ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική «άνοιξη»

θεατρική-άνοιξη-356941

Με τρεις παραστάσεις από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Μεταξύ των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δύο θεατρικές παραστάσεις.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στις 7:30 μ.μ. θα δοθεί η παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ε.Τριβιζά , από τους μαθητές – τριες των τμημάτων του ολοημέρου και της Γ’ τάξης, με την πολύτιμη συμβολή της εκπαιδευτικού κ. Ευαγγελίας Τσιαμανή Ευαγγελίας και του μουσικού του σχολείου κ. Νίκου Παπαθανασίου.

Η δεύτερη παράσταση «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» θα δοθεί την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στις 7:30 μ.μ., από την ομάδα των μαθητών/τριών του θεατρικού τμήματος, στα πλαίσια των απογευματινών δραστηριοτήτων του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από τον θεατρολόγο κ, Κακάλια Βαγγέλη.

Η τρίτη μουσικοκινητική παράσταση με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά» θα δοθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 7.30μ.μ , από τους μαθητές όλων των τάξεων στα πλαίσια της λήξης του σχολικού έτους, από την εκπαιδευτικό της Φυσ. Αγωγής κ. Γκαραγκούνου Αρετή.

Επίσης το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα «ζωγραφίζοντας τα σχολικά κτίρια», ένα πρόγραμμα προώθησης της συγκεκριμένης μορφής «τέχνη του δρόμου», που στόχο έχει τον εμπλουτισμό του αστικού τοπίου με νέες παρεμβάσεις, διευρύνοντας έτσι τον τρόπο διαδραστικής επικοινωνίας με τα παιδιά.

Μια αισθητική – εικαστική – πολιτιστική παρέμβαση, χρώματος και φαντασίας από ομάδα νέων-μοντέρνων καλλιτεχνών, ενάντια σε κάθε γκρίζο της εποχής. Με θέματα που αφορούν το περιβάλλον , την ιστορία , τον πολιτισμό, οι μαθητές βλέπουν βήμα-βήμα ένα γκρίζο τοίχο να αναδιπλώνεται σε έναν καμβά προβληματισμού και μηνυμάτων.

Τέλος στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ανοίγει τις πόρτες του σε συγγραφείς και ανθρώπους του πνεύματος. Έτσι θα φιλοξενήσει στις 21 Μαΐου την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κα Τασούλα Τσιλιμένη, η οποία θα συνομιλήσει, μέσα από τα βιβλία της, με τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου