ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κιλκίς: Κρούσματα λύσσας σε αγελάδες – επικίνδυνα για τον άνθρωπο

κιλκίς-κρούσματα-λύσσας-σε-αγελάδες-566802

Ανησυχία επικρατεί στις κτηνιατρικές υπηρεσίες λόγω των δύο κρουσμάτων λύσσας που επιβεβαιώθηκαν σε αγελάδες σε κοπάδι στο χωριό Μυριόφυτο στο Κιλκίς.

Μάλιστα, ελήφθη η απόφαση να σφαγιαστεί όλο το κοπάδι που αποτελείται από 60 αγελάδες, όπως αναφέρει το salonicanews.gr.

Δύο κρούσματα του θανατηφόρου και επικίνδυνου και για τον άνθρωπο ιού επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μυριόφυτο του Νομού Κιλκίς. Είναι τα πρώτα κρούσματα σε παραγωγικά ζώα, έπειτα από δεκάδες κρούσματα σε ζώα κυρίως της άγριας πανίδας.

O προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς κ. Γιάννης Αναστασιάδης, ανέφερε ότι “η εκτροφή έχει μπει σε απομόνωση από τις 20/11/2013. Τα ζώα αυτά θα θανατωθούν όπως προβλέπεται και ο κτηνοτρόφος θα αποζημιωθεί. Στην περιοχή είχαμε πολλά κρούσματα λύσσας σε αλεπούδες και περιμέναμε ένα τέτοιο περιστατικό. Έχουμε απαγορέψει τη μετακίνηση των ζώων της περιοχής από το 2012”.

newsbomb.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου