ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλάματα και οργή για την εξαφάνιση των ελαφιών της λίμνης Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία [εικόνες]

κλάματα-και-οργή-για-την-εξαφάνιση-των-336110

Τα ελάφια της λίμνης Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία δεν υπάρχουν πια. Κάποιο χέρι άνοιξε τις πόρτες του χώρου όπου φυλάσσονταν και εκείνα, έχοντας άγνοια του κινδύνου, ξεχύθηκαν στο δάσος για να απολαύσουν την ελευθερία τους.

Δύο από αυτά δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τη λίμνη και έπεσαν στα νύχια αδέσποτων σκύλων που καραδοκούσαν και κατακομματιάστηκαν, ενώ άλλα πέθαναν από ασιτία, καθώς, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ήταν αμάθητα στην εξασφάλιση της τροφής τους. Ορισμένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπεσαν θύματα κυνηγών.

Παιδιά που είχαν πάει την Πρωτομαγιά για να τα ταίσουν, ξέσπασαν σε κλάματα μόλις διαπίστωσαν την απουσία τους. Ποιος,όμως, ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία τους;

Οι εκατοντάδες επισκέπτες της μαγευτικής λίμνης, αλλά και οι κάτοικοι των Αφιδνών όπου υπάγεται η περιοχή, δηλώνουν εξοργισμένοι με το συμβάν και ρίχνουν τις ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση που είχε αναλάβει μέρος της τροφοδοσίας τους, αλλά τελευταία δήλωνε απρόθυμη να συνεχίσει, καθώς, όπως δικαιολογήθηκαν έκπρόσωποι της, δεν είναι δυνατόν να ταίζουμε τα ζώα τη στιγμή που πεινάνε οι άνθρωποι.

Όμως η απόφαση για το άνοιγμα των κλουβιών πάρθηκε την ώρα που κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να παίρνουν στα χέρια τους την τύχη των όμορφων αυτών ζώων με τροφές από τα υπολλείμματα των λαικών αγορών και θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να επιβιώσουν τα ελάφια, χωρίς την επιβάρυνση της αυτοδιοίκησης, αν υποτεθεί ότι το κόστος συντήρησης τους ήταν απαγορευτικό.

Φαίνεται ότι ορισμένοι δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο. Κάποιοι λένε, τώρα, ότι η οργή τους για το θάνατο των ζώων θα γίνει πολύ αισθητή με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου