ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωριμία με την τέχνη

γνωριμία-με-την-τέχνη-295832

Εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τις εκθέσεις χαρακτικών του Δημαρχείου και του Κέντρου Τέχνης

Ξεκίνησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων της περιοχής στην μόνιμη έκθεση χαρακτικών έργων που κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου Βόλου και στην έκθεση με τίτλο «Μαυρόασπρη χαρακτική και χαλκογραφία» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο του αφιερώματος του Δήμου Βόλου στον χαράκτη Τάσσο.

Στην έκθεση του Κέντρου Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», την οποία επιμελήθηκε η Χρύσα Δραντάκη, συμμετέχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες καλλιτεχνών που συνδέονται με τον μεγάλο χαράκτη: Ρένα Ανούση, Γιάννης Γουρζής, Παναγιώτης Γράββαλος, Ίρις Δρακούλη, Τάκης Κατσουλίδης, Μαριάννα Ξενάκη, Ελένη Οικονομίδου, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Νότα Σιοτρόπου, Μαίρη Σχοινά, Α. Τάσσος (Αλεβίζος), Ρένα Τζολάκη. Οι περισσότεροι είναι οι χαράκτες που αποφοίτησαν, όπως και εκείνος, από το Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του χαράκτη Γιάννη Κεφαλληνού, του πρωτοπόρου μετά τον Δημήτρη Γαλάνη έλληνα χαράκτη, που από το 1930 έως το θάνατο του το 1957 διατήρησε την έδρα της Χαρακτικής της Σχολής.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχει ήδη εκφραστεί εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για επισκέψεις στις παραπάνω εκθέσεις από σχολεία άλλων περιοχών που έχουν επιλέξει το Βόλο για την πενθήμερη εκδρομή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου