ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χιλιάδες βιβλία σε προσιτές τιμές

χιλιάδες-βιβλία-σε-προσιτές-τιμές-425652

Ανοιξε χθες τις πύλες του το παζάρι βιβλίου που θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου

Πολίτες κάθε ηλικίας επισκέπτονται από χθες το παζάρι βιβλίου που πραγματοποιείται στο Βόλο, με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος. Τους πάγκους του παζαριού βιβλίου κοσμούν περί τους 250.000 τίτλους βιβλίων, τα οποία έχουν εκδοθεί έως το 2011, και διατίθενται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ και φτάνουν έως 20 ευρώ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, «φιλοξενείται» για πρώτη φορά στο Βόλο, ενώ όπως επισημαίνει η Ουρανία

Χρυσικού, γραμματέας του Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών, «επιδιώξαμε να έρθουμε στην πόλη σας μετά την ολοκλήρωση της γιορτής βιβλίου, διότι δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να συμπέσουμε με τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Είμαστε κοντά στους Βιβλιοπώλες, προσθέτει η ίδια, και τους καλούμε να έρθουν στο παζάρι και να προμηθευτούν βιβλία, προκειμένου να εφοδιάσουν τα βιβλιοπωλεία τους, με επιπλέον έκπτωση».

Την ίδια στιγμή, διατίθενται προς πώληση όλες οι κατηγορίες βιβλίων, με έμφαση στο παιδικό, τα λογοτεχνικά αναγνώσματα, τα λευκώματα και γενικά προτάσεις που απευθύνονται σε όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες του αναγνωστικού κοινού. Στο παζάρι βιβλίου συμμετέχουν 150 εκδότες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «ο μοναδικός περιορισμός είναι ότι τα βιβλία που πωλούνται, έχουν εκδοθεί μέχρι και το 2011 και όχι αργότερα. Δηλαδή δεν υπάρχουν βιβλία που εκδόθηκαν το 2012 η το 2013. Τα νέα βιβλία το κοινό μπορεί να τα προμηθεύεται από τα βιβλιοπωλεία της πόλης, που κι αυτά δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση».

Σε εποχές δύσκολες, τα μέλη Επαγγελματικού Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος συνεχίζουν την προσπάθεια προώθησης του βιβλίου σε τιμές ελκυστικές, παρά τη γενική διαπίστωση ότι οι προτεραιότητες της οικογένειας στρέφονται σε διαφορετικές, πλέον, κατευθύνσεις. «Τόσο η περσινή, όσο και η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ δύσκολες για τους εκδότες, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να διαθέσουμε προς πώληση εκδόσεις της προηγούμενης πενταετίας και παλαιότερων ετών, δίνοντας στους φίλους του βιβλίου τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν σε πολύ χαμηλές τιμές» υπογραμμίζει η κ. Χρυσικού.

Το παζάρι βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου, λειτουργεί στη συμβολή των οδών Αργοναυτών 14 και Κοραή (απέναντι από το πάρκινγκ του κεντρικού λιμένα) και θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου