ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βγάζουν χρήμα από την κρίση

βγάζουν-χρήμα-από-την-κρίση-165675

Βγάζουν χρήμα από την κρίση

Τη στιγμή που η ρευστότητα είναι ζητούμενο της αγοράς και οι επιχειρήσεις δίνουν μάχη με νύχια και με δόντια να κρατηθούν όρθιες και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας ορισμένοι βγάζουν τρελό χρήμα από την κρίση. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η κατάσταση που υπάρχει σε εργαζόμενους που ενώ τρέχει Αύγουστος ούτε άδεια παίρνουν, ούτε επιδόματα ούτε και λεφτά εδώ και τρεις μήνες… Εργαζόμενους που φοβούνται να κοιτάξουν ακόμη και τη σύμβασή τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Κ.Μ.

Τι θέλουν να επιτύχουν;

Φοβερή η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα κατά τόπους Λιμεναρχεία εάν όντως προχωρήσουν οι αλλαγές που προβλέπει ο Καλλικράτης. Και είναι απορίας άξιο τι θέλουν ακριβώς να επιτύχουν στο υπουργείο όταν προβλέπουν μειώσεις προσωπικού ακόμη και πάνω από 50% στο προσωπικό Λιμεναρχείων τέλη Αυγούστου που ακόμη η τουριστική κίνηση είναι φουλ.

Κ.Μ.

Στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο κάνει τις διακοπές του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Να του ευχηθούμε να ξεκουραστεί από το δύσκολο έργο της συγκυβέρνησης και καλή φώτιση για τη νέα χειμερινή περίοδο της Βουλής.

Β.Π.

Στήριξη

Τη στήριξή του στα νησιά των Βορείων Σποράδων αποδεικνύει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ενέκρινε τρία νέα έργα για τη Σκιάθο προκειμένου να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Β.Π.

Κράτος δικαίου

Είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που ενέκρινε την «έφοδο» των ανδρών του ΣΔΟΕ σε σπίτια και επιχειρήσεις οφειλετών χωρίς την παρουσία εισαγγελέων. Δεν είναι κράτος δικαίου, είναι κράτος που το διοικούν οι δικαστές, οι οποίοι κάνουν αυξήσεις στον εαυτό τους και για τις μειώσεις στον υπόλοιπο λαό ούτε λόγος! Αυτό είναι το κράτος δικαίου;

Β.Π.

Τα… έργα του Βόλου

Ο Δήμος Βόλου μάς πληροφορεί ότι στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη… σημαντικά έργα. Σχετικές επί του θέματος δηλώσεις κάνει ο απερχόμενος Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.

…Οι λόγοι της αποτυχίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι πολλοί, από την υπερβολική φιλοδοξία έως τη σχιζοφρενική αδιαφορία για την πόλη. Στη μέση της κλίμακας βρίσκεται η παράδοση της σοσιαλδημοκρατίας, η αφοσίωση στο φαίνεσθαι, η ροπή προς την υποταγή στην κεντρική εξουσία και ο αποκλεισμός προς κάθε πολιτική εναντίωση.

Φ.Τ.

Με γυαλιά Σαμαρά

Καλλικράτης και στο Λιμενικό! Με μισό προσωπικό απομένουν τα Λιμεναρχεία της Μαγνησίας!

…Ε, και; Τι τους χρειαζόμαστε τους λιμενικούς; Να τους πληρώνουμε ένα σωρό μιστά, αντί να τα δίνουμε στους τραπεζίτες;

(Γλυκέ μας πρωθυπουργέ, μην το βάζεις κάτω. Αν δε σου φτάνουν τα λεφτά, μπορείς να καταργήσεις εντελώς το Λιμενικό, την Αστυνομία, το Στρατό, τα Νοσοκομεία, την Εκπαίδευση… Τα μεγάλα αφεντικά να ’ναι καλά, κι εμείς δεν πειράζει)

Φ.Τ.

Ταλιμπάν της Ν.Δ.

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός θα πήγαινε ακόμα και στον Χομεϊνί.

…Θεέ μου! Σκεφτείτε σε ποιους θα πήγαινε ο Άδωνις!

(Η αγανάκτηση που γεννάει η σκέψη ότι κάτι τέτοιοι τύποι σαν τον Άδωνι από θύτες εμφανίζονται τιμητές πηγάζει απ’ τη γνώση ότι τώρα πλέον δεν υπάρχει κανένας φραγμός γι’ αυτούς).

Φ.Τ.

Η Βούλτεψη κι ο εργατάκος

Σοφία Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν είτε από εμάς είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

…Από την τσέπη σας θα τα βάλετε, μαντάμ, ή θα τα πάρετε κι αυτά από τον ασήμαντο εργατάκο που εξακολουθεί να απαιτεί (κοίτα να δεις θράσος!) ανθρώπινο μεροκάματο, ωράριο, ασφαλίσεις και συντάξεις;

Φ.Τ.

Κυβέρνηση κι αγρότες

Στο δρόμο της επιστροφής από τη Ρωσία 3.000 νταλίκες με ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

…Αγρότες, έχετε ακόμα μια ευκαιρία να ξεφορτωθείτε αυτή την κυβέρνηση, αν κι ήδη για κάποιους από σας είναι αργά!

(Για να καταλαβαινόμαστε, Πέλλα – Ημαθία: ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΧΑ + Ποτάμι = 50%!!! Βενιζέλος, Τζαμτζής, Σταμενίτης, Καρασμάνης δαγκωτό!!! Τώρα οι αγρότες της περιοχής φωνάζουν και διαμαρτύρονται επειδή οι παραπάνω εφαρμόζουν την πολιτική για την οποία τούς ψήφισαν!!!)

Φ.Τ.

Τα πρόβατα

Εφοδος της Εφορίας σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους χωρίς την παρουσία εισαγγελέα! Θα μπορεί να κατάσχει χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα!

…Τι κάθεστε και κουτσοδιαμαρτύρεστε μέσα απ’ τα δόντια σας, μωρέ; Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας!

Φ.Τ.

Σοκ και δέος

Νέα Δημοκρατία: Σοκ και δέος προκαλούν οι σφαγές κατά χριστιανών και μειονοτήτων από Τζιχαντιστές στο Ιράκ.

…Η σφαγή των Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στη Γάζα; Η σφαγή του ρώσικου στοιχείου από τους νεοναζιστές στην Ουκρανία; Εκεί πρόκειται για… ανθρωπιστικές σφαγές ή γι’ αυτές δεν ακούσατε τίποτα;

Φ.Τ.

Στο Βόλο

Στο DomotelXeniaΒόλου εθεάθη την Κυριακή το βράδυ, ο γνωστός μάγειρας, Ηλίας Μαμαλάκης.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές και μόνο πάντως η παρουσία του, συζητήθηκε.

Ε.Χ.

Πρόβλημα στην Μπούφα

Επείγουσα η ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο δρόμο που οδηγεί προς την παραλία της Μπούφας.

Εκτός από το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται, δεδομένου ότι ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης και τα μποτιλιαρίσματα δεν λείπουν όταν διασταυρώνονται οι πορείες των αυτοκινήτων, υπάρχουν και τα παράπονα λουόμενων και καταστηματαρχών που κυρίως φοβούνται για ατυχήματα. Κι αυτό γιατί όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος, δεν λείπουν οι οδηγοί που αναπτύσσουν ταχύτητα, ενώ από την παραλία ή ένα μαγαζί μπορεί να πεταχτεί ένα παιδί στο δρόμο και το κακό να μην αργήσει να γίνει.

Τα πράγματα είναι απλά: καλό θα είναι να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η είσοδος προς την παραλία να γίνεται από τον υφιστάμενο δρόμο και η έξοδος από δρόμο βορειότερα.

Ν.Τ.

Αμεσες ενέργειες

Ενας από τους βασικούς στόχους του νέου Δήμαρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, με το που θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του Δήμου είναι να προωθήσει σημαντικά έργα για την περιοχή στο νέο ΕΣΠΑ. Μάλιστα ως προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζεται συνάντηση του κ. Κουτσάφτη μέσα στην εβδομάδα με άτομα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αθ.Τ.

Του βγήκε σε καλό

Στο παρά πέντε την γλίτωσε ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και δεν έκλεισε συμφωνία με τη Ρωσία για την εξαγωγή των προϊόντων του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κίτσο πριν κάποιους μήνες είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις για εξαγωγές ωστόσο δεν έκλεισαν οι συμφωνίες… και σήμερα αισθάνεται τυχερός που δεν προχώρησε το θέμα.

Αθ.Τ.

Κλειστό

Κανονικά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βραδιά πανσελήνου στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, αλλά το Μουσείο παρέμεινε κλειστό, λόγω των πανελλήνιων κινητοποιήσεων των φυλάκων. Απευθυνόμενη στους χίλιους και πλέον συμπολίτες που παρακολούθησαν την προχθεσινή εκδήλωση, η προϊσταμένη της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, ανέφερε ότι η ξενάγηση στο Μουσείο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των αρχαιοφυλάκων, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων των αιτημάτων τους, «τα οποία σεβόμαστε απόλυτα» όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Γ.Υ.

Πρόβλημα επιβίωσης

«Ψυχή δεν κυκλοφορεί στην πόλη τα βράδια, παρά μόνο εμείς» ανέφερε μεταξύ άλλων συμπολίτης οδηγός ταξί, σκιαγραφώντας τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η ίδια επισήμανση διατυπώνεται από πολλούς ταξιτζήδες, οι οποίοι κάνουν πλέον λόγο για ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης, λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες.

Γ.Υ.

Καφέ στο χέρι

Η λύση των κοντινών ακτών είναι η πλέον πρόσφορη για πολλούς συμπολίτες, οι οποίοι για πρακτικούς λόγους προμηθεύονται καφέ, νερό και ξηρά τροφή από τοπικά καταστήματα, προς αποφυγή περιττών εξόδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το καλαθάκι των εκδρομέων προετοιμάζεται από το σπίτι, για ευνόητους λόγους, ενώ όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις παλιές, καλές εποχές προ της κρίσης.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου