ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από φωτιά και από πηλό…

από-φωτιά-και-από-πηλό-147087

Αφήγηση με ζωντανή μουσική στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου (ώρα 10:30), αφήγηση παραμυθιών συνοδεία ζωντανής μουσικής με τίτλο «Από φωτιά και από πηλό παραμυθάκι θα σας πω», για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Κάποτε, τότε που χρόνος δεν υπήρχε, ένα πλάσμα παντοδύναμο είχε κέφια και είπε να φτιάξει διάφορα πλάσματα. Πήρε πηλό και έκανε και τους ανθρώπους. Στην αρχή, εκείνοι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, μα σαν τους δόθηκε η φωτιά, όλα άλλαξαν με μιας. Την άναψαν, κάθισαν γύρω της και άρχισαν να πλάθουν ιστορίες για κουτοπόνηρους αγγειοπλάστες που τους ξεγελούν, για ψάρια που πέφτουν στο καμίνι και μεταμορφώνονται σε γυναίκες, για στάμνες που μιλούν και για ένα παιδί από πηλό που ζωντανεύει χάρη στην αγάπη. Και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Αφήγηση Ναντίνα Κυριαζή. Μουσική επένδυση Λένα Τζαμπάζη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου