ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Βόλο

στο-βόλο-675031

Στο Βόλο

Ο πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσοβόλας βρέθηκε χθες στο Βόλο. Ο Δημ. Τσοβόλας ως επαγγελματίας δικηγόρος εθεάθη στα δικαστήρια για μία υπόθεση, που ωστόσο πήρε αναβολή και δεν είχαν την ευκαιρία, όσοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, να τον απολαύσουν και στη δικαστική αίθουσα. Φεύγοντας από τα δικαστήρια του Βόλου πάντως συνοδεύονταν από Βολιώτη δικηγόρο με τον οποίο πρέπει να συνεργάζεται σε νομικά θέματα.

Β.Κ.

Ευτυχώς περιορισμένα προβλήματα

Βελτίωση του καιρού, αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ, από σήμερα. Η Μαγνησία απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, τη γλίτωσε από το χιονιά. Εικόνες, όπως αυτές των Χριστουγέννων, θα ήταν καταστροφικές για την εμπορική αγορά της πόλης. Καθ’ όλη την εορταστική περίοδο η αγορά πάτωσε, ενώ περίμενε πως και πώς να «ζεσταθεί» λιγάκι.

Κ.Μ.

Ψήφισαν

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών εργαζομένων στις εκλογές του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας την Κυριακή και τη Δευτέρα. Τριπλάσιος αριθμός εμποροϋπαλλήλων πήγαν στην κάλπη και ψήφισαν. Τα προβλήματα του κλάδου ειδικά στα πολυκαταστήματα φέρεται ότι έστρεψαν το ενδιαφέρον ξανά στο συνδικαλισμό.

Κ.Μ.

Επιχειρεί άνοιγμα

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, συμμετέχοντας σε διεθνή έκθεση, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο. Στόχος του ταξιδιού και της συμμετοχής στη συγκεκριμένη έκθεση, είναι οι επαφές με τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού και το ευρύτερο άνοιγμα της Μαγνησίας προς την συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη.

Γ.Υ.

Προϋπόθεση ανάπτυξης

Πολύ σημαντική είναι η πρωτοβουλία καταγραφής, ανάδειξης και διάσωσης ιστορικών κτιρίων της Σκιάθου. Ειδήμονες περί τα τουριστικά ζητήματα επισημαίνουν ότι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης είναι η διατήρηση του ιδιαίτερου παραδοσιακού προφίλ της κάθε περιοχής. Σε εποχές κρίσης, εκτιμάται ότι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας πρέπει να ενισχυθεί με παρόμοιες πρωτοβουλίες -παρεμβάσεις, δεδομένου ότι ανάπτυξη και τουρισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Γ.Υ.

Μήνυμα

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλές συλλογικότητες εδώ και μέρες έχουν προβεί σε δυναμική ενεργοποίηση προκειμένου σήμερα να υπάρξει κόσμος στην κινητοποίηση για να ενισχυθεί η Ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες στο έκτακτο Eurogroup. Απώτερος στόχος να δοθεί το μήνυμα ότι οι Ελληνες είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν και δεν πρόκειται να αποδεχτούν νέα μέτρα.

Β.Κ.

Μην τρελαθούμε

Εποικοδομητική η συνομιλία Τσίπρα με Γιούνκερ όπως λένε τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και οι συνεργάτες των ευρωπαίων αξιωματούχων που μέσα από τη συζήτηση που έγινε βλέπουν ότι έρχεται συμφωνία. Εντελώς διαφορετικό το κλίμα στον μισό ΣΥΡΙΖΑ όπως διάβαζα χθες το απόγευμα, που νομίζουν ότι τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Συγνώμη αυτοί τί νόμιζαν ότι μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας θα μιλάει με τον Λαπαβίτσα και όχι με τον Γιούνκερ; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Β.Κ.

Τζάμπα τα πανηγύρια

Επειδή ορισμένοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν- δεν ξέρω γιατί- παρερμηνεύοντας μάλιστα επισημάνσεις όσον αφορά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Για να είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν, ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη μορφή που είχε αλλάζει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών και θεσμών της Αυτοδιοίκησης, όπως τους έχει σχεδιάσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Τζάμπα… πανηγύρισε η αποχωρήσασα…

Β.Κ

Βολιώτικο συλλαλητήριο

Από τις κάλπες στους δρόμους. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, θα νικήσουμε.

…Παραλία του Βόλου μπροστά από το Πανεπιστήμιο. Σήμερα και την Κυριακή, ώρα 6 μ.μ.

Φ.Τ.

Ως ο αιρετός άρχων της πόλης

Ο Δήμαρχος, ως ο αιρετός άρχων της πόλης, οφείλει να στέκει πάντα στο πλευρό των δημοτών και να μπαίνει μπροστά στους αγώνες τους ακόμα και για τα ζητήματα που δεν άπτονται των στενών καθηκόντων του, όπως ορίζονται από το νόμο.

…Αυτό ακριβώς κάνει ο Μπέος καλώντας τους δημότες του Βόλου να μετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στήριξης στις προσπάθειες της κυβέρνησης, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής.

Φ.Τ.

Η μυστική βοή

Στον εισαγγελέα ο Μπέοςγια το Μουσείο της Πόλης και την υπόθεση Attica Bank.

…Η μυστική βοήμάς έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων…

Φ.Τ.

Τις πταίει;

Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου: Το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Βόλο έχει αποτύχει παταγωδώς. Δεν γίνεται ανακύκλωση ούτε στο 10% του συνόλου των σκουπιδιών.

…Τις πταίει, Αχιλλέα; Και, κυρίως, τι προτίθεσαι να κάνεις για να διορθωθεί η κατάσταση;

Φ.Τ.

Οχι στον καρκίνο

Νίκος Κανελλής (Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης): Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων παραπέμπει στην καύση.

…Αλήθεια, Αχιλλέα; Σκοπεύεις να φλομώσεις το Βόλο στην κάπνα, στη βρώμα και τα τοξικά δηλητήρια;

(Εκτός των Δρόμων Συνεργασίας που κατέθεσαν πρόταση, πού είναι οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το εξόχως σημαντικό αυτό θέμα;)

Φ.Τ.

Προγραμματικές δηλώσεις

Η νέα κυβέρνηση με τις προγραμματικές της δηλώσεις κέρδισε τις εντυπώσεις σε σχέση με τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου.

…Δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο σε σχέση με τις προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς.

Φ.Τ.

Λύση σε αστικό πλαίσιο

Εναν συμβιβασμό επιδιώκει σήμερα η νέα κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έναν συμβιβασμό που θα βάζει τέλος στην πολιτική της λιτότηταςμέχρι το σημείο που δεν θα ερμηνεύεται από τους ψηφοφόρους της ως πολιτική κωλοτούμπα.

…Αυτό δεν είναι ακριβώς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το πολιτικό δηλαδή πλαίσιο μέσα στο οποίο εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση τού ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί.

Φ.Τ.

Πολιτική ηγεμονία

Εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει να βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας, κατανικώντας τις γερμανικές επιδιώξεις για καθυπόταξη όλων των χωρών της Ευρώπης στην επικυριαρχία της γερμανικής ολιγαρχίας, θα κυριαρχήσει στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας τις προσεχείς δεκαετίες.

…Κοντός ψαλμός αλληλούια. Μέχρι την Κυριακή το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.

Φ.Τ.

Αγέλες

Ο φόβος και ο τρόμος ποδηλατών που ακολουθούν την παραλιακή διαδρομή μέσω του ποδηλατόδρομου προς τις Αλυκές, συνιστούν αγέλες αδέσποτων, που έχουν κάνει… λημέρι τους το σημείο στη στροφή στα Πευκάκια.

Πρόκειται για μεγαλόσωμα σκυλιά που αρκετοί στη θέα τους και μόνο, αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν, φοβούμενοι για τυχόν απρόβλεπτες αντιδράσεις των αδέσποτων.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου