ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρώπης στη Θεσσαλία

εκδηλώσεις-εορτασμού-της-ευρώπης-στη-2194

Στο πλαίσιο προβολής και δημοσιότητας των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρώπης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Europe in my Region “Open EU Project days“, με διοργάνωση Εκδηλώσεων σε περιοχές-πόλεις της Περιφέρειας μας και παράλληλα, συμμετοχή της στο «κυνήγι θησαυρού» που διοργανώνεται από την Ε.Ε.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες της Περιφέρειάς μας αλλά και ευρύτερα, καθώς και η συμβολή των Ταμείων συγχρηματοδότησης στην υλοποίησή τους, με επικέντρωση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2007-2013. Οι εκδηλώσεις αυτές κατατάσσονται στον χάρτη εκδηλώσεων της Ε.Ε. που διενεργούνται την ίδια χρονική περίοδο σε πολλές περιφέρειές της (βλ. και χάρτη της Inforegio http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/inform-network/map/ )

Στη Θεσσαλία οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε 5 πόλεις, με δράσεις ενημέρωσης κοινού με αφίσες, πανό προβολής, προβολές βίντεο, έντυπο υλικό και υλικό δημοσιότητας, επιτόπιους διαγωνισμούς με βραβεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α.

Η εκδήλωση «κυνήγι θησαυρού» που επιδιώκει να κάνει γνωστά τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στους πολίτες, μέσω διαδραστικής και μη εφαρμογής, διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΦ.Α. Τρικάλων στο Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε στην περίοδο 2007-2013 από το Περιφερειακό Πρόγραμμα. Ως χρόνος ορίστηκε το Σάββατο 28/05, ώρες 11.00 π.μ. – 18.00 μ.μ.

Οι Εκδηλώσεις προγραμματίζονται μεταξύ των ωρών 19:00 μ.μ. έως 22.00 μ.μ. περίπου, στους χώρους και ημέρες που περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα.

Πόλη

Ημερομηνία

Ημέρα

Τοποθεσία

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

23 ΜΑΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ

Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) (έργο Γ΄ΠΕΠΘ)

ΤΡΙΚΑΛΑ

27 ΜΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πάρκο ΛΗΘΑΙΟΥ (έργο ΕΣΠΑ-ΠΕΠ)

ΛΑΡΙΣΑ

3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πέριξ χώρος ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (έργο ΕΣΠΑ)

ΒΟΛΟΣ

7 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ

Παραλία – είσοδος στο λιμάνι (έργο ΟΛΒ ΕΣΠΑ)

ΣΚΙΑΘΟΣ

11 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (έργο ΕΣΠΑ-ΠΕΠ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου