ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μεγάλο θράσος, καμία ντροπή!

Μόλις πριν δύο ημέρες η ΕΑΣ Πηλίου έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο διαμαρτυρόταν πως το γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Βόλο λαμβάνει από τους παραγωγούς δηλώσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων χωρίς οι δικαιούχοι να καταβάλλουν το ανάλογο χρηματικό ποσό. Χθες έφτασε στα χέρια μας έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τις Ενώσεις, από τις 26 Φεβρουαρίου μάλιστα, που ενημερώνει τις ΕΑΣ ότι οι παραγωγοί που δεν έχουν διαφοροποιήσεις στα στοιχεία των δηλώσεων και έχουν αποκλειστικά φυτικό κεφάλαιο μπορούν να ενεργοποιούν τα δικαιώματά τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο. Αυτό λοιπόν που καταλαβαίνουμε εμείς είναι πως η ΕΑΣ είχε ένα έγγραφο στα χέρια της, το οποίο και απέκρυψε, καθώς εντελώς εισπρακτικά σκεπτόμενη προτίμησε να επιβάλλει σε δεκάδες αγρότες να πληρώσουν χρήματα σε μια σκληρή οικονομική συγκυρία, ενώ είχαν την ευκαιρία να μην τα δώσουν! Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά με μεγάλο θράσος και χωρίς ίχνος ντροπής στέλνουν από την ΕΑΣ Πηλίου και έγγραφο στην αρμόδια υπουργό για να καταγγείλουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση υλοποιεί υπουργική απόφαση. Αυτή είναι η ΕΑΣ που αποτελεί το όργανο, που υποτίθεται ότι προστατεύει τους αγρότες και διασφαλίζει τα συμφέροντα τους; Εμείς δεν βλέπουμε τίποτα άλλο παρά μόνο μια εισπρακτική επιχείρηση!
Α.Φ.

Επανόρθωση

Αναφορικά με το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον παιδικό σταθμό Αλμυρού στις 13 Μαΐου οφείλουμε να επανορθώσουμε και να επισημάνουμε ότι η καθαρίστρια του σταθμού ουδέποτε έσπασε το πόδι της όπως και αναγραφόταν, καθώς επρόκειτο μόνο για εκδορές που είχε υποστεί στα κάτω άκρα.
Α.Φ.
 
Με κόκκινες σημαίες
Με κόκκινες σημαίες που ανέγραφαν ΑΔΕΔΥ σε κίτρινο φόντο… συνδικαλιστές ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν εξετάσεις χθες για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης και της πορείας. Το μόνο που δεν πρόβλεψαν είναι ότι πολλοί τους πέρασαν για απεργούς του ΚΚΕ λόγω κόκκινου. Όταν δε άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη…».
Β.Κ

Ντόρος

Μεγάλος ντόρος έγινε με το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τους εφοριακούς της Αττικής και τα όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟ Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην κλειστή σύσκεψη με τα στελέχη της Εφορίας. Αυτό που ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε και ευχαριστούμε για την διευκρίνιση είναι ότι οι 130 εφοριακοί της Αττικής φορολογική δήλωση κατέθεσαν, αλλά φρόντισαν να μην εκκαθαριστεί τα δύο τελευταία χρόνια. Αφού είχαν το «μαχαίρι και το πεπόνι», το έκαναν. Και χωρίς αυτό να αφορά ή να απευθύνεται συλλήβδην σε όλο τον κλάδο. Όπως σε κάθε τομέα υπάρχουν και εκεί… «σκαθάρια».
Β.Κ
 
Γενέθλια
Γενέθλια χθες για το Δήμαρχο Βόλου. Έκλεισε τα 65. Για τη σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ έκανε τα χαρτιά του ήδη από τις αρχές του χρόνου. Από την πολιτική, θα δείξει τις επόμενες εβδομάδες…

Μία φεύγει…

…Το λέω αυτό γιατί το αντίπαλο δέος, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο συνάδελφος από το διπλανό γραφείο, μία φεύγει και μία έρχεται…

Kαλαμπόκι

…Αλήθεια, ποιος είχε ρίξει χθες το πρωί… καλαμπόκι στην είσοδο του Δημαρχείου του Βόλου; Δωρεάν προσφορά, είπε κακεντρεχής δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, για ενίους… ζόρικους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Τέλη παρεπιδημούντων

…Σύμφωνα με τον… «περαστικό» ο Γεωργακόπουλος συνέφαγε με το Χρ. Τσαμπρινό στη «Νέα Ρέμβη» και κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ σύμφωνα με το χθεσινό ΕΘΝΟΣ ο γ.γ. κοιμήθηκε σε φιλικό του σπίτι. Ο πολιτικός λογαριασμός με τα τέλη παρεπιδημούντων πού πήγε; Στην οδό Νίκης στην Αθήνα;

Μετέωροι

…Με όλα όσα συμβαίνουν, με τις καθυστερήσεις στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νέας Ιωνίας, άντε να πείσει η Δημοτική Αρχή ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως δόλος γι΄ αυτούς που πήγαν στην Επιχείρηση και σε αυτούς που απορροφήθηκαν από το Δήμο και έτσι έχουν καλύψει τα…νώτα τους για το μέλλον.
Η Δημοτική Αρχή ήθελε να πάρει το δάνειο των 800.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων μέχρι τα τέλη του 2010, αλλά η περικοπή του κατά 500.000 έδειξε μία ώρα αρχύτερα τη μετέωρη θέση στην οποία βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι, με δεδομένο μάλιστα ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει ότι από τα 6.000 Νομικά Πρόσωπα που υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ όλης της χώρας, θα κλείσουν οι 4.000. Θα κλάψουν μανούλες…

Εσοδα

…Οι ενασχολούμενοι με το χώρο της Αυτοδιοίκησης αντιλαμβάνονται πολύ καλά με όλα όσα συμβαίνουν ότι επιφυλάσσουν για τους ΟΤΑ το ρόλο του… επιχειρηματία, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, τόσο από την πλευρά του Δημάρχου, όσο και από την πλευρά του Αντιδημάρχου Γ. Στάμου, υπήρχαν αναφορές για τον τρόπο που προσανατολίζονται προκειμένου να προσπορίσουν έσοδα από την κατασκευή του κτηρίου Γκλαβάνη. Εκτός από τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών, τα ισόγεια -είπε ο Αντιδήμαρχος- μπορούν να εκμισθωθούν σε τράπεζες, ενώ και στα τρία υπόγεια πάρκινγκ από τις χίλιες θέσεις στάθμευσης, οι 300 μπορούν να διατεθούν για τις δημοτικές υπηρεσίες και οι υπόλοιπες 700 για εκμετάλλευση στους ιδιώτες. Πότε θα γίνουν όλα αυτά, με δεδομένο ότι η ανακατασκευή θα κοστίσει περίπου 15.000.000 ευρώ; Τη Δεύτερη Παρουσία, σύμφωνα με την εκτίμηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βαγγ. Καπούλα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Τσιμέντο να γίνει;

Ξαμολήθηκαν οι τοπικές αρχές προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το βαπόρι με το τούρκικο τσιμέντο που έπιασε Σκιάθο και Βόλο για να ξεφορτώσει. Οι καταγγελίες για ύπαρξη χρωμίου μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί… άνθρακες. Καλά έκαναν οι υπηρεσίες και πήραν στο… κατόπι το φορτίο με το τούρκικο τσιμέντο. Κάνουν όμως το ίδιο και με τα άπειρα αγροτικά προϊόντα από τρίτες χώρες που έχουν κατακλύσει την τοπική αγορά; Μάλλον όχι. Βλέπετε στα αγροτικά προϊόντα τα συμφέροντα είναι μικρά και κατά συνέπεια δύσκολα κινητοποιούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αντιθέτως οι τσιμεντοβιομηχανίες με… ένα σφύριγμα κινητοποιούν τους πάντες, προκειμένου τα προασπίσουν τα συμφέροντα τους. Οι εισαγωγές τσιμέντου από τρίτες χώρες διέπονται από αυστηρούς κανονισμούς, οι οποίοι φυσικά και πρέπει να τηρούνται.            Τι τα θέλετε όμως: Όταν το τούρκικο τσιμέντο φτάνει στην αγορά του Βόλου με 110 ευρώ ο τόνος και οι ντόπιες βιομηχανίες πωλούν με 220 ευρώ τον τόνο και μάλιστα χωρίς καμία πίστωση -όπως λένε ντόπιοι κατασκευαστές- αργά ή γρήγορα το εισαγόμενο τσιμέντο θα κυριαρχήσει στην αδυσώπητη αγορά των κατασκευών…
Ο Κρυπτογράφος
Καθαριότητα… μηδέν
Μπορεί να περνούν τα απορριμματοφόρα και να συλλέγουν τα πολλές φορές ξεχειλισμένα σκουπίδια από τους κάδους, ωστόσο το όχημα που πλένει τους κάδους έχει καιρό να εμφανιστεί. Το παράπονο αυτό μας το μετέφεραν αρκετές νοικοκυρές σε Βόλο και Ν. Ιωνία, οι οποίες διαμαρτύρονται για τη δυσάρεστη μυρωδιά… Τώρα που καλοκαιριάζει κιόλας καλό θα ήταν να τους έριχναν κι ένα πλύσιμο.
Δ.Π

Εξετάσεις

Ολα καλά κύλησαν χθες για τους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων της Μαγνησίας, καθώς οι επιτηρητές ήταν στις θέσεις τους και οι εξετάσεις έγιναν κανονικότατα. Βέβαια κι από την άλλη πώς να μην γίνουν οι εξετάσεις με το ποσοστό απεργίας στους καθηγητές να είναι μόλις 2.5%…
Δ.Π

Δεν απεργούν

Μικρά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στη χθεσινή απεργία για τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές. Αυτό γιατί με μία ημέρα απεργίας αμέσως αμέσως χάνουν από 40 έως και 90 ευρώ από το μισθό τους. Για τους ακαδημαϊκούς δε το ποσό φτάνει μέχρι και τα 350 περίπου ευρώ.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου