ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτισσα σε εικαστική συνάντηση

βολιώτισσα-σε-εικαστική-συνάντηση-146730

Το όνομα της Βολιώτισσας Φαίης Τζανετουλάκου – Τσιώλη καταγράφεται μεταξύ των 22 επιμελητών εκθέσεων, οι οποίοι προτείνουν νέους καλλιτέχνες στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Rooms2016».

Η μοναδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης στη χώρα μας, καταλαμβάνει ολόκληρο τον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus στο Κολωνάκι υπό την οργάνωση του Kappatos Gallery and Art Residency, τον καταξιωμένο αυτό χώρο τέχνης που συνεργάζεται με διεθνούς κύρους καλλιτέχνες όπως η Marina Abramovich, η Lynda Benglis, ο γνωστός από το βραβείο Turner Martin Creed, και ο Santiago Serra.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βολιώτισσα ιστορικός τέχνης, αναφέρει ότι «φέτος είναι μία πολύ δημιουργική χρονιά για μένα, γιατί εκτός από τα Rooms όπου θα παρουσιάσω τη νεαρή απόφοιτο της ΑΣΚΤ Σπυριδούλα Ασημάκη με την πανοπλία της σε μία εντυπωσιακή εγκατάσταση μεσαιωνικής μυθοπλασίας, που προσεγγίζει τους μυθικούς κόσμους των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και σειρές φανταστικής ιστορίας όπως το Game of Thrones, ολοκληρώνω το διδακτορικό μου στο ΑΠΘ.

Ταυτόχρονα, ως Ειδική Γραμματέας της AICA ετοιμάζω μία σειρά εκθέσεων και ομιλιών με το υπόλοιπο πενταμελές προεδρείο, υπό την Προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του ΑΠΘ και ενός από τους λίγους λόγιους που έχουν διακριθεί με το Παράσημο Chevalier des Arts et des Lettres από το Γαλλικό κράτος το 1992». Η AICA Hellas αποτελεί, σημειωτέον, το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Τέχνης, του επίσημου δηλαδή φορέα των τεχνοκριτών της χώρας μας, έχοντας ιδρυθεί υπό την αιγίδα της UNESCO. «Ως νέο Προεδρείο έχουμε αποφασίσει να δραστηριοποιηθούμε ταυτόχρονα και σε σχέση με μεγάλες διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα όπως η Μπιενάλε της Αθήνας και η μεγάλη διεθνής έκθεση Documenta που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός γερμανικού εδάφους» όπως επισημαίνει η κ. Τζανετουλάκου.

Τα ROOMS αποτελούν σταθμό στην εξέλιξη της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης αφενός γιατί παρουσιάζονται όλες οι νέες τάσεις που επιλέγουν οι 20 θεωρητικοί τέχνης που συμμετέχουν ως επιμελητές, αφετέρου γιατί οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται σε αυτά τα είκοσι ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου, είναι η αφρόκρεμα της νέας καλλιτεχνικής σκηνής στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να δείξουν το έργο τους για πρώτη φορά, πριν ακόμα συνεργαστούν με γκαλερί και κάνουν την πρώτη τους ατομική έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού φιλότεχνων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου