ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ελπίδα

ελπίδα-23393

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία και δεσμεύτηκε να αποφασίσει ως προς το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου να μην καταργηθεί το Λύκειο Καναλίων. Το αίτημα είναι απολύτως δίκαιο, ας ελπίσουμε ότι θα το δει με το ίδιο μάτι… και το Υπουργείο.
Β.Κ

Κάλπες

Το ΠΑΣΟΚ εν όψει της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου που θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές έχει στόχο να στήσει τοπικά κάλπες σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας για την εκλογή των συνέδρων που θα μετέχουν στο 9ο Συνέδριο. Μία γεύση ως προθέρμανση για τη συμμετοχή, που είναι και το μεγάλο στοίχημα, θα δοθεί τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία ανοιχτή προσυνεδριακή συγκέντρωση.
Η ρήση πάντως του Ε. Βενιζέλου «το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο» προσδίδει αισιοδοξία στους τοπικούς «πράσινους».
Β.Κ

Το ΦΕΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης αργά χθες το βράδυ που δεν ήταν να δυνατόν να διασταυρωθούν σε όλο τους το εύρος, η νέα υπουργική απόφαση για την παύση του Αρ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, πήρε το δρόμο για τη δημοσίευση στο ΦΕΚ αφού πέρασε όλα τα στάδια ελέγχου. Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και σήμερα να γίνει αυτό… Χθες πάντως που έγινε νέα απόπειρα συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν κατέστη δυνατό λόγω αυτής της εκκρεμότητας και ορίστηκε νέα συνεδρίαση για σήμερα το απόγευμα.
Β.Κ

Στα δικά μας πάλι

Εντάξει, το κάναμε το διάλειμμα με τη δήθεν διαπραγμάτευση μετά την αναγνώριση του λάθους στους υπολογισμούς του ΔΝΤ, ψυχαγωγηθήκαμε με τις εκ Βρυξελλών δηλώσεις ότι δεν είναι προαποφασισμένη η νέα μείωση των κατώτατων μισθών, ας γυρίσουμε τώρα στο κανονικό έργο που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.
Μ.Μ.

Σιγά το ποσοστό

Καλά, πριν ακούσω την επίσημη θέση από τον Κεδίκογλου, δεν πιστεύω τίποτα. Ο άνθρωπος θα αποκαταστήσει την ανεργία στις πραγματικές της διαστάσεις. Στο κάτω κάτω τι είναι το 27%; Ούτε αυτοδυναμία δεν δίνει.
Μ.Μ.

Οχι στα δεσμά

Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι εμείς. Αντισυμβατικοί. Δεν γουστάρουμε τα δεσμά των συλλογικών συμβάσεων, έτσι Αντώνη μας;
Μ.Μ.

Λόγω ημέρας

Οχι καλέ! Δεν ψέκασαν με χημικά οι ΜΑΤατζήδες στο γραφείο του Μέργου. Κολονίτσα έριχναν λόγω Αγίου Βαλεντίνου.
Μ.Μ.

Η προξενήτρα

Πάλι επιστολές για ξένες υποθέσεις άρχισε να στέλνει ο Βενιζέλος. Προξενήτρα τον έβαλαν;
Μ.Μ.

Για τσοντάρισμα

Τι έγινε; Άρχισαν την παράλληλη απασχόληση με τα πορτοφόλια αλλοδαπών και τις «πόρτες» νυχτομάγαζων κάποιοι αστυνομικοί για να τσοντάρουν στο μειωμένο μισθό;
Μ.Μ.

Αλληλεγγύη

Εκείνο που έγινε γνωστό χθες με την ευκαιρία της διανομής φρούτων και λαχανικών από τους παραγωγούς είναι ότι πολλοί από τους παραγωγούς της Μαγνησίας δίνουν φρούτα και λαχανικά τόσο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και στις δομές της τοπικής Εκκλησίας. Χθες μπορεί να ήταν μορφή διαμαρτυρίας, όμως και η αλληλεγγύη είναι επιλογή των ντόπιων παραγωγών….

Χ.Μ.

Θετικό
κλίμα
Μαθαίνουμε ότι η χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα για τα έργα της Κάρλας έγινε σε θετικό κλίμα. Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τριών γενικών γραμματέων υπουργείων διαφάνηκε ότι υπάρχει η βούληση για συνέχιση των έργων. Μάλιστα θα προκηρυχθούν και δύο νέες εργολαβίες. Νεότερα και περισσότερα αύριο…

Χ.Μ.

Ραντεβού
Για την ερχόμενη Τρίτη τελικά καθορίστηκε το ραντεβού του Δημάρχου Βόλου με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας, στον απόηχο των γεγονότων των τελευταίων ημερών και ενώ είναι σε εξέλιξη ακόμη μία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει την επόμενη Τρίτη με νέες ανακλήσεις της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα νάιλον
Ωστόσο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου έβαλαν ένα ζήτημα που έχει τη δική του ξεχωριστή αξία, αν και πέρασε στα… ψιλά από τα ανυποψίαστα μέλη της Επιτροπής και από τους ανυποψίαστους δημοσιογράφους, που θεωρούν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και αγγελικά πλασμένα. Τι είπαν οι καταστηματάρχες; Ότι δεν μπορούν να κλείνουν άλλα μαγαζιά τώρα και κάποια άλλα τέλη Μαρτίου. Θα πει κάποιος, μα είναι δυνατόν να έλθουν σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου όλα τα καταστήματα που καταστρατηγούν την κανονιστική; Σωστό από πρώτη άποψη. Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκαν και τα μέλη της πλειοψηφίας. Κάποτε και από κάποιους πρέπει να γίνει η αρχή. Αν όμως τεθεί αλλιώς το πρόβλημα, αλλάζει το θέμα. Άλλο να φύγουν τα νάιλον τώρα και άλλο να φύγουν τα νάιλον τέλη Μαρτίου, όταν θα έχει τελειώσει ουσιαστικά η χειμερινή περίοδος, άρα τα νάιλον θα είναι αχρείαστα, καθώς ακολουθεί η καλοκαιρινή περίοδος. Εμείς, για να γνωρίζουν κάποιοι, θα παρακολουθούμε τη χρονική σειρά με την οποία θα έρχονται οι ανακλήσεις των αδειών καταστημάτων που έχουν νάιλον. Προς το παρόν αρκούν όλα όσα είπαμε. Αυτοί που ξέρουν ελπίζουμε να έχουν πάρει το μήνυμα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Για τρεις πατάτες
και δυο κρεμμύδια

Η φτώχεια στο Βόλο επελαύνει. Η χτεσινή εικόνα στην παραλία με τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας να εκλιπαρεί για τρεις πατάτες και δυο κρεμμύδια ενδεικτική. Δεν θέλουμε να πούμε τίποτε άλλο για τα χτεσινά.
…Θα πούμε όμως ότι η έσχατη φτώχεια του Βολιώτη έχει συγκεκριμένους ενόχους. Είναι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί, oι βουλευτές και λοιποί αξιωματούχοι που έλαβαν τις αποφάσεις, που θέσπισαν νόμους, που χειρίστηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων προβαίνοντας στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στη λεηλασία του δημοσίου χώρου, στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είναι η μεταπολιτευτική τους δημοκρατία που έλαβε τη μορφή της οικογενειοκρατίας, της φαυλοκρατίας, της μιντιοκρατίας, της κλεπτοκρατίας. Είναι η σημερινή συγκυβέρνηση με τον αυστηρώς ολιγαρχικό χαρακτήρα της πολιτικής της. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, που λαμβάνουν τις αποφάσεις, θεσπίζουν τους νόμους, ασκούν την εξουσία προς όφελος δικό τους και των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών. Από τη μια όλοι αυτοί κι απέναντί τους ο βολιώτικος λαός, ο λαός της Ελλάδας.

Φ.Τ.

Υπό εργατικό έλεγχο…

Χτες οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη μπήκαν στο εργοστάσιο και ξεκίνησαν να το λειτουργούν από μόνοι τους.
…Ένα εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο. Αποφάσεις από τη βάση, χωρίς ενδιάμεσους συνδικαλισταράδες. Ένα πείραμα αυτοδιαχείρισης που γέννησε η ανάγκη. Εργάτες που παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους και δεν αφήνονται να οδηγηθούν ως πρόβατα στη σφαγή της ανεργίας. Ας σκεφτούν οι Βολιώτες εργάτες…

Φ.Τ.

Μέργοι, Μούργοι,
και Στουρνάρες…

Μας νοιάζει το όνομα; Αν λέγεται Μέργος ή Μούργος ή Στουρνάρας; Όχι, αυτό που πραγματικά μας νοιάζει είναι ότι μας κυβερνούν Μέργοι ή Μούργοι ή Στουρνάρες ή όπως αλλιώς λέγονται. Οι οποίοι βλέπουν την ευόδωση των πολιτικών στόχων τους μέσα από τη δυστυχία του ελληνικού λαού.
…Δεν θα ’πρεπε να εκπλησσόμαστε για το ότι ένας κάποιος Μέργος ζητάει να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός, αλλά για το ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε που επιτρέπουμε να μας κυβερνούν Μέργοι, Μούργοι και Στουρνάρες.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου