ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δεν θα τον αφήσουμε στο έλεος του Θεού»

δεν-θα-τον-αφήσουμε-στο-έλεος-του-θεού-81089

Από τα τέλη Ιανουαρίου ο Σωτήρης Μαυρονάσιος έχει αναλάβει χρέη προέδρου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με τον έμπειρο παράγοντα του ποδοσφαίρου να τοποθετείται δημόσια μετά την πρόταση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ για αναδιάρθρωση της Super League 2, με τη δημιουργία δύο ομίλων.

Ο Κορίνθιος παράγοντας, που δήλωσε περισσότερο Βολιώτης πλέον, από την καθημερινή του ενασχόληση με τα θέματα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, λέγοντας πως δύσκολα θα βρεθεί υποψήφιος αγοραστής πλέον, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, όπως ισχυρίστηκε δεν θα αφήσουν τον Ολυμπιακό στο έλεος του Θεού.

Φιλοξενούμενος στον Βόλος 986 ο Σωτήρης Μαυρονάσιος αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα λέγοντας σχετικά με την αναδιάρθρωση πως «Δε σημαίνει ότι επειδή έκανε μια πρόταση ο Ολυμπιακός Βόλου, θα υιοθετηθεί. Το βαρόμετρο είναι και οι αποφάσεις που θα πάρει η Super League 2, για το από πόσες ομάδες θα αποτελείται το νέο πρωτάθλημα».

Αναλυτικά όσα επεσήμανε:

Για την πρόταση αναδιάρθρωσης του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι γνωστή η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου. Αλλά πριν γίνει αυτό πρέπει να τεθούν κάποιες παράμετροι, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαδικασία που έγιναν αυτές οι συζητήσεις. Και αυτό γιατί τα πρωταθλήματα σταμάτησαν, οι ομάδες που είχαν στόχο την κορυφή – την οποία δεν διεκδικούσαν μόνο οι δύο που ήταν στην πρώτη θέση – αλλά και οι ομάδες που πάλευαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό ήταν πολλές, οπότε πολλές από αυτές βρίσκονταν μέσα στο στόχο τους. Από μια παύση πρωταθλήματος όμως, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο αυτές, γι’ αυτό λοιπόν η Πολιτεία έβγαλε έναν νόμο, ο οποίος λέει να σταματήσουν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και να μπούμε στη διαδικασία των αναδιαρθρώσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση, που είχε απήχηση στις 14 ομάδες της Football League και ψηφίστηκε από τις 12, ενώ δύο (σ.σ. ο Ιωνικός που αποχώρησε και τα Τρίκαλα) ήταν αρνητικοί. Αξιολογούμε και ευελπιστούμε ότι όταν θα τεθεί θέμα αναδιαρθρώσεων, θα μπει η πρότασή μας στο τραπέζι.

Η διοίκηση της Νίκης Βόλου, υπό την εκπροσώπηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν θετική. Οι απόψεις είναι υποκειμενικές γενικά και τις σεβόμαστε όλες».

Για το πρωτάθλημα της Super League 2: «Το πρωτάθλημα με τις 12 ομάδες ήταν από το ξεκίνημά του προβληματικό. Και από αυτές τις 12 ομάδες, από το ξεκίνημα της διοργάνωσης οι δύο συμμετείχαν μόνο τυπικά. Υπάρχει κανένα πρωτάθλημα στον κόσμο, με 10 ομάδες; Απεναντίας, το πρωτάθλημα αυτό γελοιοποιήθηκε κάποια στιγμή, και όσοι έπαιζαν με την Κέρκυρα ή την Καλαμαριά, περίμεναν εξαρχής τι θα γινόταν.

Κάθε συνεταιρισμός έχει ένα καταστατικό, που διέπει τους κανόνες του. Για το αν θα αλλάξουν οι κανόνες του ποδοσφαίρου, αν προβιβαστεί ή υποβιβαστεί κάποια ομάδα ή για αναδιαρθρώσεις αποφασίζει η ΕΠΟ και η κυβέρνηση».

Για την οικονομική «προσφορά» των ερυθρόλευκων: «Ο Ολυμπιακός Βόλου, έκανε οικονομική πρόταση, οι ακριτικές ομάδες, εκείνες δηλαδή που προέρχονται από τα νησιά και έχουν πολλές μετακινήσεις, από το ύψος των επιχορηγήσεων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να επωφελούνται με 10% επιπλέον. Φυσικά, μιλάμε σε μηδενική βάση και κανένας δε ξέρει αν τα οφέλη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι 1 ευρώ ή 200 εκατομμύρια.

Παράλληλα, έπεσε στο τραπέζι μια άλλη πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου, σε συνδυασμό με μια μεγάλη εταιρία ενέργειας, η ομάδα να καταθέσει το ποσό των 250.000 ευρώ στη Super League 2, για να βοηθηθούν οι σύλλογοι, αυτής της κατηγορίας.

Για την Κέρκυρα και την Καλαμαριά: «Το θέμα της αναδιάρθρωσης έχει να κάνει με όλες τις ομάδες. Δε μπορούσε από την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου να αδικηθεί κανένας, γιατί εκτός από την Κέρκυρα και την Καλαμαριά που και να έπαιζαν δε θα σώζονταν, η Πολιτεία για να μπει σε αυτή τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης, δε θα ήθελε να αδικηθεί καμία ομάδα. Εμείς, ως Ολυμπιακός Βόλου, από συναδελφική αλληλεγγύη, δε μπορούσαμε να μπούμε εμπόδιο στις δύο αυτές ιστορικές ομάδες και να ζητήσουμε να αποβληθούν. Το αν πουν εκείνες οι ομάδες, ότι θέλουν να υποβιβαστούν, είναι ζήτημα δικό τους και της διοργανώτριας αρχής».

Για τη λειτουργία του συνεταιρισμού: «Το σκεπτικό μας ήταν, να μην υπάρχουν διχόνοιες και να είμαστε όλοι ενωμένοι. Υπάρχει ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες της Super League 1, υπάρχει ένα πρωτάθλημα της Super League 2, με 12 ομάδες και υπάρχει ένα πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με 14 ομάδες. Και 8 που θα ανέβουν, από τη Γ’ Εθνική, σύνολο 48. Η πρότασή μας είναι μία Super League με 16 ομάδες και μία διευρυμένη Football League, με δύο σοβαρούς Ομίλους, Βόρειο και Νότιο.

Ολες οι ομάδες έχουν την ιστορία τους, οι φανέλες είναι σεβαστές. Κάθε «νέα» ομάδα, είναι απαραίτητο επίσης, να τη σεβόμαστε γιατί έχει τη δύναμή της και ιστορία της. Γενικότερα, όταν είμαστε συνεταιρισμός, πρέπει να κινούμαστε, με στόχο το κοινό συμφέρον του.

Για τους εκπροσώπους σε SL2 – FL και τη ψηφοφορία: «Η κάθε λίγκα κάνει μία ψηφοφορία και βγάζει κάποιους εκπροσώπους. Ετσι και εμείς, επιλέξαμε τους κ.κ. Αιβάζογλου, Αντωνίου και Χατζηνικήτα, είναι διαδικαστικό το θέμα. Οι κύριοι αυτοί, εάν δεν ενημερωθούν από εμάς και δεν ψηφίσουμε εμείς να πάρουμε απόφαση με πλειοψηφία, δεν μπορούν να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν από μόνοι τους. Εμείς τους εξουσιοδοτούμε να ψηφίσουν και τι θα είναι αυτό.

Η Super League 2 και η Football League, είναι ξεχωριστές λίγκες, έχοντας καθεμία το συμβούλιο της. Εμείς, οι 14 ομάδες της Football League, έχουμε εκλέξει τρεις εκπροσώπους μας, ώστε να μεταφέρουν τη βούληση μας. Ο κ. Αιβάζογλου (σ.σ. πρόεδρος του ΑΟ Τρικάλων) και να είναι αντίθετος με την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, δε μπορεί να ψηφίσει αρνητικά, θα υπερισχύει η πλειοψηφία.

Στη Super League 2, υπάρχουν εκ νέου 3 εκπρόσωποι, όπως και σε εμάς. Την πρότασή μας θα την πάμε στον πρόεδρο, τον κ. Λεουτσάκο, από κει και πέρα, θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις και των άλλων ομάδων, τόσο της Super League 1 και 2 και θα αξιολογηθούν. Δε σημαίνει ότι επειδή έκανε μια πρόταση ο Ολυμπιακός Βόλου, θα υιοθετηθεί. Το βαρόμετρο είναι και οι αποφάσεις που θα πάρει η Super League 2, για το από πόσες ομάδες θα αποτελείται το νέο πρωτάθλημα. Από εκεί θα εξαρτηθούν πολλά, γιατί αν η Super League δεχτεί ακόμη δύο ομάδες και γίνουν 18, αυτομάτως σημαίνει και ανακατατάξεις στις πιο κάτω κατηγορίες».

Για τον ρόλο της ΕΠΟ: «Ολες οι αποφάσεις πάντως, θα παρθούν από την ΕΠΟ, όποιες και να είναι αυτές. Υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση με τη Super League 1 για την οποία αποφάσισε εντέλει η ΕΠΟ. Είναι ένα κομμάτι που θα καθυστερήσει το ποιος θα τρέξει τις διαδικασίες για την αναδιάρθρωση. Η Football League είναι σε αναστολή από την Πολιτεία και εμείς είμαστε σε αναστολή μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και το πωλητήριο που έχει μπει: «Η ομάδα μας λειτουργεί κανονικά, τα γραφεία είναι ανοιχτά, έχουν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά, για να πάρουν οι παίκτες το επίδομα. Και ο μεγαλομέτοχος ο κ. Τσιμπανάκος, και εγώ, ως πρόεδρος έχουμε αποφανθεί ότι αν υπάρξει κάποια πρόταση που να είναι καλή για τον Ολυμπιακό Βόλου, είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε το πακέτο των μετοχών.

Αν δεν υπάρξει και κατά τη γνώμη μου δε θα υπάρξει, γιατί υπάρχουν πολλές αντικειμενικές δυσκολίες, οπότε εμείς, σε καινούρια διαδικασία, θα τρέξουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, μετά την προθεσμία που έχουμε δώσει στις 10 Ιουνίου. Έχουμε ενημερώσει τον Ερασιτέχνη, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, είμαστε σε επαγρύπνηση όμως. Δε θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου, στο έλεος του Θεού. Ήδη, αξιοποιούμε το αθλητικό κέντρο στο Βελεστίνο, ώστε να είναι όλα έτοιμα. Είτε βρεθεί κάποιος αξιόλογος άνθρωπος να τρέξει την ομάδα, είτε όχι, εμείς θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, με τον Ερασιτέχνη, που έχουμε άριστες σχέσεις, για την επόμενη μέρα».

Για το προπονητικό κέντρο στο Αγιο Γεώργιο Φερών και τα σχέδια αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων: «Έχει γίνει η μελέτη, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με το Δήμο, ώστε να κατασκευαστεί ένα γήπεδο με χορτάρι και ένα με σπορά. Ολα έχουν πάρει το δρόμο τους».

Για τις εξελίξεις στον Βόλος ΝΠΣ κι αν θα υπάρξει αντίκτυπος στον Ολυμπιακό Βόλου: «Μέσα από τον Τύπο γνωρίζω, ότι συμβαίνει στον ΝΠΣ. Εμείς, δεν έχουμε καμία σχέση με τις δραστηριότητες που έχει να επιδείξει η αξιόλογη ομάδα ΝΠΣ Βόλος. Δεν μας αγγίζει, οπότε δεν εξαρτώνται οι κινήσεις μας για το τι θα γίνει με αυτή την ομάδα.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο αξιόλογος παράγοντας, ο κ. Μπέος, δεν θα αφήσει την ομάδα να φύγει από την πόλη. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Σε αυτή την ομάδα, όμως, συνεισφέρουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο παρελθόν τα μέγιστα στον Ολυμπιακό Βόλου. Σε ότι αφορά τους χορηγούς, η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί, αν η ομάδα αυτή μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι όμως που δεν μπορώ να ξέρω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου