ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικαστικά «ίχνη γραφής»

εικαστικά-ίχνη-γραφής-146755

Το εικαστικό στίγμα της ταλαντούχας Βολιώτισσας Βάσως Βούλγαρη αποτυπώνεται ευκρινώς στην πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Ιχνη γραφής» που εγκαινιάζεται αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. στην Γκαλερί Ερση που βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Η πολυπράγμων εικαστικός, παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων έργων μικτής τεχνικής, στα οποία καταθέτει την ευαισθησία αλλά και τη διάθεση διαρκούς αναζήτησης που την χαρακτηρίζει. Οπως εξηγεί η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «τα υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία αυτών των έργων είναι μολύβι, στυλό, σε κάποια από αυτά χρώμα, και κλωστή πάνω σε ύφασμα. Γενικά, εκφράζομαι με διαφορετικά υλικά / εργαλεία, τα οποία πολλές φορές αφορούν την πηγή και τα πεδία των ερευνών μου. Τα έργα τα οποία εκθέτονται στην gallery της Ερσης, αφορούν πρόσφατους πίνακες με την χρήση των παραπάνω υλικών, πάνω σε μια δουλειά που κάνω τα τελευταία χρόνια».

Η εικαστικός, η οποία έχει δώσει πολύ αξιόλογα δείγματα γραφής στο πεδίο της ζωγραφικής και της χαρακτικής, είναι απόφοιτη της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο ζωγραφικής.

Εχει συμμετάσχει σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις, δίνοντας το προσωπικό της εικαστικό στίγμα στα έργα που παρουσιάζει. Μεταξύ των εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε η δημιουργός, καταγράφονται το «Outside» Studio Art Centers International στη Φλωρεντία, το 2002 και η Biennale d’ Incisione Citta di Monsummano Terme, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 1999 και το 2001.

Αναφερόμενη στο έργο της Βολιώτισσας δημιουργού, η Μαίρη Μιχαηλίδου επισημαίνει ότι «αποτελεί ευτυχή συγκυρία η παρουσίαση της νέας εικαστικής δημιουργού Βάσως Βούλγαρη στο φιλόξενο χώρο της αίθουσας τέχνης «Ερση». Γιατί η Βάσω Βούλγαρη με γνήσια καλλιτεχνική γραφή και λιτά εικαστικά μέσα αποκαλύπτει τις πολλαπλές δυνατότητες του αυθεντικού και πηγαίου ταλέντου της με έργα δουλεμένα σε αραχνοΰφαντες επιφάνειες όπου τα νήματα και οι κλωστές προβάλουν με δεξιοτεχνία, την υψηλή ποιότητα της σύνθεσης και την ξεχωριστή διαφάνεια των πολυάριθμων χρωματικών της διαβαθμίσεων. Με τη χρήση των αρχέγονων υλικών της πλούσιας ελληνικής παράδοσης και με ανοιχτές τονικές κλίμακες, η Βούλγαρη προσθέτει η αφαιρεί στοιχεία σ’ ένα συνεχή διάλογο με τα σύμβολα και τα σημεία – κώδικες για να μεταπλάσει, κάθε φορά, την προσωπική της μνήμη σε έργα αχνοειδωμένα και στοχαστικά που αναδεικνύουν με ευαισθησία και όνειρο τα ίχνη της δικής της εικαστικής γραφής».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00-14.30 και 17.00-20.00 και το Σάββατο 11.00-14.30.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου