ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ικανοποίηση Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

ικανοποίηση-εμπορικού-συλλόγου-βόλο-673109

Ικανοποίηση

Αισιοδοξία για την αποδοχή των αιτημάτων που «καίνε» από τη νέα κυβέρνηση έχει ο εμπορικός κόσμος. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, είπε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ικανοποίησαν. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπόρων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα τις επαφές με υπουργούς έχοντας την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

Κ.Μ.

Αποστάσεις

Καταφέρθηκε μάλιστα εναντίον στελέχους της παράταξης, χωρίς να κατονομάσει, ο οποίος «επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δείξει ότι είναι πιστός στις θέσεις της κίνησης». «Δεν ξέρω πού προσβλέπει αλλά πρέπει να είμαστε πιο ουσιαστικοί κι όχι να λέμε κάτι απλά για να το λέμε», είπε.

Ε.Χ.

Ερχεται η ώρα των τυχερών

Χρώμα στην καθημερινότητα βάζουν οι χρυσοχόοι και οι ωρολογοποιοί. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων, οι επαγγελματίες του κλάδου μοιράζουν κομψά τσαντάκια σε κεντρικά σημεία της πόλης τα οποία περιέχουν αριθμούς. Η στιγμή για τη μεγάλη κλήρωση για τους τυχερούς που θα κερδίσουν τα κοσμήματα, φτάνει. Η κλήρωση θα γίνει δημόσια αύριο Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, και ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης.

Κ.Μ.

Ανησυχία

«Αυτή την περίοδο που διανύουμε, οι κρατήσεις εξελίσσονται με ρυθμούς χειρότερους από τους περσινούς» υπογραμμίζει εμφανώς προβληματισμένος ο Γιάννης Γιολδάσης, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου. Ο ίδιος κάνει λόγο για «βουτιά» και «πάγωμα των κρατήσεων» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «εάν δεν σταματήσει το συντομότερο δυνατό η φημολογία για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μια πολύ κακή χρονιά, διότι θα απολέσουμε κρατήσεις».

Γ.Υ.

Αβεβαιότητα

Το σημείο που προβληματίζει έντονα τους ξενοδόχους, είναι ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο οριστικοποιούνται οι κρατήσεις της νέας σεζόν. Το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, εκτιμάται ότι πλήττουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό, καθώς οι προσφορές για άλλους προορισμούς τελειώνουν αυτή την περίοδο, οπότε οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να επωφεληθούν.

Γ.Υ.

Ξέσπασμα

Ξέσπασε ο Κώστας Γαργάλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν παρακάμφθηκε από τον Πρόεδρο του οργάνου όταν ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί.

«Δεν είμαστε διακοσμητικά στοιχεία εδώ μέσα. Νιώθω φυλακισμένος μέσα στο χώρο της δημοκρατίας», είπε.

Ε.Χ.

Χείρα

Χείρα προσφοράς προς τη δημοτική αρχή έτεινε χθες το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, Κώστας Βολιώτης, δηλώνοντας διατεθειμένος να συνδράμει για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Πάτε να πείτε τις νοικοκυρές να μην πετούν σακούλες στα πεζοδρόμια από το δεύτερο όροφο», αντέκρουσε ο Δήμαρχος Βόλου.

Ε.Χ.

Αιχμές

Αιχμές για καθυστέρηση από πλευράς της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων άφησε ο τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κουρτίνας.

«Επρεπε να είχαμε ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων από τη θέση του απλού μεν αλλά με αυτοδιοικητική εμπειρία δημότη.

Είπε κι άλλα ο κ. Κουρτίνας: ότι ο σύνδεσμος θα έπρεπε να είχε γίνει Α.Ε. για να είναι πιο ευέλικτος αλλά σκόνταψε στις αντιδράσεις συνδικαλιστών, για χρόνο μηδέν που έχει μπροστά της η δημοτική αρχή για να λάβει μέριμνα για τα σκουπίδια και πολλά ακόμη.

Ε.Χ.

Διακριτικότητα

Διακριτικότητα και χωρίς κομματικές σημαίες, ήταν το σύνθημα που έριξε η Αθήνα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο και έτσι στη χθεσινή συγκέντρωση στην Παραλία του Βόλου, υπήρχαν μεν Συριζαίοι παντού, αλλά χωρίς «διακριτικά» διάσπαρτοι μέσα στο πλήθος των Βολιωτών που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση στήριξης της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.

Β.Κ.

Από όλους τους χώρους

Το γεγονός ότι τελικά το διαδίκτυο κάνει πολύ δουλειά φάνηκε και χθες από την αθρόα συμμετοχή των πολιτών. Και το λέμε αυτό διότι υπήρξαν πολίτες ανένταχτοι αλλά και πολλοί που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλες αριστερές συλλογικότητες , αντιθέτως προέρχονται από την κεντροδεξιά αλλά εκτίμησαν ότι πρέπει να βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο μίας εθνικής πανστρατιάς που δεν θα καπελωθεί όμως από κανέναν πολιτικό φορέα όπως επιχειρήθηκε να γίνει παλαιότερα με τους Αγανακτισμένους.

Β.Κ.

Συγκρατηθείτε

Μια λεβέντισσα -όπως αυτοχαρακτηρίστηκε χθες- θα έπρεπε να έχει το σθένος να μπορεί με αξιοπρέπεια να διαχειριστεί την ήττα της. Δεν το έπραξε όμως. Δικαιολογημένα ίσως σε ένα βαθμό μέσα στον κλαυθμό της. Ούτε μίλησε ανοιχτά, όπως περίμενε το δικό της «κράτος» μέσα στη Ν.Δ., αφού όλοι οι υπόλοιποι που δεν τη στήριξαν είναι, κατά τους δικούς της χαρακτηρισμούς, «παρακράτος»… Μόνο «φωτογράφισε» και έριξε το ανάθεμα, μέσα σε γοερό κλάμα κρατώντας το χέρι του Κώστα που κάλεσε δίπλα της. Αυτοκριτική καμία.

Τον πονεμένο, δεν τον χτυπάς, λένε οι δικές μας αξίες. Απλά αυτό: ας συγκρατηθεί επιτέλους. Πόνος είναι, θα περάσει.

Β.Σ.

Τόση απαξίωση;

Είχε να λέει χθες η Ζ. Μακρή για το «έντυπο», το οποίο της στέρησε την πολυπόθητη εκλογή της στη Βουλή. Δεν λέμε, τίτλος τιμής για μία εφημερίδα, που εφόσον, όπως η ίδια υποστηρίζει, δεν τη στήριξε, της στέρησε τη βουλευτική της εκλογή.

Αλλά κ. Μακρή τόση μικροψυχία, ώστε να απαξιώσετε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ, τα οποία σας παρείχαν θερμή υποστήριξη; Τόσο στενόκαρδη αντίληψη, ώστε ανοιχτά να τα υποτιμήσετε όλα μαζί για χάρη μας; Και να τους το λέτε μάλιστα κατάμουτρα και εκείνα να το καταπίνουν «αμάσητο», πηγαινοερχόμενη χθες από το ένα στο άλλο; Δεν κάνει, κ. Μακρή…

Β.Σ.

Φόρος τιμής

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δαμιανού Σαλτίκη τήρησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου.

Απέτιναν φόρο τιμής σε έναν από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους της πόλης με πλούσια προσφορά στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης.

Ε.Χ.

Εμπιστοσύνη

Ψήφο εμπιστοσύνης στις τεχνικές υπηρεσίες προκειμένου να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη μελέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων έδωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα της δέσμευσης της δημοτικής αρχής ότι η διαχείριση των σκουπιδιών δεν θα δοθεί σε ιδιώτες.

Ε.Χ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές Μαγνησίας

Κ. Αγοραστός: Σύντομα ξεκινά η τροφοδοσία της Κάρλας από τον Πηνειό.

…Κυρίες και κύριοι βουλευτές Μαγνησίας. Στην Κάρλα απομένουν λίγοι ακόμα μήνες ζωής. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Αναλάβατε άμεσα δράση. Αναμένουμε τις (ουσιαστικές) ενέργειές σας.

Φ.Τ.

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στη χτεσινή παλλαϊκή συγκέντρωση του Βόλου εναντίον της πολιτικής της λιτότητας και υπέρ των απαράγραπτων δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας.

…Είναι ένα μήνυμα στον κάθε Βολιώτη, τον κάθε Έλληνα, τον κάθε Ευρωπαίο να ξεσηκωθεί στο όνομα των δικαιωμάτων των λαών. Γιατί στις μέρες μας οι λαοί πρέπει να γίνουν αγωνιστικοί για να μη σκλαβωθούν στα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Φ.Τ.

Το γερμανικό κατεστημένο βρυχάται

Süddeutsche Zeitung: Όταν ο Τσίπρας σταματήσει να παίζει τον Έλληνα ήρωα, τότε θα υπάρξει συμβιβασμός.

…Όταν η Γερμανία σταματήσει να παίζει τον επικυρίαρχο της Ελλάδας, τότε δεν θα χρειάζεται να γίνεται ήρωας ο Τσίπρας για το λαό του.

(Το γερμανικό κατεστημένο βρυχάται μέσω του γερμανικού Τύπου, έτσι ώστε με την τρομοκράτηση και το φόβο να παρασύρει στο διάβα του ό,τι συνιστά δικαίωμα του ελληνικού λαού)

Φ.Τ.

Γάλλοι, Άγγλοι, Πορτογάλοι…

Χτες Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι και πολίτες από άλλες χώρες της Ευρώπης διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας μπροστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη. Το Σαββατοκύριακο γίνονται συγκεντρώσεις στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο, τις Βρυξέλλες…

…Αυτό ακριβώς που φοβάται η Μέρκελ και τα μεγάλα συμφέροντα που στοιχίζονται πίσω της. Να μην συνειδητοποιήσουν οι λαοί της Ευρώπης πως στο ελληνικό ζήτημα δεν διακυβεύεται μόνο η μοίρα του ελληνικού λαού, αλλά κι η δική τους.

Φ.Τ.

Στηρίζουν τη στάση της

Τρεις στους τέσσερις στηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις της, όσο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της ALCO και της GPO.

…Ο ελληνικός λαός αισθάνεται ότι η νέα κυβέρνηση εκπροσωπεί τα συμφέροντά του, όταν παλεύει ενάντια σε μια πληθωρική, παρασιτική, δεσποτική κι ανέντιμη πολιτική γραφειοκρατία, που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

(Υπάλληλοι διεθνών τοκογλύφων, γλείφτες των ξένων, τσιράκια των εργολάβων, κολλητοί των καναλαρχών, γιοι και κόρες κομματαρχών, τραμπούκοι… Ταιριάζει κάτι από όλα αυτά σε κάποιο μέλος της νέας κυβέρνησης;)

Φ.Τ.

Το μήνυμα

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να παραμείνει προσηλωμένη στο ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό πρόγραμμά της.

…Αυτό το μήνυμα έστειλε χτες ο ελληνικός λαός μέσα από τις μεγαλειώδεις του συγκεντρώσεις σε πάνω από 40 πόλεις της Ελλάδας.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου