ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αβάσταχτα μέτρα

αβάσταχτα-μέτρα-403863

Αβάσταχτα μέτρα

Με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο στη Βουλή, κατήγγειλε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας κατηγορώντας μάλιστα την «ανασχηματισμένη -όπως λέει- κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού της έργου». Ούτε ανάσα δεν προλαβαίνει να πάρει ο Αλ. Τσίπρας διότι σε όλους τους άλλους κάτι μπορεί να πει, στο ΚΚΕ όμως που έχει μία σταθερή άποψη για τα μνημόνια, είναι δύσκολη η απάντηση.

Β.Κ.

Κινητοποιήσεις εν μέσω θέρους

Δεν ξεκίνησε καλά το καλοκαίρι για την Ελλάδα ούτε όμως και θα τελειώσει καλά. Μία σειρά κλάδων οργανώνει κινητοποιήσεις. Τα Κέντρα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια προγραμματίζουν πανθεσσαλική Συνέλευση στη Λάρισα στις 6 Αυγούστου για τον αυξημένο ΦΠΑ. Οι φαρμακοποιοί αναμένουν τις εξελίξεις το επόμενο 20ήμερου για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Εν μέσω Δεκαπενταύγουστου θα έχουμε κινητοποιήσεις…

Κ.Μ.

Ελπίδες

Στην καρδιά της θερινής σεζόν οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν να ελπίζουν πλέον σε ένα καλό υπόλοιπο Ιούλη και στον Αύγουστο. Η ζημιά που έγινε δεν μπορεί να αλλάξει. Ομως μένει να αποδειχτεί ποια θα είναι η εξέλιξη της θερινής σεζόν. Ολοι θέλουν να πιστεύουν ότι η εικόνα θα αλλάξει και οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις θα λειτουργήσουν τελικά θετικά για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Κ.Μ.

Τραγική κατάσταση

Ραγδαία αύξηση καταγράφει η επαιτεία στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Οι υποθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τετραπλασιάστηκαν. Οι δράστες τριπλασιάστηκαν. Μία βόλτα έξω στους δρόμους της πόλης φτάνει για να αντιληφθεί κανείς το κακό που έχει κάνει η οικονομική κρίση. Το χειρότερο είναι ότι ανάμεσα στους επαίτες υπάρχουν και Έλληνες Τσιγγάνοι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν αμφισβητούνται ούτε από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Κ. Μ.

Για τη δημοσκόπηση

«Οι AN.EΛ. θα τους διαψεύσουμε και πάλι, αν και όποτε» δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τη μέτρηση που δημοσίευσαν τα Παραπολιτικά και σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν μπαίνει στη Βουλή. Αυτό μάλιστα που πείραξε τους ΑΝ.ΕΛ. περισσότερο ήταν η επισήμανση της μέτρησης για «δημοσκοπική καθίζηση». Καιρός πανιά, καιρός κουπιά, παιδιά, δεν χρειάζεται άγχος. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη οπότε το Σεπτέμβριο θα ξέρουμε.

Β.Κ.

Αμετακίνητοι

Mια χαρά. Την έχουν καταβρεί όσοι στελεχώνουν διοικήσεις οργανισμών. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ξέσπασε η οικονομική κρίση και ξεχάστηκαν όλα τα άλλα. Εχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, μην σας πω σε τρίτη, και έτσι έχουν στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες τους ορισμένοι και δεν λένε να το κουνήσουν. Ξέροντας μάλιστα ότι είναι υπ’ ατμόν δεν κάνουν τίποτα και έτσι περνάει ο καιρός και ζούνε αυτοί καλά και οι κυβερνώντες νομίζω στον κόσμο τους…

Β.Κ.

Ποιος τον ξέρει;

Εάν με ρωτήσει ακόμη ένας στο Βόλο, ποιος είναι αυτός ο Ξεκαλάκης του ΠΑΣΟΚ… θα πέσω σε μεγάλη θλίψη. Οχι για τίποτα άλλο, αλλά διότι κάποτε δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς να αναφέρεσαι στο Γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και να μην τον ξέρει ο κόσμος. Ή τουλάχιστον τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος. Ακόμη και οι εκλογές των οργάνων πλέον δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε αυτό το κόμμα. Θέλει δουλειά πολύ… που έλεγε και ο ποιητής για να γυρίσει ο ήλιος. Ποιός ήλιος όμως που αποτελεί και εκείνος, παρελθόν;

Β.Κ.

Εκ παραδρομής

Εκ παραδρομής προχθές δεν αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ ότι η Βίκυ Τσεκούρα είναι εκείνη που διασκεύασε στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων παιδιών στο Στεφανοβίκειο, ένα τραγούδι. Ενα μουσικό κομμάτι που ξεχειλίζει ανείπωτο πόνο, εκφράζει τη βαθιά οδύνη και αποτελεί καθημερινό «νανούρισμα» πλέον για όσους θρηνούν το χαμό των τριών βλασταριών και ζητούν δικαίωση για να μην φύγουν έτσι άδικα και άλλες ψυχές σε αυτό το δρόμο καρμανιόλα.

Β.Κ.

Κοινό μέτωπο

Με δυναμικούς ρυθμούς προωθείται η δημιουργία του κοινού φορέα

Τουριστικής Προβολής, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη χερσαίας και νησιωτικής Μαγνησίας. Κοινή θέση είναι πλέον η ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει» και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι πρωτοβουλίες που δρομολογούνται, με ορίζοντα το 2016.

Γ.Υ.

Ρευστότητα

«Ολοι γενικά οι επαγγελματίες δεινοπαθούν. Ο εφιάλτης των λουκέτων επανέρχεται αναμφίβολα. Τηρουμένων των αναλογιών και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, καθίσταται δύσκολη η επιβίωση των ξενοδόχων και των επαγγελματιών στο σύνολό τους» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Κώστας Λεβέντης. Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι οι επαγγελματίες καλούνται να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι η αιτία των δεινών είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Γ.Υ.

Αισιόδοξοι

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού διατυπώνουν την αισιόδοξη σκέψη ότι υπάρχουν πιθανότητες να σωθεί η σεζόν. Οι ελπίδες όλων στρέφονται πλέον στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, με την προσδοκία της δυναμικής παρουσίας των Ελλήνων τουριστών.

Γ.Υ.

Σαλεύει

Λίγο η συμφωνία, λίγο το άνοιγμα των τραπεζών, λίγο η δυνατότητα για αναλήψεις χρημάτων έως 300 ευρώ έως και την περασμένη Παρασκευή και έως 420 έως την επόμενη εβδομάδα, ο κόσμος κατέβηκε στην εμπορική αγορά του Βόλου.

Κι όχι μόνο κατέβηκε αλλά επωφελήθηκε των εκπτώσεων και προχώρησε σε αγορές.

Η εικόνα της αγοράς την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, ήταν ενθαρρυντική. Πολύς κόσμος, με σακούλες στα χέρια. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο κινήθηκαν τα ταμεία των εμπόρων, γεγονός είναι όμως ότι κάτι άρχισε να σαλεύει…

Ε.Χ.

Αντιδράσεις

Αρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών του Δήμου Βόλου που καλούνται από τη ΔΕΥΑΜΒ να προσκομίσουν δικαιολογητικά για να ενταχθούν στο μητρώο που δημιουργείται για την άρδευση.

«Μας ζητούν δικαιολογητικά που και περιττά είναι και δύσκολο να τα συγκεντρώσουμε και δαπανηρό να τα αποκτήσουμε. Φθάνουν να μας ζητούν αεροφωτογραφία», ανέφερε αγρότης από την Αγία Τριάδα, ο οποίος εκτιμά ότι η ταυτότητα, μία δήλωση και ένας λογαριασμός της ΔΕΗ θα αρκούσε.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου