ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Καμπανάκι» από τον Ηλία Μόσιαλο

καμπανάκι-από-τον-ηλία-μόσιαλο-851206

Τη δική του προειδοποίηση στους Ελληνες ότι ο κίνδυνος του κορονοϊού δεν πέρασε, έστω κι αν είναι μικρότερος απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, απευθύνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό υπογραμμίζει ότι «έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα παιδιά παρουσιάζουν γενικά πιο ήπια συμπτώματα όταν μολύνονται, αν και υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που νόσησαν σοβαρά ή και πέθαναν».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας με νέα φάρμακα αφήνει πολλές ελπίδες λέγοντας: «Κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα για θεραπεία με αναρρωτικό πλάσμα, νέα για τη χρήση μονοκλωνικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων που αναγνωρίζουν δομικά τον ιό και τον αδρανοποιούν και τη χρήση επαναστοχευμένων φαρμάκων».

Σε κάθε περίπτωση έχει τη σημασία της η επισήμανσή του ότι παρά τον μικρό κίνδυνο στην Ελλάδα, τα δύσκολα με την πανδημία δεν πέρασαν και οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν.

Ηχηρό το καμπανάκι που κρούει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο, που οι οικονομικές δραστηριότητες ανοίγουν η μία μετά την άλλη και ο κόσμος κυκλοφορεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου