ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διακρίσεις νεαρών χορευτών

διακρίσεις-νεαρών-χορευτών-539978

Βολιώτες συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Τερψιχόρης Εργα»

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν νεαροί Βολιώτες χορευτές στον πανελλήνιο διαγωνισμό χορού «Τερψιχόρης Εργα» που πραγματοποιήθηκε 3-5 Απριλίου στο Ηράκλειο Kρήτης.

Η σχολή χορού Dance Studio της Νikki Critchlow εκπροσωπήθηκε επάξια από τους μαθητές Μάγδα Σαμαρά, Κασσιανή Σαμίου και Αλέξανδρο Τσάρα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό σύγχρονου χορού παρουσιάζοντας στη σκηνή σόλο χορογραφίες της δασκάλας και χορογράφου Κατερίνας Σαρρή.

Τα παιδιά εντυπωσίασαν το κοινό και τους κριτές με την κίνηση και τη σκηνική τους παρουσία, δίνοντας πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό. Την τρίτη θέση κατέλαβε Κασσιανή Σαμίου, ενώ ο Αλέξανδρος Τσάρας κέρδισε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το καλοκαίρι εβδομαδιαίο σεμινάριο στο Center James Carles στη Γαλλία. Εκεί θα περάσει από audition προκειμένου να διεκδικήσει ετήσια υποτροφία.

Από τη διαδικασία της audition πέρασε όμως και η Σαμίου Κασσιανή (ανεξάρτητα με τον διαγωνισμό) και κατάφερε να γίνει δεκτή για να φοιτήσει στο Preston College της Αγγλίας. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η μαθήτρια της σχολής Αρτεμις Σταμούλη, η οποία κέρδισε πέρυσι στους ίδιους αγώνες ετήσια υποτροφία στο Alvin Ailey της Νέας Υόρκης, κατάφερε μετά την άψογη επίδοσή της εκεί να ανανεώσει την υποτροφία της και για τον επόμενο χρόνο.

Tο Dance Studio έλαβε μέρος και στους καθιερωμένους αγώνες Salonica Open που έλαβαν χώρα 25 & 26 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν οι εξής ομάδες χορού: Latin Υοuth κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενες», Μοντέρνο Youth και πάλι στην πρώτη θέση, Βreak dance Junior που απέσπασε ακόμη ένα χρυσό μετάλιο, Hip hop Youth κατακτώντας την τέταρτη θέση (ανάμεσα σε 23 ομάδες που συμμετείχαν στην κατηγορία) και τέλος η τρίτη θέση και το μετάλλιο της μαθήτριας Κωνσταντίνας Καραχάλιου που διαγωνίσθηκε στην κατηγορία Ηιp hop junior solo με δική της χορογραφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου