ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη διάκριση του «Προμηθέα»

μεγάλη-διάκριση-του-προμηθέα-294787

Διακρίθηκε η μαθητική χορωδία στο διεθνές φεστιβάλ της Καρδίτσας

Υψηλότατης διάκρισης έτυχε η χορωδία των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας» στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής της Ελλάδας, στο οποίο συμμετείχαν τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι (3.500) νεαροί εκτελεστές -μουσικοί- χορωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η 6η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2014, στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ στην Καρδίτσα, αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου κ. Νίκου Ευθυμιάδη. Την παρουσίαση του Φεστιβάλ ανέλαβε ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης κ. Αλέξης Κωστάλας.

Η μεικτή χορωδία δυο φωνών, υπό την καθοδήγηση της μουσικού κας Πορτοφέρρι και της συνοδείας του μουσικού συνόλου του Σχολείου, παρουσίασε μια μουσική αναδρομή ξεκινώντας από την αρχαιότερη σύνθεση του κόσμου που βρέθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και συνέχισε με μία μελωδική πορεία στη Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, αλλά και σε έργα κορυφαίων, σύγχρονων συνθετών. Σύμφωνα με τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή η Χορωδία του Σχολείου διακρίθηκε για την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, την πειθαρχημένη ερμηνεία, την καλή άρθρωση, την ομοιογένεια φωνών, καθώς και τη σκηνική της παρουσία.

Η διάκριση αυτή της χορωδίας του Σχολείου, δίνει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε προσεχείς Διαγωνισμούς στο εξωτερικό, στην Ιταλία και τη Σερβία. Ακόμη εξετάζεται η προοπτική η Σχολική Χορωδία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ», να εκπροσωπήσει το σημαντικό Θεσμό των Σχολικών Χορωδιών και την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναυλίες.

Πρόθεση των Εκπαιδευτηρίων στα πλαίσια της ανάπτυξης των πολύπλευρων χαρισμάτων και δεξιοτήτων των μαθητών και υπηρετώντας τους σκοπούς της πολύπλευρης μάθησης, είναι η συνεχής εξέλιξη μίας δυναμικής χορωδίας, η οποία με σεβασμό και καλλιτεχνική αρτιότητα θα υπηρετεί τη μουσική τέχνη και τον πολιτισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου