ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν τον υπολογίζουν

δεν-τον-υπολογίζουν-406994

Δεν τον υπολογίζουν

Ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κων. Βογιατζής δεν έκανε χθες δήλωση για τη νέα διαρροή με το παρών της Δανάης Τζήκα – Κωστοπούλου, αλλά παρέπεμψε στη δήλωση που είχε κάνει στις αρχές της εβδομάδας με την οποία αποδοκίμαζε όποιον καταψηφίζει κυβερνητικές επιλογές. Προφανώς δεν κατάλαβε ότι η δήλωσή του έχει πλέον ξεπεραστεί από τα ίδια τα γεγονότα και ότι το κάλεσμά του, δεν το έλαβαν καν υπόψη τους οι δύο βουλευτές που αποφάσισαν να τραβήξουν τη δική τους πλώρη… αγνοώντας τον.

Β.Κ.

Φοβερά πράγματα

Είναι πραγματικά φοβερό και τρομερό εν μέσω κρίσης να σκεφτόμαστε να πουλήσουμε τα νησιά μας για να καταφέρουμε να έχουμε έσοδα. Το λιγότερο φοβερό και τρομερό. Ειδικά όταν τέτοιου είδους προτάσεις γίνονται από προέδρους Περιβαλλοντικών Οργανώσεων. Αν το ακούσει αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νικόλαος Φορτούνας, θα τρελαθεί ο άνθρωπος. Πεντακόσια χρόνια προσπαθεί να κάνει την επένδυση στον Αλατά και όλο βρίσκει εμπόδια από κινήματα και οργανώσεις. Φαίνεται όμως ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία αλλιώς λειτουργεί στο Νότιο Πήλιο και αλλιώς στον Αλμυρό…

Κ.Μ.

Χάνονται

Το λένε και το επαναλαμβάνουν με κάθε τρόπο οι επαγγελματίες ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις επιταγές. Το είπε τις προάλλες ο Εμπορικός Σύλλογος, το επισημαίνει εκ νέου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών. Τη Δευτέρα οι επιταγές σφραγίζονται. Οι επιχειρήσεις τον τελευταίο μήνα δεν έχουν δουλέψει και δεν ευθύνονται οι ίδιες που δεν έχουν τζίρους για να καλύψουν τα χρήματα. Πρέπει κάτι να γίνει. Οι επαγγελματίες χάνονται.

Κ.Μ.

Προβλήματα

Δεν το γνωρίζουν όμως όσοι αγρότες δεν δηλώσουν τα εισοδήματά τους στις φορολογικές ότι θα έχουν μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσουν και μάλιστα και στο απώτερο μέλλον και στο άμεσο. Δεν θα μπορούν ούτε στη σύνταξη να βγουν ούτε και αγροτικό όχημα να οδηγήσουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Οι λογιστές προειδοποιούν δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.

Κ. Μ.

Συγκρατημένοι

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις οι ξενοδόχοι της περιοχής μας και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό γενικότερα, εκτιμώντας ότι θα εξομαλυνθεί σταδιακά η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξομάλυνση της ροής από την πλευρά των ξένων τουριστών, ενώ το βλέμμα των επαγγελματιών παραμένει στραμμένο στους Ελληνες, οι οποίοι σταδιακά κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους.

Γ.Υ.

Διέξοδοι

Σημαντικός για την ανάπτυξη της περιοχής μας χαρακτηρίζεται ο τουρισμός κρουαζιέρας, ιδιαίτερα όταν παρουσιάζει σταθερή ροή στη διάρκεια του χρόνου. Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, αναζητούνται διέξοδοι στο θολό τοπίο του τουρισμού, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες, η έλευση εκατοντάδων τουριστών κάθε φορά στο Βόλο, καθιστά την περιοχή ευρύτερα γνωστή στο εξωτερικό.

Γ.Υ.

Αγωνιούν

Με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι συνταξιούχοι, οι οποίοι διερωτώνται μέχρι πότε θα κάνουν υπομονή. Η πληρωμή των συντάξεων με το σταγονόμετρο, καθιστά δύσκολη την καθημερινότητά τους και όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά αρκετοί «είναι αδύνατο να τα βγάλουμε πέρα όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση».

Γ.Υ.

Τα κάστανα από τη φωτιά

Ή έτσι ή αλλιώς πάντως ο Αλ. Τσίπρας κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Δεν είναι δυνατόν ούτε η Κυβέρνηση να προχωρήσει «κουτσαίνοντας» στη λογική Λαφαζάνη -παιδιά εμείς έτσι μάθαμε να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη- και τα κάστανα από τη φωτιά να τα βγάζει η αντιπολίτευση μαζί με όσους κυβερνητικούς βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι το χρέος τους προς τη χώρα υπερβαίνει το κομματικό συμφέρον. Θα αρχίσουν να λακίζουν σιγά – σιγά όλοι και μετά θα ψάχνονται όλοι μαζί. Η ευαισθησία… δεν είναι προνόμιο ορισμένων.

Β.Κ.

Μην προτρέχετε

Επειδή ορισμένοι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα με αφορμή το σχόλιο για τις πλάκες… που χάλασαν και παρ’ ολίγον να τραυματιστεί σοβαρά η αντιδήμαρχος Μίνα Καλογήρου και να φορτώσουν το βάρος στον έτερο αντιδήμαρχο Θαν. Σταυρίδη. Είπαμε ότι ο κ. Σταυρίδης τρέχει και δεν φτάνει αλλά προφανώς και δεν μπορεί να ξέρει και κάθε ζημιά που γίνεται στο οδόστρωμα. Ασε που χθες φρόντισε και αποκατέστησε τα χαλασμένα πλακάκια, παρά το γεγονός απ’ ότι μαθαίνω ότι ήταν ευθύνη ιδιώτη να το κάνει αυτό.

Β.Κ.

Επισήμανση

Ορθή η επισήμανση αναγνώστη. Θα πληρωθούν οι εφημερίες όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και καλώς αφού οφείλονται στους γιατρούς. Με τα ίδια όμως χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν νέες προσλήψεις και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό. Το θέμα είναι να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση και τα θεσμικά όργανα, όσο μπορούν, προκειμένου να ενισχυθούν οι φορείς υγείας.

Β.Κ.

Ευχής έργο

Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε σημείο που να δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου Βόλου, διαβεβαίωνε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου νοσηλευτών, Κώστας Τράγαλος, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λαΐνας.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι θα ήταν ευχής έργο η ενίσχυση του νοσοκομείου με όσο το δυνατό περισσότερα είδη. Ειδικά μάλιστα σε σεντόνια που πλένονται συνεχώς και ως εκ τούτου τρυπάνε και ξεφτίζουν.

Ε.Χ.

Αναγνώριση

Στα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ναι, μπορούν να καμαρώνουν, οι πρυτανικές αρχές, οι καθηγητές, το προσωπικό, οι φοιτητές και φυσικά η τοπική κοινωνία, που ένα μικρό, επαρχιακό πανεπιστήμιο βρίσκεται στην ίδια λίστα με παραδοσιακές «δυνάμεις» στον ακαδημαϊκό χώρο.

Κι αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Η δουλειά που γίνεται έχει αναγνώριση από το διεθνή χώρο. Μένει αυτόν τον πλούτο που παράγεται στο τοπικό ίδρυμα, να «εκμεταλλευτούν» και οι τοπικές κοινωνίες προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου