ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαζική κινητοποίηση

μαζική-κινητοποίηση-72947

Η μαζική κινητοποίηση, που διοργάνωσαν χθες το μεσημέρι στον Βόλο συνδικαλιστικοί φορείς της εκπαίδευσης και φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στη διάταξη για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, δείχνει ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν σταθμίσει αναλόγως τη σοβαρότητα του θέματος και δεν έχουν αξιολογήσει κατάλληλα το εύρος των αντιδράσεων, ειδικά για το ζήτημα των καμερών στις τάξεις. Σε τοπικό επίπεδο είχε καιρό να διοργανωθεί τόσο επιτυχημένη κινητοποίηση.

Συνήθως, συγκεντρώνονται τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΛΜΕ ή του συλλόγου δασκάλων, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία να υπερτερούν αριθμητικά συγκριτικά με τους διαδηλωτές. Χθες όμως στην είσοδο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν συνδικαλιστική ιδιότητα.

Αυτό έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία, καθώς αποδεικνύεται ότι οι αντιδράσεις σε ζητήματα, όπως η αξιολόγηση και η τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή ιδιότυπη σχολική χρονιά, ούτε να αρχίσει η επόμενη από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν μάλιστα η ανάγκη για σύμπνοια και ομαλότητα στη δημόσια εκπαίδευση θα αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου