ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χ»άθηκαν οι ελπίδες στις καθυστερήσεις

χάθηκαν-οι-ελπίδες-στις-καθυστερήσ-2110

Μοιραία ισοπαλία (2-2) είχε χθες στην Κατερίνη ο Ολυμπιακός Βόλου στο εξ αναβολής παιχνίδι από την 23η αγωνιστική της Super League 2, όπου ήθελε μόνο τη νίκη, αλλά ο Πιερικός του στέρησε τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, με ένα γκολ στις καθυστερήσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια που έκανε να σώσει τη χρονιά «πλήρωσε» εκτός από τις 9 ήττες έδρας και το ότι σε τρία ματς εκτός Βόλου, χθες, στην Ηγουμενίτσα και στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Ολυμπιακός χθες κατάφερε να προηγηθεί, κατάφερε να αντιδράσει κι όταν ισοφαρίστηκε, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει μια νίκη που θα τον «κρατούσε ζωντανό».

Ο Σιαφά στο 32′ πέτυχε το 0-1, ο Κανούλας ισοφάρισε σε 1-1 στο 55’, ο Κότος έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 72′, αλλά στο 92’ ο Κανούλας και πάλι έκανε το 2-2, σκορ που «στέλνει» τη βολιώτικη ομάδα σε πιο χαμηλή κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός είναι στους 26 βαθμούς και δεν φτάνουν για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού η Καβάλα έφθασε στους 30 β., ο Πανσερραϊκός είναι στους 29, έχοντας πιο ψηλά στη βαθμολογία και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τον Πιερικό (31 β.), τον Απόλλωνα Λάρισας (32 β.) και τον Θεσπρωτό στους 33 βαθμούς.

Με μια αλλαγή

Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τον τραυματία Φίλιππο Σκοπελίτη, ενώ και ο Θωμάς Γραικός δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και έμεινε εκτός 20άδας. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς ξεκίνησε στην 11άδα ο Στάμου και μετατοπίστηκε δεξιά ο Μαρκοπουλιώτης, με τον Βερνάρδο να παίζει στη φυσική του θέση στην επίθεση.

Ο Τιμόθεος Καβακάς αφήνοντας εκτός τον Γ. Ξύδα, παρέταξε την αρχική 11άδα με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έπαιξαν ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης δεξιά, ο Γιώργος Παπακώστας αριστερά και κεντρικό δίδυμο ως στόπερ ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς και ο Δημήτρης Στάμου.

Στο κέντρο αμυντικά χαφ ήταν ο Ελιστιάνο Μάνγκα και ο Κλεβί Κόλα έχοντας πιο μπροστά τους τον Ισπανό Σέζαρ Κότος, ενώ πλάγια μεσοεπιθετικά αγωνίζονταν ο Χρήστος Κουντουριώτης και ο Θοδωρής Βερνάρδος με προωθημένο σε θέση φορ τον Οσκαρ Σιαφά.

Με επιθετικό και ελληνικό σχήμα ξεκίνησε ο Πιερικός έχοντας τέσσερες αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του προηγούμενου παιχνιδιού του.

Τρεις ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο πρώτο μέρος, ενώ ξεκίνησε το ματς, θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό του και ήταν η ομάδα που στο πρώτο 15λεπτο είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βερνάρδος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πιερικού.

Στο 10’ πρωταγωνιστής και πάλι άτυχος ήταν ο Βερνάρδος που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γαλάνη, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Πιερικού.

Στο 13’ ο Πιερικός είχε μια υποψία ευκαιρίας σε γύρισμα στην περιοχή του Μηλιώτη, ενώ στο 14ο ο Σιαφά βρήκε σε καλή θέση τον Κότος, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα πηγαίνοντας όμως αρκετά πλάγια και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Προβάδισμα με Σιαφά

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και ήθελε να εξαργυρώσει την υπεροχή του με ένα γκολ, που τελικά ήρθε λίγο μετά το ημίωρο με σκόρερ τον Οσκαρ Σιαφά.

Στο 17’ ο Ξενοδόχοφ σε ετοιμότητα απέκρουσε σουτ του Ζαφειράκη και στο 24’ σουτ του Β. Παπαδόπουλου κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός προειδοποίησε στο 26’ με τον Κουντουριώτη, σουτ του οποίου απέκρουσε ο Γαλάνης και έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Ηταν το 32ο λεπτό, όταν ο Μαρκοπουλιώτης από τα δεξιά έκανε ωραία σέντρα και ο Οσκαρ Σιαφά πέτυχε το 7ο φετινό του γκολ με σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 0-1.

Αντίδραση Πιερικού

Ο Πιερικός μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε δυο φορές τον Ολυμπιακό, που πάντως κράτησε το 0-1 και πήγε με καλή ψυχολογία στην ανάπαυλα.

Στο 34’ μετά από φάουλ του Κριμιτζά κεφαλιά από τη μικρή περιοχή του Τόσκα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 41’ σε σέντρα του Παπαδόπουλου ο Κανούλας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, για να στείλει εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα, για να μείνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

Γρήγορη ισοφάριση

Ο Ολυμπιακός παρ’ ότι ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στην έναρξη του β΄ μέρους, στο δεκάλεπτο δέχτηκε την ισοφάριση σε μια αδράνεια της άμυνας.

Στο 47’ χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν σουτ του Κόλα απέκρουσε ο Γαλάνης και στην εκτέλεση του κόρνερ η κεφαλιά του Στάμου έφυγε άουτ, με τον Πιερικό να φτάνει στο 55’ στην ισοφάριση.

Μετά από σέντρα του Μηλιώτη επικράτησε σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού και από το ένα μέτρο ο Κανούλας με πλασέ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ηρθε το 1-2 με Κότος

Οι ερυθρόλευκοι μετά την ισοφάριση δεν πτοήθηκαν για πολύ, παρ’ ότι δέχτηκαν και νέα πίεση και είδαν τον Φιλίποβιτς να τραυματίζεται και να αποχωρεί, και κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο επίσης όμορφο γκολ με τον Ισπανό Σέζαρ Κότος.

Ετσι στο 72’ ο Ξύδας έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή του Πιερικού, όπου ο Κότος κοντρόλαρε και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Γαλάνη κάνοντας το 1-2.

Στις καθυστερήσεις 2-2

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θέλησε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και στο 74’ κεφαλιά του Κανούλα όπως και στο 75’ σουτ του Παπαδόπουλου έφυγαν άουτ και παρόλο που στο 85’ μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι, ο Γαλάνης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Σιαφά στις καθυστερήσεις και ήρθε η ισοφάριση.

Στο 92’ σε νέα αδράνεια στη βολιώτικη άμυνα ο Θανάσης Κανούλας από κοντά και πάλι και αφού η μπάλα βρήκε και το δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-2, που ήταν μοιραίο για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος πάντως δεν έχασε στην Κατερίνη, αφού στο 95΄ ένα ακόμη σουτ του Κανούλα απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-2

(23η αγωνιστική Super League 2)

Σκόρερ: 55’, 92’ Κανούλας-32’ Σιαφά, 72’ Κότος

Διαιτητής: Ματθαίος Βουρνέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: 28’ Κουκόλης, 33’ Βερνάρδος, 54’ Φιλίποβιτς

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γ. Βαζάκας): Γαλάνης, Μηλιώτης (67’ Χαντζάρας), Παντελιάδης, Κουκόλης, Τόσκας (63’ Σούνταρ), Κριμιτζάς (82΄ Φωκαΐδης), Χαρτσιάς, Β. Παπαδόπουλος, Ντίνας Ζαφειράκης (82΄Μπουόλι), Κανούλας.

Στον πάγκο: Τζήμας, Εμπουέλε, Χρ.Παπαδόπουλος, Ζούρκος, Δεμηρτζόγλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοφ, Παπακώστας, Στάμου, Φιλίποβιτς (73’ Γκαργκαλατζίδης), Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Μάνγκα, Κότος (84’ Ντιαμπί), Βερνάρδος, Κουντουριώτης (62’ Ξύδας), Σιαφά.

Στον πάγκο: Βούγιοβιτς, Ντος Σάντος, Κατσούκης, Κόκας, Πέλκας, Χατζής.

Τα χθεσινά εξ αναβολής

Στα άλλα χθεσινά εξ αναβολής ματς στον Α’ όμιλο είχαμε Καβάλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1 και ΟΣΦΠ Β’-Καλαμαριά 2-0, ενώ στον Β’ Αιγάλεω-Λεβαδειακός 1-2 και Ο.Φ. Ιεράπετρας-ΑΕΚ 1-2.

Οι πανηγυρισμοί στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού Β. χθες στην Κατερίνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου