ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γέννημα – θρέμμα

γέννημα-θρέμμα-170817

Γέννημα – θρέμμα

Δεν είναι μόνο γέννημα – θρέμμα Βολιώτης ο νέος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας.

Φίλοι του αποκαλύπτουν ότι έρχεται αρκετά συχνά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του. Λένε μάλιστα ότι αρέσκεται να κάνει βόλτες στη Γορίτσα και να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες της Νίκης Βόλου, όποτε παίζει.

Ν.Τ.

Χρειάζεται έμφαση

Με τέσσερις κάδους απορριμμάτων όλους και όλους εξυπηρετείται σε φουλ τουριστική σεζόν, ενώ σφύζει από ζωή ο παραθαλάσσιος οικισμός της Λεύκης Πτελεού. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κάθε δύο μέρες παρά το γεγονός ότι πλέον φτάνει ο Δεκαπενταύγουστος και υπάρχει μεγάλος όγκος παραθεριστών και πολλά μαγαζιά. Με δεδομένο ότι στον εν λόγω οικισμό του πρώην δήμου Πτελεού υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω των παραθεριστών δεν θα πρέπει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε σχέση με άλλες περιοχές του Δήμου που δεν έχουν τόση πίεση; Ας αυξήσει τουλάχιστον τους κάδους απορριμμάτων τώρα που τα μαγαζιά δουλεύουν φουλ και ο οικισμός είναι γεμάτος παραθεριστές.

Κ. Μ.

Καθαρές εξηγήσεις

Αν και δεν παρέλαβε τυπικά ο νέος Δήμαρχος Αλμυρού τα ηνία του Δήμου, άνοιξε το μεγάλο θέμα σχετικά με τους εργολάβους που ζητούν να πληρωθούν για έργα χωρίς να έχουν στα χέρια τους τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα. Έτσι πρέπει να γίνονται οι εξηγήσεις. Από την αρχή για να μη συμβαίνουν και παρεξηγήσεις.

Κ. Μ.

Αναστάτωση

Διαφοροποίησε προς στιγμή τους συνήθεις καλοκαιρινούς ρυθμούς η χθεσινή και προχθεσινή βροχόπτωση, ειδικά στις τουριστικές περιοχές και τα παραθαλάσσια θέρετρα. Αρκετοί τουρίστες αλλά και θαμώνες παραλιακών καφέ, αποχώρησαν από τους χώρους αναψυχής, προκειμένου να προφυλαχτούν από τη βροχή.

Γ. Υ.

Ξαφνική αναχώρηση

Η προχθεσινή βροχόπτωση ανέτρεψε τα σχέδια ορισμένων ημεδαπών, οι οποίοι είχαν μεταβεί τις προηγούμενες μέρες στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Οι προγραμματισμένες διακοπές διακόπηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω βροχόπτωσης. Το βροχερό σκηνικό του καιρού ήταν, συγκεκριμένα, ο λόγος που οδήγησε ορισμένους στην απόφαση επιστροφής στη βάση τους, πριν την ολοκλήρωση των διακοπών τους. Συμβαίνουν κι αυτά.

Γ. Υ.

Διακοπές και συσκέψεις

Αλλοι σε διακοπές και άλλοι σε συσκέψεις βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Λίγες ημέρες πριν αναλάβουν καθήκοντα φαίνεται πως άλλοι ανασυντάσσονται και άλλοι χαλαρώνουν. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις καλά πράττουν, αφού αναμένεται δύσκολος χειμώνας!

Αθ.Τ

Σας πρόλαβαν

Φαίνεται πως το παράδειγμα του Ποταμιού να μοιράσει χάρτινα τασάκια στις παραλίες για τα αποτσίγαρα υιοθέτησε και ο Δήμος Βόλου. Λίγο αργά, βέβαια, καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του.

Β.Π.

Λίγο αλμυρό

Λίγο πιο υφάλμυρη θα είναι η γεύση του νερού αν αυξηθούν τα χλωριόντα στο νερό του δικτύου του Βόλου, σύμφωνα με την κυρία Κολημήτρα. Μάλλον ο Δήμος ξεκίνησε καλοκαιρινή καμπάνια με τίτλο «Φέρνουμε τη θάλασσα στα σπίτια σας» για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις παραλίες.

Β.Π.

Με τις ευλογίες

Ανοιγμα στο χώρο της εκκλησίας φαίνεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Σώπα, όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες για την πρωθυπουργία του Αλέξη! Και ύστερα συζητούν για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Β.Π.

Αποστολή

Τα ηνία της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου ανέλαβε προ μηνών ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και διευθυντής στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Αποστολή που του ανατέθηκε η ανάπτυξη της σχολής. Και πριν συμπληρώσει καν χρόνο στο τιμόνι της ΑΣΠΑΙΤΕ μετρά ήδη τα πρώτα αποτελέσματα: η σχολή μετακομίζει στο πρώην Πολυκλαδικό σε σαφώς καλύτερες εγκαταστάσεις και από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα έχει τριπλάσιο αριθμό σπουδαστών σε σχέση με πέρυσι.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ε.Χ.

Keep walking, Αχιλλέα

Αληθεύει Αχιλλέα (Μπέο) ότι έκανες ένσταση εκλογής κατά του… νεοκλεγέντος δημοτικού συμβούλου σου(!!!) Αχιλλέα (Καλυβιώτη);

…Αχιλλέα (Καλυβιώτη), με αυτά τα περί πολιτικής ομηρίας τι γκολάρα έβαλες, ρε αγόρι μου!

(Φαίνεται ότι ο Αχιλλέας (Καλυβιώτης) δεν διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζεται στην ενός ανδρός αρχή του Αχιλλέα (Μπέου), να ευδοκιμεί μέσα σ’ αυτήν, να ενεργεί σύμφωνα με την «αρχή» του ατομικού πολιτικού κέρδους).

Φ.Τ.

Υπερβατικές σχέσεις

Υπερβατικές σχέσεις, επεισοδιακές αποστολές, φοβισμένοι πόθοι στο στρατόπεδο του Αχιλλέα Μπέου; Ή απλώς είναι ζήτημα εξουσίας; Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση Καλυβιώτη;

…Δεν ξέρουμε ακόμα επακριβώς τι κρύβεται. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι μια αντίληψη για τη διακυβέρνηση του Δήμου που βρίσκεται στον αντίποδα του λαϊκού αιτήματος για περισσότερη δημοκρατία και μεγαλύτερη πρόσβαση των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Φ.Τ.

Ο αγώνας αρχίζει

Συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή για τα διόδια σήμερα το απόγευμα στο Ριζόμυλο.

…Ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει.

Φ.Τ.

Καθεστώς συνιδιοκτησίας

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ένα μήνα μετά η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

…Του νέου φόρου ακινήτων που εισάγει καθεστώς συνιδιοκτησίας του σπιτιού σου ανάμεσα σε εσένα και τους δανειστές της χώρας.

(Και να σκεφτεί κανείς ότι σου πιπίλιζαν το μυαλό πως θα σου πάρουν το σπίτι οι κομμουνιστές).

Φ.Τ.

Κατά ριπάς

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίγραπτος εμπαιγμός για τον ΕΝΦΙΑ.

ΚΚΕ: Κοροϊδία για το λαό η αναβολή της α΄ δόσης του ΕΝΦΙΑ.

ΔΗΜΑΡ: Η μετάθεση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ δεν λύνει το πρόβλημα.

…Παρατίθενται οι ανωτέρω απόψεις ίνα καταγραφούν, δεδομένου ότι εάν μέχρι τώρα τα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων χειροκροτούσαν κυρίως διαδηλώσεις φωτομοντέλων στη Βενεζουέλα και νεοναζί στο Κίεβο, επιφυλάσσοντας στην ελληνική αριστερή αντιπολίτευση αισχρή μεταχείριση, φανταστείτε τώρα, που ο Σαμαράς τους χαρίζει τα χρέη και εγκαθιστά δια νόμου το μονοπώλιό τους στην ενημέρωση, τι έχει να γίνει.

Φ.Τ.

Τα καλά και συμφέροντα

Αντώνης Σαμαράς: Χαλάρωση δεν επιτρέπεται, υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμα.

…Λίγες θυσίες ακόμη και φτάνουμε. Από τις θυσίες, άλλωστε, του λαού προέρχονται όλες οι ευλογημένες από την Εκκλησία μας μορφές της κοινωνικότητας, όλα τα καλά πράγματα.

Για τους πλουσίους, βεβαίως.

Φ.Τ.

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου

Για πρώτη φορά στο Άγιον Όρος ο Αλέξης Τσίπρας! Θα επισκεφτεί έξι Μονές!

…Εντάξει, πριν τρία χρόνια ο Τσίπρας δήλωνε άθεος! Τώρα εν δυνάμει πρωθυπουργός να μην προσκυνήσει τους καλογέρους;

(Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου! Η Αγία Ζώνη να κάνει το θαύμα της! Ο Άγιος Εφραίμ να βάλει το χέρι του!)

Φ.Τ.

Πετάει η… Αργεντινή!

Στη… σωσμένη από τον Γιούνκερ και το Σαμαρά Ελλάδα το Χρηματιστήριο εξακολουθεί να πηγαίνει κατά διαβόλου. Στη «χρεοκοπημένη» Αργεντινή συνεχίζει να σκαρφαλώνει ακόμη ψηλότερα παρά τους εκβιασμούς των γυπών!

…Αυτό είναι κύριο το χαρακτηριστικό της σωσμένης (!) Ελλάδας. Είναι μια χώρα που εφαρμόζει τις προσταγές των ξένων κτητόρων της με οικονομία που πάει κατά κρημνού. Αντίθετα, η Αργεντινή είναι μια χώρα που δεν υποτάσσεται στις εντολές ξένων πολιτικοοικονομικών κέντρων και η οικονομία της δεν πτοείται παρά τον ανηλεή και βρώμικο πόλεμο που δέχεται.

Είναι να μη θριαμβολογεί ο Σαμαράς;

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου