ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι μαθητικές αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν…

οι-μαθητικές-αναμνήσεις-ξαναζωντανε-738708

Ολοκληρώνει τον κύκλο της η περιοδική έκθεση του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης

Μέχρι σήμερα Κυριακή παραμένει ανοιχτή η έκθεση «Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα», που φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου και αποτελεί ουσιαστικά το ημερολόγιο αναμνήσεων της πορείας του ιστορικού Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Τους χώρους του Μουσείου της Πόλης του Βόλου κοσμούν αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια δεκάδων αποφοίτων του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου. Μπλε ποδιές με τον λευκό γιακά και το σήμα του σχολείου κεντημένο σε περίοπτη θέση, σχολικές τσάντες, απολυτήρια, χειροτεχνήματα που δημιουργήθηκαν στο μάθημα των οικοκυρικών και πληθώρα φωτογραφιών που αποτύπωσαν στον χρόνο νεανικά μαθητικά χαμόγελα, πρωταγωνιστούν στην έκθεση, που περιλαμβάνει 237 φωτογραφίες και πληθώρα των σπάνιων αντικειμένων που έχουν συγκεντρωθεί με μεράκι, για να αφηγηθούν στιγμιότυπα της μαθητικής ζωής από το 1922 μέχρι το 1979, καλύπτοντας την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Το ωράριο του Μουσείου Πόλης το οποίο μπορεί να επισκεφτεί κανείς για να ξεναγηθεί στην έκθεση έχει ως εξής: Σήμερα Κυριακή 10.30 – 13.30.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι τηλέφωνο 2421029878, e-mail [email protected].

Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών και έως ένα άτομο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου