ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Αντονι Μάρα το «Athens Prize for Literature 2014»

στον-αντονι-μάρα-το-athens-prize-for-literature-2014-19415

Με αφορμή την απονομή του βραβείου «The Athens Prize for Literature» για το καλύτερο ξένο μυθιστόρημα στον Άντονι Μάρα, συγγραφέα του βιβλίου «Αστερισμός Ζωτικών Φαινομένων», οι εκδόσεις «Ίκαρος» τον προσκάλεσαν στην Ελλάδα.

Ο αμερικανός συγγραφέας θα παραστεί στην απονομή του βραβείου την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 20:00, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή του βιβλίου Αχιλλέα Κυριακίδη και τον φιλόλογο, κριτικό λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαϊνη, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Η επίσκεψη του Άντονι Μάρα στην Ελλάδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Ο Άντονι Μάρα μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ενώ έζησε και σπούδασε στη Ρωσία.

Το 2012, με τον «Αστερισμό ζωτικών φαινομένων», ο Μάρα τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Whiting Writers’ Award, βραβείο που έχουν λάβει στο παρελθόν μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας και ο Τζέφρυ Ευγενίδης, ενώ το βιβλίο ήταν υποψήφιο και για το National Book Award 2013.

Τις τελευταίες μέρες του 2004, σ’ ένα χωριουδάκι της Τσετσενίας, η οκτάχρονη Χαβάα κρύβεται στο δάσος όταν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αρπάζουν τον πατέρα της.

Ο γείτονάς τους, Άχμεντ, ένας αποτυχημένος γιατρός, την φυγαδεύει στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο της πιο κοντινής πόλης, όπου η μοναδική γιατρός, η Ρωσίδα Σόνια, περιθάλπει ένα αδιάκοπο κύμα τραυματισμένων ανταρτών και προσφύγων, ενώ πενθεί για την εξαφανισμένη αδελφή της.

Μέσα σε πέντε δραματικές μέρες, ο Άχμεντ και η Σόνια ανατρέχουν ο καθένας στο δικό του παρελθόν, ψάχνοντας να λύσουν έναν μυστηριώδη γρίφο συμπτώσεων, προδοσίας και συγγνώμης που τους δένει απροσδόκητα και αποφασίζει για τη μοίρα τους.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου