ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειο

οπερα-στο-αχίλλειο-538226

To αριστούργημα του Giuseppe Verdi «Falstaff», θα προβληθεί σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 19.55, στο Αχίλλειο, σε απευθείας σύνδεση με τη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης και στο πλαίσιο του προγράμματος MET IN LIVE.

Αδιαμφισβήτητος «τεχνίτης» του Falstaff, ο μαέστρος James Levine, διευθύνει την όπερα του Verdi για πρώτη φορά στη Met μετά το 2005. Η παραγωγή του Robert Carsen -ο πρώτος καινούργιος Falstaff στη Met μετά το 1964- τοποθετείται στην αγγλική ύπαιθρο στα μισά του 20ου αιώνα. Ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον εμβληματικό μπάσο μπούφο ρόλο του καυχησιάρη Sir John Falstaff, του άξεστου καυχησιάρη χαρακτήρα που βλέπουμε αρχικά στον Ερρίκο τον Δ’ και στις Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ του Σαίξπηρ.

Η Angela Meade είναι η Άλις Φορντ, ένα από τα πολλά αντικείμενα του πόθου του Φάλσταφ, και η Stephanie Blythe είναι η φαρμακόγλωσσα κυρά-Κουίκλι, σε μια διανομή που περιλαμβάνει ακόμα τη Lisette Oropesa στο ρόλο της Νανέτα, την Jennifer Johnson Cano ως Μεγκ Πέιτζ, τον Paolo Fanale στο ντεμπούτο του στη Met στο ρόλο του Φέντον και το Franco Vassallo ως Φορντ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2013 – 2014, που θα μεταδοθούν από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

Επόμενη παράσταση είναι το έργο «Rusalka» του Antonín Dvořák στις 8 Φεβρουαρίου 2014. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «Δίαυλος» Τοπάλη 14, Βόλος, τηλέφωνο 2421025363. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων και για την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου