ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμία βοήθεια

καμία-βοήθεια-194588

Καμία βοήθεια

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική δεν στηρίζει καθόλου την επιχειρηματικότητα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων και του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους επαγγελματίες και το επιχειρείν γενικότερα.

Κατά συνέπεια, όσοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Γ.Υ.

Ξεπερνά κάθε όριο

Αυτός που θα μπορέσει να δαμάσει το θηρίο της φοροδιαφυγής πράγματι θα γράψει ιστορία σε αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ή αλλιώς Ελλάδα. Διότι ξεπερνά κάθε κριτική αυτό το όργιο φοροδιαφυγής που καταγράφεται σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Εχουν δίκιο λοιπόν όσοι υποστηρίζουν ότι ακόμη «υπάρχει πολύ λίπος»… σε ορισμένους έχοντες και κατέχοντες.

Β.Κ.

Στον πρωθυπουργό

Σήμερα οι Αλ. Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής και Κατερίνα Παπανάτσιου θα έχουν τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο των επαφών που έχει με τους βουλευτές όλης της Περιφέρειας ενόψει των νέων νομοσχεδίων που θα έρθουν προς ψήφιση το επόμενο διάστημα αλλά και για να έχει ενημέρωση για τα θέματα ανά νομό. Νεότερα μετά τη συνάντηση.

Β.Κ.

Δίκτυο

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Δανάη Τζήκα που μαζί με την Ηρώ Διώτη επίσης πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, στο Ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ», στις 7.30 το απόγευμα διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητές τον Τάσο Κορωνάκη και το Χρήστο Λάσκο με θέμα «η ζωή μετά το μνημόνιο». Δικτυώνονται οι πρώην… αλλά το θέμα είναι πόσοι θα ακολουθή- σουν και ποιο είναι το διακύβευμα τελικά.

Β.Κ.

Προβληματισμός

Δίνουν και παίρνουν οι αγωγές κατά του δήμου Αλμυρού για διεκδίκηση ποσών για εργασίες ή εν προκειμένω για υλικά που έχουν δοθεί για έργα που εκτελέστηκαν το διάστημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ομως, οι τελευταίες δύο που έγιναν πάρθηκαν πίσω με την ίδια ευκολία με την οποία υποβλήθηκαν υπόψη του δήμου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράφηκε ακόμη και υπεύθυνη δήλωση ότι το διεκδικούμενο ποσό και από τις δύο αγωγές το οποίο ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, χαρίζεται τελικά στη δημοτική αρχή. Τέτοια γενναιοδωρία;

Κ.Μ.

Εξελίξεις

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να παραληφθεί από τον Αχιλλέα Μπέο η πράξη για την αργία του δημάρχου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Ο ίδιος ο κ. Μπέος ενημέρωσε χθες ότι οι πληροφορίες του λένε ότι η πράξη υπογράφηκε όμως και μέχρι χθες το μεσημέρι δεν την είχε παραλάβει. Υπενθύμισε για άλλη μία φορά ότι θα προσφύγει στο ΣτΕ, όμως προειδοποίησε και με… εξελίξεις όλους όσοι έχασαν τα προνόμια που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και πονάνε και μάλιστα σύντομα. Η πόλη είπε έχει πολύ ξύδι. «Το ποτήρι αυτό θα το πιούμε όλοι μαζί μέχρι τέλους μέχρι το 2019».

Κ.Μ.

Συνέλευση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σκοπέλου και το σύνολο του πληθυσμού, θα συζητηθούν στη λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή. Η ανησυχία του κόσμου εντείνεται και όλοι ζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν, με κυριότερα την αποκατάσταση των δομών που έχουν υποστεί ζημιές λόγω της θεομηνίας και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες του νησιού.

Γ.Υ.

Αλληλεγγύη

Συγκινητική είναι η δράση που αναπτύσσουν σύλλογοι, φορείς αλλά και μαθητές σχολείων της Μαγνησίας, προκειμένου να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Σε πείσμα της οικονομικής ύφεσης για την οποία τόσος λόγος γίνεται, τα παιδιά και οι εθελοντές πρωτοστατούν σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας, που αποτελούν παραδείγματα αλληλεγγύης για όλους.

Γ.Υ.

Σημαντικό

Δυνατά μηνύματα εξάγονται από το εορταστικό μπαζάρ του «Χαμόγελου του παιδιού» που πραγματοποιείται στο χώρο του «Διαύλου». Χειροποίητες δημιουργίες που φέρουν τη σφραγίδα ευαισθησίας εθελοντών, συνθέτουν το μπαζάρ που έχει ως στόχο να στηρίξει τη δράση που αναπτύσσει το «Χαμόγελο του παιδιού». Οσο οξύνονται τα προβλήματα σε δεκάδες οικογένειες λόγω της κρίσης, τόσο πιο σημαντικό καθίσταται το έργο που αναπτύσσεται.

Γ.Υ.

Επικράτηση της λογικής

Η λογική και η αυτοσυγκράτηση φαίνεται πως θα επικρατήσουν τελικά στο θέμα της παρουσίας στελεχών της δημοτικής αρχής Βόλου και απλών πολιτών στο κέντρο της πόλης την επόμενη Παρασκευή, οπότε και έχει προγραμματιστεί πορεία των αντιεξουσιαστών για την παγκόσμια ήμερα Μετανάστη. Οι δηλώσεις του δημάρχου ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να δώσει αφορμές ώστε να μετατραπεί η πόλη σε πεδίο μάχης, συντείνουν προς αυτό το συμπέρασμα. Ας ελπίσουμε να μας επιβεβαιώσει η σχετική ανακοίνωση που θα εκδοθεί από το γραφείο Τύπου του δημάρχου την επόμενη Δευτέρα. Διαφορετικά ας προετοιμαστούμε για τα χειρότερα. Η πόλη και οι δημότες έχουν φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη να χαρούν λίγο, έστω και για τις ημέρες των γιορτών. Οσοι σκοπεύουν να τους στερήσουν αυτό το ευχάριστο διάλλειμα από τη δύσκολη καθημερινότητά τους, ας αναλάβουν στη συνέχεια και το κόστος της σχετικής ευθύνης.

Γ.Λ.

Κοινωνικά ευαίσθητοι μόνο στα λόγια

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου είναι η επόμενη επιλογή για το σύλλογο γονέων παιδιών με αναπηρίες, εξαιτίας της άρνησης της συγκεκριμένης δημοτικής υπηρεσίας να μεταφέρει στο σχολείο του ένα 17χρονο παιδί με βαριά αναπηρία. Οι αιτιάσεις της πρόεδρου για αυτή την άρνηση δεν πείθουν ούτε την οικογένεια του παιδιού, ούτε και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων. Οπως υποστηρίζει η κ. Ράνια Καρανικόλα, ο 17χρονος ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα στο σχολείο του και κατά συνέπεια κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον καταδικάζει στην απομόνωση και την περιθωριοποίηση, επικαλούμενος δικαιολογίες οι οποίες δεν αντέχουν σε κριτική. Η κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με συγκινητικά λογύδρια σε εγκαίνια και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Γ.Λ.

Ερχονται απολυτήρια

Σε αναδιάταξη ο χάρτης των διοικητικών στελεχών υγειονομικών μονάδων στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών από την αρμόδια Επιτροπή του υπ. Υγείας. Οι συνεντεύξεις των 13 Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών της 5ης ΥΠΕ ολοκληρώθηκαν, τα αποτελέσματα ανακοινώνονται και τα απολυτήρια άρχισαν να συντάσσονται καθώς από τους 13 θα μείνουν στο χώρο δύο, τρεις το πολύ. Στο μεταξύ, τα σενάρια διατήρησης ή απόλυσης, παίρνουν και δίνουν, με το τελευταίο από ιστοσελίδα θεμάτων υγείας να αναφέρει ως διατηρητέους τους εξής: 5η ΥΠΕ ΜΕΝΟΥΝ Καραμπάτσας Κωνσταντίνος Λάρισα διοικητής Σουφλιάς Γιώργος Τρίκαλα διοικητής Καρούζος Γιάννης Εύβοια Μίχας Αναστάσιος Κάρυστος αναπληρωτής Χατζημαργαρίτης, Κύμη αναπληρωτής διοικητής Λίγη υπομονή… πολλές εκπλήξεις.

Α.Φ.

Ηταυρος: Το …θεριό της Κάρλας

Δεμένο με μύθους και θρύλους αιώνων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κάρλας, είναι το πτηνό Ηταυρος. Πρόκειται για ένα είδος ερωδιού, ο Ηταυρος Αστερίας, κρυφό συνήθως από τους ανθρώπους και με παράξενη φωνή. που αποτέλεσε αφορμή για μύθους και θρύλους. Η φωνή του είναι βραχνή και ακούγεται το χάραμα ή το σούρουπο. Είναι χαμηλόσυχνη και για αυτό ακούγεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Εκπνέει σαν απόμακρη κόρνα πλοίου και τροφοδοτεί θρύλους και παραμύθια. Τον αποκαλούν το «θεριό του βάλτου» λόγω του απόμακρου μουγκρίσματός του που δεν εντοπίζεται εύκολα. Η φωνή του αλλά και ο βιότοπός του αποτέλεσαν τη βάση για τις ονομασίες που του έχουν αποδοθεί, Botaurus από το «Βους» και «Ταύρος». Το άλλο του όνομα είναι τρανομουγκάνα, που εμπνέεται από τη φωνή του, η οποία μοιάζει με μουγκανητό και ακούγεται δυνατά, μακριά. Το χαρακτηριστικό της φωνής του είναι οι κραυγές που μοιάζουν με το μουγκρητό του βοδιού. Το στοιχειό της λίμνης δεν υπήρξε το φοβερό στοιχειό, που προκαλούσε το κακό, αλλά ο προστάτης φίλος, που προειδοποιούσε για επικείμενες συμφορές, λες και νοιαζόταν και ήθελε να προϊδεάσει τους ανθρώπους για να προετοιμαστούν. Τώρα, με την ανασύσταση της λίμνης και την ανάγκη να συνδυαστεί με έναν μύθο, άντε να βρουν ζώντα Ηταυρο να κρώζει σαν ταύρος. Να τρομάζεις από την αγριοφωνάρα και να γυρίζεις να αντικρίζεις αντί για θεριό, έναν βραχύσωμο αδύνατο ερωδιό…

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου