ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δικό σου πρόβλημα…

…Είπε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Χαλέβα, με αφορμή επερώτηση του δεύτερου στην οποία κατήγγειλε την πολιτική της δημοτικής αρχής για την επικείμενη συνένωση με το δήμο Βόλου στο πλαίσιο του Καλλικράτη. «Θα γίνουμε συνοικισμός του Βόλου», είπε για ακόμη μια φορά ο κ. Χαλέβας, για να πάρει την απάντηση ότι αυτό είναι δικό του πρόβλημα και όχι του δημάρχου. «Το αν πιστεύετε ότι θα γίνουμε συνοικισμός, αυτό το λέτε εσείς και είναι πρόβλημά σας. Εμείς νιώθουμε δυνατοί, ώστε η Νέα Ιωνία να έχει την θέση που της αρμόζει και δεν αδιαφορούμε καθόλου σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και μας κατηγορείτε», τόνισε ο κ. Μαβίδης.

Α.Φ.

Τα ίδια και τα ίδια
Την προηγούμενη Πέμπτη στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης υπεραμυνόταν της καλής οικονομικής κατάστασης του δήμου και δεσμευόταν πως άμεσα θα πληρωθούν οι 150 απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «ΙΩΝΙΑ», σημειώνοντας παράλληλα πως οφείλονται μισθοί μόλις ενός μήνα, κάτι που δεν είναι και τραγικό καθώς στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι περισσότεροι ΟΤΑ, αλλά ακόμα και ιδιώτες, έχουν απλήρωτους εργαζομένους. Χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος επανέλαβε ακριβώς τα ίδια λόγια. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι με ποια λογική κοιτάμε το χειρότερο και όχι το καλύτερο. Δηλαδή δεν είναι το ίδιο εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι πέντε μήνες και παραπάνω, με το να είναι απλήρωτοι ένα μόλις μήνα; Για λεφτά, δεδουλευμένα, δεν μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις; Η διαφορά είναι στους αριθμούς;
Α.Φ.

Παρανόηση…

…Των όσων είπε δηλώνει ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος αναφορικά με τις δηλώσεις του για παραχώρηση από το δήμο όλων των περιουσιακών του στοιχείων στους φορείς και τους συλλόγους της Αγριάς, ενόψει της συνένωσης με το δήμο Βόλου στο πλαίσιο του Καλλικράτη για να μην πάρει ο δήμος Βόλου ούτε ένα ευρώ από την δημοτική περιουσία της Αγριάς. «Εγώ δεν είπα να μην πάρει τίποτα ο δήμος Βόλου, είπα να μεταβιβαστούν τα δημοτικά κτήρια στους συλλόγους και τους φορείς της Αγριάς για να μην χαθεί η Αγριά στο δήμο-μαμούθ», αναφέρει ο κ. Ζάχος. Πάντως, όπως και να έχει, το συμπέρασμα είναι ένα, αντιδήμαρχε, ότι με δικαιολογία να μη χαθεί το όνομα των Συλλόγων της Αγριάς επιδίωξη και βασική επιθυμία είναι να μην πάρει είτε ο δήμος Βόλου είτε οι σύλλογοι λεφτά…
Α.Φ.

Αλλα ο μεν… άλλα ο δε

Μας κατήγγειλαν ότι αντιδήμαρχος περιφερειακού δήμου χρησιμοποιεί εργάτες και μηχάνημα του δήμου για προσωπικές του εργασίες στο ιδιόκτητο κτήμα του. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι μόλις χθες το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη του δημάρχου, ο οποίος όχι μόνο πήγε να δει τι ακριβώς συμβαίνει ιδίοις όμμασι, αλλά έγινε πυρ και μανία με τον αντιδήμαρχό του, τον οποίο και επέπληξε ιδιαίτερα έντονα. Εμείς ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο, ο οποίος και διέψευσε ότι έχει χρησιμοποιήσει εργάτες και μηχάνημα για προσωπικό του όφελος και πρόκειται για μία περίπτωση που οι εργάτες πήγαν να καθαρίσουν το σημείο από σκουπίδια που ήταν εκεί. Πάντως εμείς επιφυλασσόμαστε να το ψάξουμε το θέμα…
Α.Φ.
 
Σε κομβικό σημείο οι Μεσογειακοί
Eξελίξεις έχουμε στο θέμα των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Μήτρου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Βόλου είπε ότι απεστάλησαν από την Οργανωτική Επιτροπή στη ΔΕΜΑ όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τους νέους εξορθολογισμένους προϋπολογισμούς. Ο νέος προϋπολογισμός των έργων, όπως είπε ο κ. Βούλγαρης, είναι 215.000. 000 ευρώ, ένα ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κόστος για την κατασκευή για τα δύο Μεσογειακά Χωριά σε Βόλο και Λάρισα. Μετά την παραλαβή των στοιχείων ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ έστειλε στην ελληνική πλευρά επιστολή σύμφωνα με την οποία για τον παραπάνω προϋπολογισμό ζητά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, πριν η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων λάβει την τελική της απόφαση την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου.
Εξάλλου για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων χθες η ιστοσελίδα nooz.gr και με τίτλο «Στον αέρα οι Μεσογειακοί Αγώνες» έγραψε τα παρακάτω:
“Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μη διοργανώσει τελικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Ως γνωστόν η χώρα μας έχει αναλάβει να φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου, αλλά όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα αυστηρά οικονομικά μέτρα στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για νέα έξοδα. Στο πλαίσιο αυτό ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε φάκελο προς τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), με μείωση στον αρχικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 50%. Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι οι Αγώνες βρίσκονται στον αέρα, αφού η Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 23 Μαΐου στη Βαλέτα για να αποφασίσει αν θα δεχθεί τον φάκελο ή αν θα τον απορρίψει. Στην πρώτη περίπτωση οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα διεξαχθούν κανονικά αλλά με τα νέα οικονομικά δεδομένα, ενώ διαφορετικά θα ανακληθούν από την Επιτροπή και θα ανατεθούν σε άλλη πόλη”.
 
Στο Βόλο τα συμβόλαια
Οι δικηγόροι… καθάρισαν για λογαριασμό τους την… μπουγάδα με το Γκλαβάνη. Πήραν τη δέσμευση του Δημάρχου ότι τα συμβόλαια αγοραπωλησίας θα υπογραφούν στο Βόλο και ως εκ τούτου δεν θα χαθούν τα ποσά που αναλογούν για το Ταμείο Συνεργασίας Νομικών, το Ταμείο Νομικών και το Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Δικηγόρων. Ποσά που ανέρχονται στο 73% της συνολικής αμοιβής των δικηγόρων, που είναι 1% επί της αξίας για τα πρώτα 44.020 ευρώ και 0,05% για το υπόλοιπο ποσό από 44.021 μέχρι 4.300.000 ευρώ. Όχι και λίγα…
Η… έφοδος του Γενικού
…Ούτε έφοδος ούτε τίποτα στη χθεσινή ολιγόλεπτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου στις Εφορίες και στο ΣΔΟΕ Βόλου. Λίγα μουρμουρητά από τον πρώην βουλευτή για την αδυναμία επίτευξης του στόχου, δύο λόγια για το χρόνο τοποθέτησης των νέων Διευθυντών και μετά αποχώρηση για τη Λάρισα, όπου στα γραφεία της ΥΠΕΕ ακολούθησε ενημέρωση όλων των Διευθυντών των ΔΟΥ Θεσσαλίας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Καταστροφική νοοτροπία

Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει βάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι τα έργα θωράκισης του πολεοδομικού συγκροτήματος από τις πλημμύρες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει βάλει ποσό εκατομμυρίων στην άκρη για τα αντιπλημμυρικά έργα, την υλοποίηση των οποίων παλεύει επί τρία χρόνια η νομαρχιακή αρχή. Ενώ όμως έχει φτάσει στη βρύση, υπάρχουν ορισμένοι που δεν την αφήνουν να πιει νερό…
Τρία χρόνια ετοιμάζουν τις μελέτες των αντιπλημμυρικών στους μεγάλους χειμάρρους της πόλης στην Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας. Ταμπουρωμένοι όμως στα γραφεία τους και με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, που δεν λένε να απαρνηθούν, δείχνουν δυστυχώς να μην αντιλαμβάνονται τι γίνεται έξω από την πόρτα τους.
Β.Σ.

Υπομονή τέλος

Οι διαρκείς αναβολές του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας να ολοκληρώσει τις διοικητικές εγκρίσεις των μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα, θέτουν σε κίνδυνο το μεγάλο διακύβευμα. Η στάση που κρατά ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ενώ οι προθεσμίες στενεύουν απειλητικά, φαίνεται ότι έχουν εξαντλήσει την υπομονή του νομάρχη.
Ο Απ. Παπατόλιας ακούστηκε να λέει σε έντονο ύφος, δίνοντας σαφή προειδοποίηση, ότι δεν πρόκειται ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις. Το μήνυμα βέβαια σε όσους ανατρέπουν χρονοδιαγράμματα, δεν τρέχουν τις εξελίξεις και κινούνται με ρυθμούς καταστροφής.
Β.Σ.

Πάρε και συ ένα δάνειο! Μπορείς!

Παρά τις αντιδράσεις και τα σχόλια σε όλο το φάσμα του τοπικού Τύπου, η Δημοτική Αρχή του Βόλου αποφάσισε χθες να φορτώσει στις πλάτες των δημοτών ένα ακόμη δάνειο. Αυτή τη φορά για την εξαγορά του κτηρίου Γκλαβάνη. Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης δεν πτοήθηκε η πλειοψηφία. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν η Δημοτική Αρχή είναι αποκομμένη από την κοινωνία και κυρίως από την πραγματικότητα.
Ο Κρυπτογράφος

Για το χωροταξικό

H Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ για το Χωροταξικό, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, είχε χρώμα θεσσαλικό.
Πρόεδρος ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων και μεταξύ των μελών ο Μιχάλης Ταμήλος, Δήμαρχος Τρικκαίων.
Όσον αφορά στο Νομό Μαγνησίας, η Επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του Ν/Σ και προτείνει την ονομασία του Δήμου Φερών σε Δήμο Ρήγα Βελεστινλή.
Β.Κ

Υποστηρικτής

Ο πρώην αντινομάρχης Κώστας Γκαβόπουλος τρέχει και δεν φτάνει το τελευταίο διάστημα λόγω των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΟΔΕ. Πιστός στο πλευρό του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρη Κολυνδρίνη που είναι υποψήφιος για την προεδρία, οργώνει όπως πληροφορείται η στήλη όλο το Νομό. Τις τελευταίες μέρες αναμένεται μάλιστα να εντείνει τις προσπάθειές του, φτάνοντας στην τελική ευθεία.
Β.Κ

Μήνυμαελήφθη

Από τους πρώτους που συνάντησαν χθες τον Γ.Γ. ΥΠΟ στην Α΄ ΔΟΥ ο αναπληρωτής διευθυντής Γιάννης Καβούρης. Η συνομιλία με τον κ. Δημ. Γεωργακόπουλο ήταν σύντομη μεν αλλά ουσιαστική για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες. Αυτό που ωστόσο πάγωσε τα στελέχη ήταν ότι κόπηκε με το μαχαίρι κάθε συζήτηση για προσλήψεις. Είστε αρκετοί και μπορείτε να κάνετε ακόμη καλύτερα τη δουλειά σας, ακούστηκε να λέει ο Γενικός. ΟΚ Sir το μήνυμα ελήφθη.
Β.Κ

Περί κρίσεων

Σήμερα πάντως λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που συνοδεύονται και από σχετικά βιογραφικά για όλους τους εφοριακούς που επιθυμούν να αξιολογηθούν και να κριθούν. Θα ακολουθήσει προφορική και γραπτή συνέντευξη… πριν ανακοινωθούν οι οριστικές επιλογές. «Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν… διαμηνύει σε όλους τους τόνους η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟ», θέλοντας να υπογραμμίσει ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα γίνουν με κομματικά κριτήρια. Οι άξιοι και όχι οι αρεστοί. Οψόμεθα.
Β.Κ

Σωστή

«Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να διεκδικήσω κάποια αποζημίωση. Οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να διεκδικεί αποζημιώσεις. Άλλωστε η χώρα μας περνάει τόσο δύσκολα αυτή την εποχή, που θα ήταν αστείο να διεκδικήσω χρήματα», αυτό δήλωσε η κ. Μαρία Καρά, πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων. Να σημειωθεί πως η θητεία της κ. Καρά έληγε στο τέλος του 2010 και η νομοθεσία της επιτρέπει να διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη. Όμως εκείνη επέλεξε άλλο δρόμο. Σωστή…
Δ.Π

Για τις φοιτητικές εκλογές

Στη θρησκεία φαίνεται ότι το έριξαν ορισμένοι φοιτητές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να σταυροκοπιούνται, καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Η αγωνία ήταν έκδηλη, ενώ δεν έλειψαν και τα δάκρυα ορισμένων… Τώρα εάν έκλαιγαν για το παρόν ή το μέλλον, είναι ακόμη άγνωστο.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου