ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή στο Μεταξουργείο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μάγγου

προβολή-στο-μεταξουργείο-ντοκιμαντέ-578314

Τη θρυλική Έξοδο του Μεσολογγίου αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μάγγου, που θα προβληθεί στο πλαίσιο οπτικοακουστικής παρουσίασης σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας (Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη) με τη διοργάνωση της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας και ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Η παρουσίαση, που περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ με λόγο και εικόνα, μουσική και ποίηση εμπλουτισμένα με εντυπωσιακά εφέ, αφορά σε επίκαιρη εργασία που αναδεικνύει τη αέναη σχέση της ιστορίας με την πολιτική και τον πολιτισμό.

Όπως χαρακτηριστικά ο δημιουργός δηλώνει, πρόκειται για «μια παρουσίαση ιδιαίτερα επίκαιρη που συνδέει ιστορικά και πολιτι(στι)κά το χθες και το σήμερα». Ο Γιάννης Μάγγος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, ενώ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης διετέλεσε υπεύθυνος της Σχολικής Βιβλιοθήκης Σκιάθου. Έχει ασχοληθεί ενεργά με παράπλευρες πολιτιστικές δράσεις με γνωστότερη τη θεατρική και οπτικοακουστική προσέγγιση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του εμβληματικού του έργου «Φόνισσα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου