ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο δήμος δεν είναι κουμπαράς

ο-δήμος-δεν-είναι-κουμπαράς-167943

Ο δήμος δεν είναι κουμπαράς

Μεγάλη αγανάκτηση προκαλούν στη δημοτική αρχή Αλμυρού οι οχλήσεις εργολάβων για πληρωμές έργων, τα οποία δεν έχουν ποτέ παραληφθεί. Ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει για έργα που έγιναν χωρίς τα αντίστοιχα τιμολόγια, τις συμβάσεις και βέβαια τις αποφάσεις παραλαβής από την αρμόδια Επιτροπή παρά μόνο κατόπιν αποφάσεων δικαστηρίων. Η έκταση του προβλήματος είναι τέτοια που πλέον δεν απομένουν άλλα περιθώρια στο δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, από το να κινηθεί δικαστικά!

Κ.Μ.

Χαμόγελα

Πλημμύρισε από κόσμο χθες η εμπορική αγορά του Βόλου. Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές για την Πρωτοχρονιά. Είδη ένδυσης, υπόδησης, αλλά και πολλά παιχνίδια είχαν την τιμητική τους. Οι αγορές έδιναν και έπαιρναν έστω και στοχευμένα και με τα περιορισμένα οικονομικά.

Κ.Μ.

Δεν φορολογείται

«Πιστεύουμε στο διάλογο και τη συνύπαρξη των ανθρώπων» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας σε όλους, με αφορμή τη χθεσινή κοπή πίτας της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας επεσήμανε ότι πρέπει να παραμείνει «πάντοτε ζωντανή η ελπίδα με την ενότητα, για αλληλεγγύη στον κάθε άνθρωπο, μηδενός εξαιρουμένου» παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «τη χαρά κανείς δεν μπορεί να μας τη φορολογήσει. Ας την έχουμε στις καρδιές μας και ας τη σκορπάμε στους γείτονες και τους συνανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά

Γ.Υ.

Εναλλακτικές

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από όλους τους ασχολούμενους με τον τουρισμό στις εναλλακτικές δράσεις, που κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν οι τουρ οπερέιτορς της περιοχής μας, ο γαμήλιος τουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας και όλες οι εναλλακτικές δράσεις, προσφέρουν πεδίο ενίσχυσης της επισκεψιμότητας της περιοχής μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε εποχές κρίσης, είναι προφανές ότι διαμορφώνεται ανάλογα ο σχεδιασμός και η τουριστική πολιτική, προκειμένου να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Γ.Υ.

Ανεπίκαιρο πρωτόκολλο

Μετά τα χθεσινά συμβάντα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Μητρόπολης Δημητριάδος κρίνεται επιβεβλημένο να ξαναγραφτεί το σχετικό πρωτόκολλο. Ετσι θα αποφεύγονται στιγμές αμηχανίας όπως αυτή που καταγράφηκε όταν έφτασε η ώρα για το κομμάτι του δημάρχου Βόλου. Τηρώντας το πρωτόκολλο ο πρωτοσύγκελος φώναξε το Θάνο Θεόδωρου, ωστόσο προτού αυτός προλάβει να κάνει ένα βήμα ακούστηκε πίσω από τους επίσημους η χαρακτηριστική φωνή του Αχιλλέα Μπέου.«Δήμαρχος του Βόλου είναι αυτός που ανέδειξαν οι ψηφοφόροι», φώναξε ο κ. Μπέος προκαλώντας αναταραχή στους ιερωμένους και τους υπόλοιπους επισήμους. Το δε φαρμακερό του σχόλιο όταν από λάθος ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας, κληθείς να παραλάβει το δικό του κομμάτι της βασιλόπιτας, βαφτίστηκε «Μ. Πατσιαντάς» διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες ότι και το 2016 δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους.

Γ.Λ.

Ειδησεογραφικά τερατουργήματα

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έσπευσαν να προβλέψουν από την προηγουμένη εβδομάδα οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι ανέλαβαν σε ορισμένα κανάλια ρόλο συμπαρουσιαστή προκειμένου η αξιοπιστία της είδησης να καθίσταται αδιαμφισβήτητη και η τρομοκράτηση του κόσμου εγγυημένη, εξελίχθηκε τελικά σε ένα σύνηθες χειμωνιάτικο φαινόμενο με ήπιες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τσουχτερό κρύο στα πεδινά. Κρίμα για τον πλούσιο τηλεοπτικό χρόνο που αφιέρωσαν τα αθηναϊκά κανάλια σε μια είδηση, η αξιοποίηση της οποίας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τις εξωφρενικές διαστάσεις που δίνουν τα εγχώρια ΜΜΕ σε γεγονότα τα οποία στις κανονικές χώρες με τους κανονικούς παρουσιαστές ειδήσεων και τους φυσιολογικούς τηλεθεατές, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν περισσότερο από λίγες δεκάδες δευτερολέπτων του υπερπολύτιμου τηλεοπτικού χρόνου. Την ίδια στιγμή ειδήσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν από το λήθαργο τους τούς τηλεθεατές περνούσαν στα ψιλά, δίχως κανείς να τις πάρει είδηση!

Γ.Λ.

Λύση η φθηνή ενέργεια

Σε μια ακόμη ανακοίνωση για την αιθαλομίχλη, προέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και σωστά επισήμανε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας «και να δράσουν άμεσα σύμφωνα με αυτά πουπροβλέπονται από τους κανονισμούς, ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τις ημέρες αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να αναπτύξουν ενιαίο δίκτυο πολλαπλών σταθμών μέτρησης με σκοπό την ακριβή καταγραφή του προβλήματος και την λήψη των προβλεπόμενων μέτρων όταν οι ρύποι ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια. Τέλος θα πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να ελεγχθούν οι περιπτώσεις καύσης πλαστικών και άλλων ανθυγιεινών υλικών, από οποιονδήποτε πραγματοποιούνται, με σκοπό να σταματήσουν άμεσα αυτές οι εγκληματικές για την υγεία δράσεις. Είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η προάσπιση της υγείας των ανθρώπων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να φυσήξει ο άνεμος για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την αιθαλομίχλη που μας σκοτώνει». Είναι όμως το πρόβλημα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην πόλη του Βόλου το βράδυ και μάλιστα μετά τα μεσάνυχτα; Δίτερμα παίζεις στην Καρτάλη και δεν σε ενοχλεί κανείς… Ούτε οι πολλαπλοί σταθμοί μέτρησης θα δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που έχει διαγνωστεί. Ισως να προκύψει μια πιο σφαιρική εικόνα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλότερη ρύπανση. Αλλά αυτό δεν είναι λύση. Οι υπερβάσεις καταγράφονται και θα καταγράφονται όσο για διάφορους λόγους η κυβέρνηση δεν μεριμνά για την πρόσβαση του λαού σε φθηνή, φιλική στο περιβάλλον ενέργεια, ειδικά για τη θέρμανση.

Α.Φ.

Εκτακτη

Ούτε παραμονή πρωτοχρονιάς δεν σταμά- τησε τις συνεδριάσεις η οικονομική επιτρο- πή του δήμου Βόλου. Τυπικά τα θέματα που εγκρίθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση, που ήταν και μία ευκαι- ρία ανταλλαγής ευχών για τη νέα χρονιά. Πάντως για το 2015, η οικονομική επιτρο- πή κατέγραψε τις περισσότερες συνεδριά- σεις: 54 στον αριθμό, την ίδια ώρα που 40 φορές συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και 27 η επιτροπή ποιότητας ζωής.

Ε.Χ

Τρίπλα

Τρίπλα έκανε ο καιρός στο Βόλο. Χιόνια πε- ριμέναμε, να σου ένας ήλιος φωτεινός το με- σημέρι. Ο μηχανισμός του δήμου Βόλου για το κέν- τρο της πόλης, έμεινε απλώς σε ετοιμότητα. Το καλό είναι ότι δούλεψε η αγορά και δεν είδε για μια ακόμη χρονιά την καλύτερη ημέ- ρα του χρόνου να καταστρέφεται.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου