ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση εικαστικών με μουσικό θέμα

εκθεση-εικαστικών-με-μουσικό-θέμα-507218

Διοργανώνεται στον Βόλο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας

Eκθεση εικαστικών με θέμα την κιθάρα και έμφαση στα διαδραστικά γλυπτά και τις κατασκευές διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας. Η έκθεση διοργανώνεται στον Βόλο, την πόλη που ίδρυσε την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας και θα προβληθεί σε 80 χώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί καλλιτέχνες μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, στο e-mail: [email protected].

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας καθιερώθηκε το 2021 με πρωτοβουλία του κιθαρίστα, συνθέτη, καθηγητή Γιώργου Φουντούλη, υπό την αιγίδα της UNESCO, του Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» και δεκάδων διεθνών φορέων υψηλού κύρους και μεγάλης εμβέλειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας κοινοποιήθηκε στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και εορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου, με τον πρώτο επίσημο εορτασμό να αναμένεται τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.

Κάθε φορέας μπορεί να γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας με τον δικό του τρόπο και προαιρετικά μπορεί να στέλνει έγκαιρα τον προγραμματισμό του στη συντονιστική ομάδα, για να προβάλλεται στο γενικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας.

Εναλλακτικά η περίοδος εορταστικών εκδηλώσεων μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες μέρες, π.χ. από 15 ώς 20 Οκτωβρίου.

Οσοι φορείς ή πρόσωπα επιθυμούν να λάβουν επίσημη εκπροσώπηση και να συντονισθούν με το κεντρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας για να τους αποσταλούν πληροφορίες και υποστήριξη. Περισσότερες πληροφορίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://www.facebook.com/worldguitardayofficial και στα e-mail: [email protected] ή [email protected] ή [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου