στο χώρο, είναι απόφοιτος του Εθνικού, έχοντας επίσης σπουδάσει θέατρο στο Λάνκαστερ της Αγγλίας και έχει συμμετάσχει σε αξιόλογες παραγωγές όπως το «Μαγαζάκι του τρόμου» στο θέατρο Κιβωτός, στο «Μάνα κουράγιο» του Εθνικού, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στο « Γάλα» της Άννας Βαγενά, στους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη κα. Μιλώντας για την πρώτη του συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ο 31χρονος ηθοποιός δηλώνει «ενθουσιασμένος», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι μεγάλο ευτύχημα που συνεργάζομαι με τον Σπύρο Μαβίδη, ο οποίος είναι μοναδικός στην δουλειά του, διότι πέρα από την γνώση, διαθέτει ευγένεια, καλοσύνη και ήθος». Αναφερόμενος στην συνεργασία με τους ηθοποιούς της παράστασης, επισημαίνει ότι «είναι όμορφο το κλίμα, το έργο είναι πολύ ωραίο και χαρούμενο, με πνεύμα αισιοδοξίας το οποίο χρειαζόμαστε όλοι μας» και προσθέτει «υποδυόμαστε τα αφεντικά εγώ και η Ειρήνη (η θεατρική του αδελφή), αλλά εκπροσωπούμε μια άλλη εκδοχή αφεντικών με φιλότιμο, καλοσύνη και αγάπη προς τον εργαζόμενο. Όλοι οι ρόλοι του έργου, τονίζει, έχουν βαθύ φιλότιμο και ανθρωπιά και είναι ωραίο στοιχείο προς μίμηση, το οποίο σου δίνει ελπίδα». Το καρδιοχτύπι είναι έντονο πριν ανοίξει η αυλαία διότι «καταθέτεις ένα κομμάτι από τον εαυτό σου κάθε φορά, οπότε πάντα υπάρχει τρακ και άγχος. Μου δίνει όμως χαρά το γεγονός ότι συμμετέχω σε ένα έργο με ιστορία και πάντα επίκαιρο» καταλήγει ο ταλαντούχος ηθοποιός.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου