ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

ολη-η-ελλάδα-ένας-πολιτισμός-153527

Στη Μικρασιατική Καταστροφή είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις του θεσμού

Στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι αφιερωμένο το πρόγραμμα του φετινού, τρίτου κύκλου του θεσμού «Oλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που θα διοργανώσει το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή που θα έχει τη διοικητική και οργανωτική ευθύνη. Το 2021 ο θεσμός προσέφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας και αισθητικής, με ασφάλεια και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συνεισφέροντας, παράλληλα, στη τόνωση της απασχόλησης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών και εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού.

Ο ακριβής θεματικός άξονας του φετινού προγράμματος, το οποίο θα καταρτιστεί από τις προτάσεις που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης που απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς που λειτουργούν με τη μορφή Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ), είναι «Επέτειος Μνήμης – 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων (https://drasis.culture.gr/index.php/allofgreeceoneculture-gno) έως την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Κάθε πρόταση πρέπει να συνδυάζει τουλάχιστον δύο από τους έξι τομείς: Μουσική (όλα τα είδη: κλασική, σύγχρονη, παραδοσιακή κτλ.), θέατρο (όλα τα είδη: πρόζα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών κτλ.), χορό (όλα τα είδη: κλασικός, σύγχρονος κτλ.). Απαιτείται πρωτότυπη μουσική ή διασκευή/παράφραση ήδη υπάρχουσας μουσικής, μουσικό θέατρο. Απαιτείται πρωτότυπη μουσική, εικαστικές τέχνες/performance (όλα τα είδη: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κτλ.), παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους.

Στις προτάσεις των εικαστικών τεχνών, η έκθεση μπορεί να καλύπτει και ολόκληρη την περίοδο λειτουργίας του προγράμματος, ενώ η δεύτερη απαραίτητη τέχνη θα παρουσιάζεται μέχρι δύο φορές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου