ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η γοητεία μιας συντριβής»

η-γοητεία-μιας-συντριβής-381059

Σήμερα παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Μάρδα στον πολυχώρο Φουντούλη

Το βιβλίο του Δημήτρη Μάρδα «Η γοητεία μιας συντριβής» θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο τέχνης του Ωδείου Φουντούλη σήμερα Παρασκευή 30 Μαΐου στις 8.30 μμ. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο πολυχώρος τέχνης Ωδείου Φουντούλη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σταύρος Δημόπουλος δημοσιογράφος. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης και θα ακολουθήσει συζήτηση για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πολιτικό μυθιστόρημα που ολοκληρώνεται με τη βοήθεια μιας αστυνομικής περιπέτειας. Κύριος πρωταγωνιστής των καταστάσεων που εκτυλίσσονται, είναι ένα στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατόπιν γίνεται Γενικός Γραμματέας σε υπουργείο, κατά τη διάρκεια δύο πρόσφατων περιόδων.

Η εξιστόρηση καταστάσεων και εξελίξεων, αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών, επεκτεινόμενη δευτερευόντως και σε άλλα θέματα που απασχολούν κάποιες εκφάνσεις της αγοράς.

Το βιβλίο μεταφέρει αρχικά τον αναγνώστη στις Βρυξέλλες και καταγράφει, εκτός των άλλων, τα παραλειπόμενα κάποιων διεθνών διαπραγματεύσεων και τον τρόπο με τον οποίον εξελίχθηκαν οι τελευταίες, στο πλαίσιο της πορείας του πλανήτη προς την παγκοσμιοποίηση. Ακολούθως η ιστορία καταλήγει στην Αθήνα. Εκεί παρουσιάζεται το μέγεθος της γραφειοκρατίας που σαρώνει το μικρόκοσμο ενός υπουργείου, ο τρόπος δράσης πολιτικών προσώπων, το μεγαλείο της μεταξύ τους ασυνεννοησίας και οι σχέσεις διαπλοκής που ανθίζουν ανάμεσα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ολα τα γεγονότα, τα διαπερνά μια ιστορία με πρωταγωνιστές μια μητέρα και την κόρη της. Η όλη πλοκή, αρχίζει από μια τυχαία γνωριμία ενός ατόμου που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να εργαστεί στην Επιτροπή με μια καταδιωγμένη γυναίκα, τη μητέρα, σε πτήση για τις Βρυξέλλες το 1992. Η μητέρα κινείται με μεγάλη άνεση και σ’ ανύποπτους χρόνους, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου