ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεναγήσεις με μέτρα ασφαλείας

ξεναγήσεις-με-μέτρα-ασφαλείας-6578

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα επαναλειτουργούν τα Αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αλμυρού

Διάπλατα άνοιξαν τις πόρτες του στο κοινό τα Αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αλμυρού, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων.

Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση τόσο στις μόνιμες εκθέσεις των δύο Μουσείων, όσο και στην περιοδική έκθεση στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Βόλου, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή τα 110 χρόνια λειτουργίας του και περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ακολουθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ασφαλέστερη περιήγηση των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτικές η χρήση μάσκας για τους επισκέπτες και η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων σε όλες τις αίθουσες των Μουσείων, καθώς και στον χώρο υποδοχής, όπου έχει τοποθετηθεί προστατευτικό διαχωριστικό. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τα παιδιά. Τηρείται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και ατόμων άνω των 65 ετών, εγκύων, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα αλκοολούχα αντισηπτικά.

Η είσοδος στην αίθουσα πωλητέων ειδών είναι ελεγχόμενη και θα πρέπει να εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.

Για τη διευκόλυνση του κοινού υπάρχουν αναρτημένες γενικές οδηγίες και ειδική σήμανση όδευσης και τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων. Παράλληλα το προσωπικό που έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό, χρησιμοποιεί προστατευτική μάσκα.

«Τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ισχύουν και για τους χώρους, όπου λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων είναι 08.30 – 15.30 και η διεύθυνση Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Αθανασάκη 1 με τηλέφωνο 2421076278, Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, Αθηνών 48.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου