ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Mare Nostrum»

mare-nostrum-127724

Ξενάγηση στις μελωδίες της Μεσογείου σε διαφορετικές γλώσσες

Γοητευτικό μουσικό ταξίδι σε όλα τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, με πυξίδα τραγούδια ερμηνευμένα 16 διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, αραβικά, τουρκικά, παλαιστινιακά, σεφαραδίτικα, εβραϊκά, αλβανικά, κυπριακά, Κάτω Ιταλίας κ.ά., θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 19 Μαρτίου, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκεί θα φιλοξενηθεί η μουσική παράσταση με τίτλο «Mare Nostrum», στην αγκαλιά σου θάλασσα» την οποία έχει επιμεληθεί η Τατιάνα Λύγαρη.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Μεσόγειο, τη θάλασσα με τα 23 διαφορετικά πρόσωπα, καθώς βρέχει τις ακτές 23 χωρών, με την Αθηνά Ρούτση (φωνή, μουσική επιμέλεια) και μια ομάδα εξαίρετων μουσικών να «σαλπάρουν» για Αλεξάνδρεια και Γιβραλτάρ, Σουέζ και Μασσαλία, Νάπολη, Γένοβα, Βόσπορο, Χάιφα, Πειραιά, ερμηνεύοντας παραδοσιακές μελωδίες μεσογειακών χωρών αλλά και τραγούδια αγαπημένων συνθετών.

Συνταξιδιώτες σε αυτή τη μουσική περιπλάνηση θα είναι η Aλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις, διασκευές), ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρες), ο Φώτης Μυλωνάς (φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο), ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι, λαούτο, λαούδ, μπάσο) και ο Λουκάς Μεταξάς (κρουστά).

Mare Nostrum είναι η Μεσόγειoς, η θάλασσα που γέννησε αρχαίους πολιτισμούς, έζησε συγκρούσεις, πολέμους αλλά και λαμπρές μέρες πνευματικής και πολιτιστικής δόξας. Με τη στρατηγική της θέση και το ήπιο κλίμα της, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Εδώ και αιώνες, το ίδιο ζεστό κύμα, η ίδια θαλασσινή αύρα ενώνει λαούς με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό, αλλά με το ίδιο έντονο ταμπεραμέντο, την ίδια αγάπη για εξερευνήσεις και ταξίδια στο απέραντο γαλάζιο της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου