ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χίλιοι χορευτές σάλσα στο Βόλο

χίλιοι-χορευτές-σάλσα-στο-βόλο-440131

Οι διοργανωτές του Greek Salsa Bootcamp μιλούν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη φετινή διοργάνωση

Το φεστιβάλ που κάνει τη Θεσσαλία γνωστή σε όλη την Ευρώπη, το Greek Salsa Boot camp, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 6 Ιουλίου στο Βόλο, με τη συμμετοχή χιλίων περίπου χορευτών σάλσα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το γεγονός που έχει βάλει την Θεσσαλία στον παγκόσμιο χορευτικό χάρτη, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Το Greek Salsa Bootcamp επανέρχεται και οι Salsa Y SueñΟ Dance Prod. υπόσχονται ένα υπέροχο τριήμερο με καλοκαιρινή διάθεση, μαθήματα χορού, shows και πάνω απ’ όλα κέφι.

Ο Στέλιος ( Dj Estelio «El Social»), η Χαρά και ο Αντώνης (Salsa Y sueño Dance Prod. & Independance Studio) ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας αλλά και στη γειτονική Λάρισα αναπτύσσοντας τη σκηνή της Salsa και της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. Οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της διοργάνωσης, μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για τη διαδρομή τους και το μεγάλο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά.

Κοιτάζοντας τα βιογραφικά σας, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει την πλούσια δράση σας σε διεθνές επίπεδο στην latin σκηνή…

Είμαστε μια ομάδα που πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησε να μεταδίδει στον κόσμο την αγάπη και τις γνώσεις της για το χορό και την μουσική μαθαίνοντας φυσικά παράλληλα διαρκώς νέα πράγματα. Ο Αντώνης και η Χαρά είναι από τα πρώτα ζευγάρια που έφεραν στη χώρα μας τη Salsa και πρόσφατα την Kizomba έχοντας πολλές διακρίσεις και φέρνοντας επίσης στη χώρα μας την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba πριν από λίγο καιρό. Έχουν πλέον τις δικές τους σχολές χορού σε Βόλο και Λάρισα (Independance Studio) και συνεχίζουν να πρωτοπορούν φέρνοντας νέα είδη και εκπροσωπώντας μας σε μεγάλα Διεθνή Congresses χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Στέλιος είναι ο Dj της ομάδας. Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την μουσική, εξειδικεύτηκε στη latin μουσική και ιδιαίτερα στην salsa. Πλέον θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους Djs σε Ελλάδα και Ευρώπη με διεθνείς συμμετοχές σε festival σε Ελλάδα και εξωτερικό, με πιο σημαντικές τις εμφανίσεις σε Μάλτα, Λουξεμβούργο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη.

Τι είναι το Greek Salsa Bootcamp;

To Greek Salsa Bootcamp είναι ένα φεστιβάλ χορού που αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στον Βόλο έχοντας ως πρότυπο αντίστοιχες διοργανώσεις μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Για τρεις ημέρες, κόσμος από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα έρθει στο Βόλο για να παρακολουθήσει μαθήματα από καταξιωμένους χορευτές, φαντασμαγορικά shows από επαγγελματίες του είδους, να χορέψει σε parties με άλλους συμμετέχοντες και με τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες. Κάθε χρόνο το ξενοδοχείο Valis υποδέχεται κόσμο όλων των ηλικιών που κοινό ενδιαφέρον έχουν τη salsa και άλλους λατινοαμερικάνικους χορούς και για τρεις ημέρες η μουσική και ο χορός δεν σταματάνε καθόλου. Φυσικά, προσκεκλημένος είναι όλος ο κόσμος ακόμη και αυτός που δεν έχει σχέση με τον χορό και θέλει να αποκτήσει.

Πόσο δύσκολο είναι να διοργανώνεις κάτι τόσο μεγάλο;

Πολύ, αλλά η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε είναι ακόμα πιο μεγάλη!!! Σε όλες τις διοργανώσεις, πόσο μάλλον σε κάτι τόσο μεγάλο, πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια. Η διαχείριση ενός μεγάλου αριθμού συμμετοχών καθώς και η τακτοποίησή τους σε ξενοδοχεία παράλληλα με την οργάνωση όλου του προγράμματος είναι δύσκολη αλλά αυτό που εισπράττουμε από τον κόσμο που μένει ευχαριστημένος κάθε χρόνο δεν περιγράφεται με τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δίνουμε στον κόσμο του Βόλου αλλά και γενικά της Ελλάδας κάτι διαφορετικό και όλα αυτά τα χρόνια νιώθουμε ότι μπορούμε και το κάνουμε καλά. Φυσικά όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι είμαστε δεμένοι ως ομάδα και πάνω όλα είμαστε μία παρέα και καλοί φίλοι!!!!

Τι περιλαμβάνει το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου;

Στις 4-6 Ιουλίου χορευτές από όλες τις πόλεις της Ελλάδας καθώς και από χώρες όπως η Ελβετία, η Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Αλβανία, ο Λίβανος και η γειτονική μας Κύπρος θα βρεθούν στο Βόλο για να παρακολουθήσουν το Greek Salsa Bootcamp. Kαθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας της Παρασκευής, του Σαββάτου και του πρωινού της Κυριακής θα διεξάγονται μαθήματα χορού για όλα τα επίπεδα σε 4 αίθουσες του ξενοδοχείου. Τα βράδια θα αρχίζουν με shows τα οποία ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει και θα συνεχίζουν με πάρτι με latin ακούσματα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Κυριακή, στην πισίνα του ξενοδοχείου θα διεξαχθεί το μεγάλο αποχαιρετιστήριο pool party που φέτος συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η είσοδος στο pool party της Κυριακής καθώς και η παρακολούθηση των μαθημάτων που θα γίνουν κατά την διάρκεια του pool party είναι δωρεάν.

Για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και των shows έχουν κληθεί οι μεγαλύτεροι χορευτές Salsa στην Ελλάδα καθώς και παγκοσμίου φήμης ονόματα όπως οι, 5 φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Salsa, Adrian και Anita από την Ισπανία, το πιο καταξιωμένο ζευγάρι στην Kizomba, Ricardo & Paula από την Πορτογαλία, η Κουβανή Oli Rizo και άλλοι. Επίσης, 11 djs από Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Λίβανο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύουν μουσικά τις βραδιές.

Πόση σημαντική είναι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη Θεσσαλία;

Πολύ σημαντική. Ολο εκείνο το τριήμερο εκατοντάδες κόσμος επισκέπτεται την Θεσσαλία και πολλά ξενοδοχεία συνεργάζονται μαζί μας για τη φιλοξενία του. Πολύς είναι ο κόσμος που επιλέγει να μείνει περισσότερες ημέρες στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή για να συνδυάσει και τις καλοκαιρινές του διακοπές. Είναι επίσης σημαντικό ότι η Θεσσαλία πλέον έχει και αυτή μια θέση στον παγκόσμιο χορευτικό χάρτη και πολύς ακόμη κόσμος θα την επιλέξει και στο μέλλον ως τουριστικό προορισμό.

Υπάρχει latin σκηνή στη Θεσσαλία για να στηρίξει όλο αυτό το εγχείρημα;

Ο Βόλος και η Λάρισα θεωρούνται η δεύτερη μεγαλύτερη σκηνή Salsa και Kizomba στην Ελλάδα μετά την Αθήνα. Μέσα από τα μαθήματά μας και τα πολλά χορευτικά events που διοργανώνουμε προσπαθούμε να μεταδώσουμε στον κόσμο τις γνώσεις μας και την αγάπη μας για τον χορό και την μουσική και γι αυτό και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε όχι μόνο καλούς χορευτές και χαρούμενους ανθρώπους αλλά και ανθρώπους με κριτική σκέψη που ξέρουν να στηρίξουν μια τέτοια διοργάνωση.

Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει όλα τα παραπάνω;

Αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει όλο το τριήμερο, δηλαδή και τα μαθήματα και τα υπόλοιπα happenings θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας www.salsabootcamp.gr. Aν κάποιος θέλει να παραβρεθεί μόνο στα βραδινά parties και να παρακολουθήσει τα υπέροχα shows και να χορέψει μπορεί απλά να έρθει στο χώρο του ξενοδοχείου την Παρασκευή 4/7 και το Σάββατο 5/7 στις 21.00. Η είσοδος είναι 10 ευρώ. Το pool party της Κυριακής έχει δωρεάν είσοδο και δωρεάν μαθήματα και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του τριημέρου μπορεί κάποιος να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα. Προσκαλούμε τον κόσμο να παραβρεθεί στο Greek Salsa Bootcamp. Είναι πραγματικά μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη.

Ο dj Estelio El Social

Χίλιοι χορευτές σάλσα στο Βόλο

Αντώνης και Χαρά Κιζόμπα, παγκόσμιοι πρωταθλητές σάλσα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου