ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενας ουρανός μ’ αστέρια…

ενας-ουρανός-μ-αστέρια-437927

Μάγεψε η μουσική παράσταση με μουσική Μ. Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου «Μελ. Μερκούρη», στη μεγάλη μουσική παράσταση που ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν!». Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, με σπουδαίους σολίστες -μουσικούς και ερμηνευτές, με επίσημο καλεσμένο έναν από τους ζωντανούς θρύλους του Ελληνικού τραγουδιού, τον Κώστα Σμοκοβίτη, τον οποίο τίμησε το Δίκτυο «Περραιβία» για τη μεγάλη προσφορά στο Ελληνικό τραγούδι.

Ο Βόλος τραγούδησε τα ομορφότερα τραγούδια που συνέθεσαν ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Ζαμπέτας και όλοι αγαπήσαμε.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της μεγάλης αυτής μουσικής παράστασης είχε και αυτή τη φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας και του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κ. Σκριάπας. Συμμετείχαν οι σπουδαίοι ερμηνευτές Κ. Σμοκοβίτης, Ν. Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα, Στέφ. Εμμανουήλ, Δημ. Μπεφάνης και οι μουσικοί- σολίστες Δημ. Μπεφάνης, Ν. Αλεξίου, Στάθης Θεοχαράκης, Αγγελος Τσιριγωτάκης, Βαγγέλης Χάνος. Επίσης χόρεψαν οι καλύτεροι χορευτές της σπουδαίας Σχολής Χορού Chorus LINE Βόλου, σε χορογραφίες και σκηνοθετική επιμέλεια της εξαιρετικής χορογράφου κ. Βάσως Τηλιοπούλου, που ενθουσίασαν το απαιτητικό κοινό του Βόλου.

Τα κείμενα και την παρουσίαση του έργου και της ζωής των μεγάλων μας συνθετών Μ. Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα, είχαν ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Θ. Αστερίου και η Κατ. Σκόδρα, ενώ την επιμέλεια της βιντεοπροβολής είχε για μια ακόμα φορά ο κ. Γ. Τζήκας, ο οποίος παρουσίασε σπάνιες εικόνες από τα μεγαθήρια της ελληνικής μουσικής και του κινηματογράφου. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου