ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές πινελιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου σήμερα και αύριο

μουσικές-πινελιές-στο-αρχαιολογικό-μ-738258

Εκδηλώσεις εναρμονισμένες με την περίοδο της πανδημίας θα «φιλοξενήσει» το Αρχαιολογικό Μουσείου του Βόλου σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου και αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχοντας στον νέο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», διοργανώνει, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παράσταση χορού και συναυλίες στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Στο πλαίσιο του παραπάνω κύκλου, σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου, 12.15 και 13.00 διοργανώνεται σόλο του Γιώργου Κοτσιφάκη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Ο καταξιωμένος χορευτής Γιώργος Κοτσιφάκης παρουσιάζει ένα χορευτικό σόλο σε χορογραφία Χρήστου Παπαδόπουλου, με τη συνοδεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου και δεξιοτέχνη Ανδρέα Κατσιγιάννη στο σαντούρι. Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί εντός του Μουσείου, παρουσία των επισκεπτών που θα βρίσκονται στον χώρο.

Απόψε στις 20.30, εξάλλου, και αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα, διοργανώνεται συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Η καταξιωμένη ορχήστρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζει το πρόγραμμα Mare Nostrum το οποίο αποτελείται από δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος με τίτλο «Το ταξίδι, στη δική μας θάλασσα» είναι αφιερωμένος στη θάλασσα που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών. Στον δεύτερο κύκλο «Ερωτας στην ξενιτιά», το ταξίδι ξεκινά από την Ανατολή και τα Βαλκάνια, φτάνει έως τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και τα φάντο της Πορτογαλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

Τραγουδούν: Απόστολος Μόσιος, Ευτυχία Μητρίτσα. Σολίστ είναι: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι, λάφτα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Σταύρος Κουσκουρίδας (πνευστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (κρουστά), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι). Παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον χώρο διοργάνωσης, όπου προβλέπεται. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 30-45΄πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου