ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση

μεγάλη-πολιτιστική-εκδήλωση-464196

Ετοιμάζει η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας για τον Ιούλιο σε συνεργασία με προσφυγικούς συλλόγους

Συνάντηση είχε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με σωματεία και συλλόγους του νομού, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δρομολογηθούν εκδηλώσεις συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Κολυνδρίνη συναντήθηκε με εκπροσώπους των προσφυγικών συλλόγων της περιοχής: Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Ιωνες, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Το Εγγλεζονήσι, Ένωση Ποντίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών, Σύλλογος Καππαδόκων, Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Με σκοπό τη διατήρηση και προβολή της πολύχρονης παράδοσης των αλησμόνητων προγονικών πατρίδων, η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας θα συνδιοργανώσει με τους συλλόγους αυτούς μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση τον προσεχή μήνα στο Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Η αντιπεριφερειάρχης ακόμη συναντήθηκε με το επιτελείο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνδιοργάνωσης της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Regatta που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα στις ακτές του Παγασητικού κόλπου με ορμητήριο τα Καλά Νερά.

Για περίπου 10 μέρες, 1200 άτομα, εκ των οποίων 900 νέοι πρόσκοποι ηλικίας 11-14 ετών από Ελλάδα, αλλά και του απόδημου Ελληνισμού της Αιγύπτου, Γαλλίας, Ν. Αφρικής, Αυστραλίας, Καναδά, Κύπρου καθώς και πρόσκοποι από Βαλκάνια, θα κατασκηνώσουν έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους την εθελοντική προσφορά κι αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία.

Τέλος, η κ. Κολυνδρίνη συνάντησε τον Πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Παύλο Πάνο προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τις εργασίες ελαιοχρωματισμού στο κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μαγνησίας («κτίριο Υγειονομικού»), τις οποίες διενήργησε εθελοντικά κατά το τελευταίο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου