ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φρούριο» το Αρχαιολογικό Μουσείο που ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Μαΐου

φρούριο-το-αρχαιολογικό-μουσείο-πο-601713

«Φρούριο» το Αρχαιολογικό Μουσείο που ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Μαΐου

Σε απόσταση αναπνοής η επαναλειτουργία των μουσείων την Παρασκευή 14 Μαΐου, μετά από εξάμηνο lockdown, με πολλά βλέμματα να στρέφονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Πανέτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό το «Αθανασάκειο», με τους υπεύθυνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση προσωπικού και επισκεπτών. «Φρούριο» έχει καταστεί, πλέον, ο χώρος, σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας να τηρεί απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα, από την πρώτη στιγμή.

Τα αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας που έχουν ληφθεί για το προσωπικό και τους επισκέπτες, δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό του Μουσείου αλλά και στον αύλειο χώρο, με ξεχωριστές διαδρομές προς την είσοδο του Μουσείου και αντίστροφα, να καθιστούν δυνατή την ασφαλή είσοδο και έξοδο των επισκεπτών, σε παράλληλες πορείες, πλέον, για λόγους ασφαλείας.

Σταθερά κολονάκια που ενώνονται με σχοινί ενδιαμέσως, τοποθετημένα στην σειρά στην αυλή του Μουσείου, δημιουργούν προστατευτικό «τοίχο» και λειτουργούν ως άριστα διαχωριστικά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σημάνσεις πάνω στο έδαφος, για να διατηρούνται οι ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών, μέχρις ότου εισέλθουν στον χώρο.

Τα αυστηρά μέτρα προστασίας τηρούνται απαρέγκλιτα και στους εσωτερικούς χώρους, και στους χώρους υποδοχής, όπου είναι υποχρεωτική, σημειωτέον, η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες και τους ξεναγούς.

Σημεία στάσης έχουν οριοθετηθεί από την είσοδο μέχρι το γκισέ, με ειδικά τζάμια προστασίας να έχουν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Τα αντισηπτικά χεριών και οι οδηγίες που καλούνται να τηρήσουν οι επισκέπτες, είναι αναρτημένες στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα στο γκισέ, με αριθμημένα καρτελάκια που διανέμονται στους επισκέπτες, να διασφαλίζουν την παρουσία του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων στον χώρο.

Ανάμεσα στα μέτρα προστασίας, η εγκατάσταση POS για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, που χρησιμοποιούν κάρτα για τις συναλλαγές τους και η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών, για ευνόητους λόγους.

Σήμα επανεκκίνησης για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, που συνεχίζει τις διαδικτυακές δραστηριότητες, με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, δίνοντας, σε όσους επιθυμούν, τη δυνατότητα να περιηγηθούν νοερά στις συλλογές του μουσείου.

Εν αναμονή της επανέναρξης λειτουργίας και της εκκίνησης της τουριστικής σεζόν, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποδεχθεί τους επισκέπτες, έλληνες και ξένους, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις υποδείξεις των ειδικών, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με την προσδοκία της ταχείας επανόδου στην καθημερινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου