ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολη η πόλη μια σκηνή…

ολη-η-πόλη-μια-σκηνή-463911

Το τριήμερο 19, 20, 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Βόλο

Μουσικές εκδηλώσεις, χάπενινγκ και συναυλίες σε διάφορα σημεία της πόλης περιλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για όγδοη χρονιά στο Βόλο, το τριήμερο 19, 20, 21 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 εθελοντών και 40 περίπου μουσικών σχημάτων. Η παραπάνω διοργάνωση, που συγκέντρωσε πέρυσι περισσότερους από 10.000 θεατές, αποτελεί θεσμό με πανελλήνια εμβέλεια και θέτει το Βόλο στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος, παράλληλα με τις υπόλοιπες πόλεις που διοργανώνουν και «φιλοξενούν» ανάλογες εκδηλώσεις. Η διοργάνωση στηρίζεται στον εθελοντισμό, οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή, το λειτουργικό κόστος καλύπτεται σε μεγάλο ποσοστό από χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων και κατά 20% από το Δήμο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα παραπάνω υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση, οι οποίοι παραχώρησαν προχθες συνέντευξη Τύπου στο «Καφέ Σαντάν» που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και θα «φιλοξενήσει» σημαντικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του ίδιου θεσμού.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Απόστολος Παντσάς ανέφερε ότι «οι εκδηλώσεις δεν έχουν εισιτήριο και μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα της κάθε ηλικίας. Εχουν διασπαρεί στον ιστό της πόλης όπως ο χώρος του Τσαλαπάτα, το Πανεπιστήμιο, το Στενό της Γραβιάς, η Τάκη Οικονομάκη, τα Παλιά, η παραλία κλπ, που θα ζωντανέψουν και θα περάσουν χιλιάδες συμπολίτες. Η μέχρι τώρα εμπειρία είναι ιδιαίτερα θετική, η συνεργασία με την ομάδα που διοργανώνει τις εκδηλώσεις άριστη, η επιβάρυνση για το Δήμο είναι ελάχιστη και το πολιτισμικό και πολιτιστικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα σημαντικό».

Παίρνοντας το λόγο η Χρύσα Δραντάκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, υπογράμμισε ότι «φέτος υπάρχει πληθώρα μουσικών συνόλων, μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ για πρώτη φορά πολλά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσεται, θα εμφανιστούν σε πλατείες, στο δρόμο, στην Ερμού». Παράλληλα η κ. Δραντάκη αναφέρθηκε στις εμφανίσεις της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου σε σύμπραξη με το παραδοσιακό σχήμα Ορχήστρα και Χορωδία «Ιωνία», και της Πολυφωνικής Χορωδίας με μαέστρο τον κ. Καρκάλα, σε σύμπραξη με το παραδοσιακό σχήμα Ορχήστρα του Ωδείου Ρυθμός.

Στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέστη επίσης ο Νίκος Μπαρπάκης, εκ μέρους της πολιτιστικής ομάδας Plentyprojectsπου έχει την επιμέλεια και το συντονισμό των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησαν στο Βόλο. Οπως επεσήμανε ο ίδιος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν «σε οκτώ τουλάχιστον σημεία, ελεύθερα για το κοινό, για να μπορέσει ο κόσμος να χαρεί διάφορα πολιτιστικά δρώμενα με άξονα κυρίως την μουσική» και προσέθεσε ότι «η δράση αυτή συνδέει και επιχειρήσεις και προσπαθεί να τους δώσει βήμα σε υπαίθριο χώρο για να συντονίσουν δικές τους εκδηλώσεις, φυσικά η συμμετοχή του Δήμου Βόλου είναι δεδομένη και είμαστε ευτυχείς για τη συγκεκριμένη συνεργασία».

Την δυναμική συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, υπογράμμισε ο Ανδρέας Μιμαίος Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. «Για πρώτη φορά, είπε ο κ. Μιμαίος, συμμετέχει το Ωδείο τόσο δυναμικά, με τέσσερα σχήματα, που θα δώσουν το «παρών» για πρώτη φορά, σε αυτό τον πολύ σημαντικό θεσμό, τον οποίο θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν, ειδικότερα, από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, ένα κλασσικό σχήμα, το τμήμα σύγχρονης μουσικής, το τμήμα αυτοσχεδιασμού και μια μουσική έκπληξη που θα «φιλοξενηθεί» το μεσημέρι του επόμενου Σαββάτου, έξω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου