ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και η τύχη του γύρισε την πλάτη!

και-η-τύχη-του-γύρισε-την-πλάτη-905457

Δύο παιχνίδια απομένουν, για να ολοκληρωθεί αγωνιστικά η χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου και για να μην υπάρξει υποβιβασμός θα πρέπει να γίνουν έξι θαύματα (! ), αλλά το σίγουρο είναι ότι θα τελειώσει μια χρονιά που μας έμαθε πως χωρίς σωστό προγραμματισμό, χωρίς ικανότητα, χωρίς τύχη και με πολλά αν …δεν μπορείς να πετύχεις στόχους…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η τύχη άλλωστε βοηθάει τους ικανούς και φέτος γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό, αφού στη βολιώτικη ομάδα «πόνταραν» στο μεγάλο ρόστερ και στη διάρκεια, αλλά παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν λίγο ή πολύ 35 παίκτες, αυτό που όλοι εκ του αποτελέσματος συνειδητοποίησαν είναι ότι δεν έχει σημασία στο ποδόσφαιρο τόσο η ποσότητα… αλλά η ποιότητα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Βέροια παίρνει πρωτάθλημα με 27 παίκτες και ότι ο Αλμωπός κέρδισε την παραμονή με 25.

Όσο για τη διάρκεια… το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε δεύτερη συνεχόμενη νίκη όλη τη χρονιά …τα λέει όλα. Ορισμένες φορές ίσως να δικαιούταν κάτι παραπάνω, ως αποτέλεσμα, από κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό που όλοι κατάλαβαν είναι πως, όταν γίνεται μια ομαδική προσπάθεια να «σωθεί» μια χρονιά, πρέπει να προσπαθήσουν όλοι και λίγο παραπάνω …και έως το τελευταίο σφύριγμα, για να το πετύχουν!

Μπορεί στα τελευταία δέκα ματς ο Ολυμπιακός να ήταν άτυχος και να ισοφαρίστηκε δυο φορές σε παιχνίδια του, να έχασε άλλο ένα στις καθυστερήσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο η ατυχία, αφού για ένα ακριβώς μήνα στους 10 αυτούς αγώνες – και μετά τη νίκη (1-0) επί της Ξάνθης – η ερυθρόλευκη ομάδα «κατάφερε» να πάρει … ακόμη μόνο μια νίκη!

Το νικηφόρο ματς με την Ξάνθη τον Μάρτιο – που το γκολ της «λύτρωσης» ήρθε λίγο πριν το φινάλε (88’) – ήταν το πρώτο που η βολιώτικη άμυνα δεν δέχθηκε γκολ (με εξαίρεση τον «περίπατο» στην Καβάλα με το 0-5), ενώ γενικότερα οι αριθμοί του Ολυμπιακού δείχνουν πως …χρειαζόταν πολλή τύχη, αλλά και λίγη ικανότητα!

Η ομάδα που δέχεται γκολ στους 25 από τους 30 αγώνες, που δεν σκοράρει στους 13 από αυτούς και από τα 15 παιχνίδια έδρας δεν κερδίζει τα 11, δεν μπορεί με την υπόθεση «αν χάσει ο ένας και ο άλλος» …να κρατηθεί στη Super League 2!

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε αρκετά σενάρια για την παραμονή του, αρκετές φορές έμενε «ζωντανός» από τα στραβοπατήματα των άλλων ομάδων, αλλά τα περισσότερα «δώρα» που του έκαναν οι αντίπαλοι δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί με δικές του νίκες!

Όμως και τώρα δεν θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια, για να κερδίσει τα δύο ματς που απομένουν με τον Απόλλωνα Λάρισας 27/4 στον Βόλο και με τον ΟΣΦΠ Β’ την 1η Μαΐου στου Ρέντη και αν …γίνουν έξι «θαύματα», να σωθεί!

Τα δύο πρώτα «θαύματα» πρέπει να γίνουν από τον Ολυμπιακό με δυο συνεχόμενες νίκες, το τρίτο να χάσει ο Απόλλωνας στη Φιλιππούπολη από τον ΠΑΟΚ Β’, αφού έτσι υπερτερούν οι ερυθρόλευκοι των Λαρισαίων , το τέταρτο να χάσει και ο Πιερικός στην έδρα του από την Αναγέννηση Καρδίτσας και έτσι να «προσπεραστεί» και η ομάδα της Κατερίνης, αλλά για την παραμονή χρειάζεται και 5ο θαύμα με ήττα του Πανσερραϊκού στην Αριδαία και να μην κερδίσει και τη Νίκη, ή το 6ο με δυο ήττες της Καβάλας με Ηρακλή και στη Βέροια. Πάντως μέχρι την Τετάρτη 27 του μήνα μπορεί ο Ολυμπιακός να πιστεύει στην τύχη και στα θαύματα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου